Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. november 14. Aliz
ArTér

Bemutatózik a Szuszogó Színház

2017. május 04. 08:47:46 | Utolsó frissítés: 1 éve
Az Eszterházy Károly Egyetem amatőr színjátszó csapata, a Szuszogó Színház 2017. májusában szeretettel várja az érdeklődőket a nyilvános főpróbára, valamint az előadás premier bemutatójára.

 

 

Az idei előadás visszanyúlik a színház őséhez, az ősdrámához és ősi törzsi táncokhoz, ezeknek a technikáit, mozgásszínházi, verbális és nem verbális színházi elemeit tartalmazza. Az előadás vezérfonala az ember és az embert érintő érzelmek, gondolatok, konfliktusok, problémák. A jeleneteket improvizálva játsszák a szereplők, az egymást követő szituációk lázálomszerűek, látszólag nem összefüggőek, azonban az előadás végére a nézőben támad egy olyan érzés, hogy az egész előadás, - attól függetlenül, hogy különböző emberek játszottak benne-, mégis egy ember problémáiról szól. Hogyan küzdhetünk meg egy-egy látszólag egyszerű helyzettel?  A szituációk fájón hétköznapiak, épp ezért a néző nagyon könnyen azonosul a megjelenített karakterekkel. Az egymásutáni jelenetek főhőse mind-mind az életének adott szakaszán egy konkrét megoldandó feladattal kerül szembe, ami a további életének meghatározó elemeit tartalmazhatja. Megéri küzdeni a problémákkal? A néző a legeslegvégén maga döntheti el, hogy mihez kezd a látottakkal.

 

 

SZUSZOGÓ SZÍNHÁZ

AZ EGYIK EMBER

 

JÁTSSZÁK

BUZSIK MÁRIA

HORVÁTH ÁDÁM

HORVÁTH ENIKŐ

KOCSIS KLAUDIA

KOZMA ZSUZSANNA

SZALKAI BALÁZS

TÓTH MÁRK

 

JÁTÉKMESTER

VÍGH SZILVIA

 

 

​Az előadás hossza max. 60 perc

 

 Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Háromszoros olimpiai bajnokot igazoltunk!
Más kérdés, hogy Szécsi Zoltán kapuba állításával sem sikerült megnyernie rangadóját az...
VINYL - Vizuális nevelés és közösségi művészet városi térben
Dr. Orosz Csaba képzőművész, a Vizuális Művészeti Intézet egyetemi docense tart előadást...
Vácon sem ment
Gyakorlatilag tíz perc után már eldőlt a két pont sorsa női kézilabda együttesünk...