Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem hallgatói portálja

2022. január 21. Ágnes
Arcok

Legyen ismét eszterházys Eger Csillaga!

2021. december 02. 14:07:33 | Utolsó frissítés: 1 éve
Báder Elemér, egyetemünk osztatlan ének-zene - német nyelv és kultúra tanár szakos hallgatója is bekerült az Egri Lokálpatrióta Egylet által immár 15. alkalommal meghirdetett „Eger Csillaga” cím jelöltjei közé a „Fiatalok” kategóriájában. A szavazás december 19-ig tart, támogassuk őt voksainkkal!

 

 

A civil szervezet választmánya idén is öt kategóriában ajánlott 3-3 jelöltet az egriek figyelmébe, mindannyian kiválóak a maguk területén. Emellett a világjárványban nyújtott emberfeletti teljesítmény előtti főhajtásként ez évben különdíjjal jutalmazzák a Markhot Ferenc Kórház kollektíváját, s ezt a nemes szándékot is lehet támogatni az online szavazólapon. Voksolni december 19-én (vasárnap) 20.00 óráig lehet a www.egrilokalpatriotak.hu oldalon, az „Eger Csillaga” menüpontban jelzettek szerint. A jelöltek bemutatkozása megtalálható a weboldalon, a Líceum Televízió által készített kisfilmjük pedig megtekinthető az ELE elnökének Facebook oldalán:

 

 

Báder Elemér bemutatkozása:


25 éves egri lakos vagyok, jelenleg az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem osztatlan (ének-zene - német nyelv és kultúra) tanár szakos hallgatója. Több generációs zenész családból származom, így 14 éves koromban számomra is egyértelművé vált, hogy a legfőbb domináns erő a zene lesz az életemben. 2013-ban felvételt nyertem a Snétberger Zenei Tehetség Központba, ahol amellett, hogy fejlődésem gyorsasága megtriplázódott, világhírű zenészekkel ismerkedhettem meg.
Eger és térsége rendkívül sok teret ajándékoz, ahol kamatoztathatom tehetségem. Különböző éttermek, kávézók, szállodák, kastélyok a legfőbb koncert helyszínek. Ezen események mind-mind lehetőséget adtak már számomra koncertezni. Mindezekért rendkívül hálás vagyok, szintúgy, mint a Gárdonyi Géza Színházért, ahol zongoristaként és korrepetitorként dolgozom.

 

 

Arra biztatjuk az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem valamennyi polgárát, hogy szavazatával támogassa Báder Elemért. Annál is inkább érdemes az eszterházys hallgató mellé állni, mert a tavalyi évben is szép sikert ért el egyetemünk az „Eger Csillaga” díjátadón: a Varázstorony Természettudományi, Pályaorientációs és Módszertani Központ elnyerte a kitüntető címet az “Intézmények” kategóriában.

A teljes 2021-es jelölti lista:

Gazdasági társaságok
- Berill Bútorműhely
- Egri Road Beatles Múzeum
- Kopcsik Marcipánia Kiállítóhely

Intézmények
- Egri Autista Alapítvány Szent Anna Napközi Otthona
- Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium
- Eötvös József Református Oktatási Központ Egri Általános Iskolája – Mozaik Suli

Szervezetek
- Cantus Agriensis Kulturális Egyesület
- Kertbarát Kör Egyesület Eger
- Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egri Csoportja

Magánszemélyek
- Dr. Juhász Bernadett – orvos
- Macsinka János - séf
- Víg Lajos - fotós

Fiatalok
- Báder Elemér - zongorista
- Békési Eszter - úszó
- Szabó Anna – énekes, dalszerző

Különdíj
Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet - „A COVID járvány kezelésének hőse”
an nyújtott emberfeletti teljesítmény előtti főhajtásként ez évben különdíjjal jutalmazza a Markhot Ferenc Kórház kollektíváját. Ezzel is szeretnénk kifejezni nekik a hálánkat és egyben felhívni a figyelmet az egészségügyi dolgozók nélkülözhetetlen szolgálatára, melyet az egri és környékbeli  lakosság érdekében, a közjóért végeztek. Rájuk leadott szavazatával egyetlen kategória jelöltjeinek esélyét sem csökkenti, ugyanakkor megerősítheti ezt a nemes szándékunkat.

 

Fotók: Báder Elemér zongorista Facebook oldala0
komment

Reflektor

1200 eurós bor és egy látogatás Cognac-ban
Csapó kettő, avagy visszatértem Franciaországba és jártam Cognac-ban.
Nem bölcsész szakok „humánosoknak”
Egyre közeledik a bűvös dátum: február 15.
Magyar kutató a NASA-nál
A természettudományok szerelmese egyetemünk oktatója, Dr. Gucsik Arnold, aki tizenévesként...