Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. június 17. Laura
ArTér

Bemutatózik a Szuszogó Színház

2017. május 04. 08:47:46 | Utolsó frissítés: 2 éve
Az Eszterházy Károly Egyetem amatőr színjátszó csapata, a Szuszogó Színház 2017. májusában szeretettel várja az érdeklődőket a nyilvános főpróbára, valamint az előadás premier bemutatójára.

 

 

Az idei előadás visszanyúlik a színház őséhez, az ősdrámához és ősi törzsi táncokhoz, ezeknek a technikáit, mozgásszínházi, verbális és nem verbális színházi elemeit tartalmazza. Az előadás vezérfonala az ember és az embert érintő érzelmek, gondolatok, konfliktusok, problémák. A jeleneteket improvizálva játsszák a szereplők, az egymást követő szituációk lázálomszerűek, látszólag nem összefüggőek, azonban az előadás végére a nézőben támad egy olyan érzés, hogy az egész előadás, - attól függetlenül, hogy különböző emberek játszottak benne-, mégis egy ember problémáiról szól. Hogyan küzdhetünk meg egy-egy látszólag egyszerű helyzettel?  A szituációk fájón hétköznapiak, épp ezért a néző nagyon könnyen azonosul a megjelenített karakterekkel. Az egymásutáni jelenetek főhőse mind-mind az életének adott szakaszán egy konkrét megoldandó feladattal kerül szembe, ami a további életének meghatározó elemeit tartalmazhatja. Megéri küzdeni a problémákkal? A néző a legeslegvégén maga döntheti el, hogy mihez kezd a látottakkal.

 

 

SZUSZOGÓ SZÍNHÁZ

AZ EGYIK EMBER

 

JÁTSSZÁK

BUZSIK MÁRIA

HORVÁTH ÁDÁM

HORVÁTH ENIKŐ

KOCSIS KLAUDIA

KOZMA ZSUZSANNA

SZALKAI BALÁZS

TÓTH MÁRK

 

JÁTÉKMESTER

VÍGH SZILVIA

 

 

​Az előadás hossza max. 60 perc

 

 Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Oklevélátadó díszünnepély
Az oklevélátadó díszünnepségeket az Eszterházy Károly Egyetem az alábbi időpontokban...
Tavasszal is a Random nyerte a RöpLigát
Az elmúlt évek legizgalmasabb fináléjában, nagy csata után győzte le az EHÖK-öt az őszi bajnok.
Arany és bronz a kézilabda MEFOB-ról
A győri hatos döntőben az Eszterházy Károly Egyetem két csapattal vett részt, amely során a...