Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. október 21. Orsolya
ArTér

Helyzet címmel nyílt kiállítás az Arkt Művészeti Ellátóban

Paletta Online | 2017. április 26. 08:25:54 | Utolsó frissítés: 1 éve
A napokban nyílt meg Kőrösi Klaudia, Sós Ildikó, Tóth Bálint és Kis-Prumik Zoltán kiállítása, Helyzet címmel, az Arkt Művészeti Ellátóban. A megnyitó beszédet Kopasz Tamás mondta, és Irlanda Máté is közreműködött egy rövid slam poetry előadással.

 

A kiállítók jelenleg a Vizuális Művészeti Intézet hallgatói, ahol Kopasz Tamás festőművész mentorálta a fejlődésüket. Ez a fejlődés, ahogy azt Kopasz Tamás beszédében kiemelte, jól nyomon követhető az alkotók munkásságában. Elismeréssel adózott a folyamatnak, ami a kezdeti, „perspektivikus vonalak húzgálásától” a saját hang megtalálásáig terjedt.

 

 

A művek eltérő személyiségjegyeket tükröznek, mégis koherens egészet alkotnak, és a kiállítótér csupasz falai jelentős kontrasztként emelték ki az alkotások sokszínűségét. Bepillantást nyerhettünk a fiatal festők lelkivilágába, a jelenleg őket foglalkoztató gondolatokba, és az általuk aktuálisan használt képzőművészeti technikákba. A kiállítás címe, a Helyzet is erre a pillanatnyiságra kíván reflektálni, így a képek áttételesen, a vizuális karon folyó munkának is kifejező keresztmetszetét adták.

 

Az értő közönség érdeklődve vonult az osztott térben elhelyezett művek előtt, amelyek utat engednek a befogadók eltérő értelmezéseinek, és az alkalom lehetőséget kínált, hogy a vendégek személyesen az alkotókkal vitassák meg felmerült gondolataikat, kérdéseiket, egy pohár finom ribizli bor, és házi pogácsa mellett. Hosszú, jóleső beszélgetések mellett repült el az idő, aki szeretné legalább részben átélni a megnyitó kitűnő hangulatát, az megteheti az Arkt Művészeti Ellátó hivatalos facebook oldalára feltöltött videó segítségével.

 

 

Ha valakinek a látottak alapján megjönne a kedve, hogy személyesen is szemügyre vegye a tárlatot, az május ötödikéig még megteheti. Mindenkinek őszintén ajánljuk, aki szeretne felfrissülni az egri kortárs képzőművészet egy kiemelkedő szeletével.

 

A cikket írta: Irlanda Máté

2017.04.25.Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Keresztféléves felvételi
Elindult a 2019-es keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás.
Javítottak pólósaink
Női kézilabdacsapatunk viszont továbbra sem tudott pontot szerezni az élvonalban.
Egyetemi napok a Libriben
Az egyetem oktatóit, dolgozóit és hallgatóit is kedvezményekkel várják az egri könyvesboltban.