Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. december 15. Valér
ArTér

Diploma 18: megvédték munkáikat a hallgatók

Juhász H. | 2018. június 06. 09:55:15 | Utolsó frissítés: 6 hónapja
A Diploma 18 kiállítás egy ideje már látogatható a Kepes Intézetben, kedden viszont a végzős hallgatóknak meg is kellett védeniük diplomamunkáikat.

 

Az Eszterházy Károly Egyetem Vizuális Művészeti Intézetének tervezőgrafika mesterszakján idén három hallgatónak, elektronikus ábrázolás alapszakon pedig huszonhét hallgatónak kellett megvédenie kedden diplomamunkáját.
Faa Balázs főiskola docenst arra kértük a védés előtt, hogy értékelje az idei munkákat. Elmondta: a munka elkészítése mellett a végzősöknek egy bemutató installációt is készíteniük kellett, melyeknek köszönhetően igazán sokszínű és izgalmas lett a tárlat.

 

 

Megtudhattuk azt is, hogy három szakirány hallgatói: a tervezőgrafika, a webdesign és a mozgókép szakirányon is végeztek fiatalok. Faa Balázs elárulta azt is, hogy hallgatóik közül sokan „kockáztattak", hiszen belevágtak technikai kísérletezésbe, felfedeztek új technológiákat, de ők ezt oktatókként teljes mértékben támogatják.
A diplomavédésre a hallgatók prezentációt készítettek, amik segítségével bemutatták munkáikat, majd válaszoltak a vizsgabizottság kérdéseire, s meg is nézték együtt a kiállított munkákat. A vizsgabizottság meghívott elnöke Simon Péter tervezőgrafikus volt.

 

Főoldali és cikk fotó: Berán Dániel (Heves Megyei Hírlap)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Adventi koncert az egri Ciszterci templomban
Koncertre várja az érdeklődőket az Eszterházy Károly Gyakorló Gimnázium kórusa december...
Hajszálon múlott
Nem sikerült visszavágnia múlt heti vereségéért az EKE-Eger férfi futsal csapatának, így...
Kiemelkedő volt az érdeklődés a nyílt napon
Népszerű volt az Eszterházy Károly Egyetem nyílt napja: több mint 1200 érdeklődő volt...