Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. január 21. Ágnes
ArTér

Helyzet címmel nyílt kiállítás az Arkt Művészeti Ellátóban

Paletta Online | 2017. április 26. 08:25:54 | Utolsó frissítés: 1 éve
A napokban nyílt meg Kőrösi Klaudia, Sós Ildikó, Tóth Bálint és Kis-Prumik Zoltán kiállítása, Helyzet címmel, az Arkt Művészeti Ellátóban. A megnyitó beszédet Kopasz Tamás mondta, és Irlanda Máté is közreműködött egy rövid slam poetry előadással.

 

A kiállítók jelenleg a Vizuális Művészeti Intézet hallgatói, ahol Kopasz Tamás festőművész mentorálta a fejlődésüket. Ez a fejlődés, ahogy azt Kopasz Tamás beszédében kiemelte, jól nyomon követhető az alkotók munkásságában. Elismeréssel adózott a folyamatnak, ami a kezdeti, „perspektivikus vonalak húzgálásától” a saját hang megtalálásáig terjedt.

 

 

A művek eltérő személyiségjegyeket tükröznek, mégis koherens egészet alkotnak, és a kiállítótér csupasz falai jelentős kontrasztként emelték ki az alkotások sokszínűségét. Bepillantást nyerhettünk a fiatal festők lelkivilágába, a jelenleg őket foglalkoztató gondolatokba, és az általuk aktuálisan használt képzőművészeti technikákba. A kiállítás címe, a Helyzet is erre a pillanatnyiságra kíván reflektálni, így a képek áttételesen, a vizuális karon folyó munkának is kifejező keresztmetszetét adták.

 

Az értő közönség érdeklődve vonult az osztott térben elhelyezett művek előtt, amelyek utat engednek a befogadók eltérő értelmezéseinek, és az alkalom lehetőséget kínált, hogy a vendégek személyesen az alkotókkal vitassák meg felmerült gondolataikat, kérdéseiket, egy pohár finom ribizli bor, és házi pogácsa mellett. Hosszú, jóleső beszélgetések mellett repült el az idő, aki szeretné legalább részben átélni a megnyitó kitűnő hangulatát, az megteheti az Arkt Művészeti Ellátó hivatalos facebook oldalára feltöltött videó segítségével.

 

 

Ha valakinek a látottak alapján megjönne a kedve, hogy személyesen is szemügyre vegye a tárlatot, az május ötödikéig még megteheti. Mindenkinek őszintén ajánljuk, aki szeretne felfrissülni az egri kortárs képzőművészet egy kiemelkedő szeletével.

 

A cikket írta: Irlanda Máté

2017.04.25.Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Saját Egyetemi indulónk lesz!

A The Hangover Band hatalmas meglepetéssel készül! A nagy sikerű Egergyanús című számuk után, most nekünk, a hallgatóknak is kedveskednek.

Megvan az új EHÖK elnök!

Tisztújító küldöttgyűlés keretein belül megválasztották az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökét. Az elnök bemutatta javasolt referenseit, akikről szintén szavaztak a jelenlévő tagok.

5 új, ingyenes kurzus a Virtuális Egyetemen

Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatóinak kreditértékű kurzusokat is kínálunk, amelyek egyenértékűek a jelenléti kurzusokkal.

Elegánsan ősszel is!

Bikfalvy Evelyn | 2016. október 07. 10:55:12 | Utolsó frissítés: 10 napja Vége a nyárnak és azt hihetnénk, hogy leáldozott a mini ruha és mini szoknya és jöhet vissza a farmernadrág, azonban ősszel is lehet mindenki elegáns. Sőt!

Ízek nemzetközi éjszakája

Ismét tanúi lehettünk a nemzeti konyhák csodáinak a szerda esti Global Cooking Night keretein belül. Nem is csoda, hogy az esemény a nemzetközi hallgatóink egyik kedvenc programjává nőtte ki magát az évek során.

0
komment

Reflektor

Miért az Eszterházy?
No, miért is? Nemcsak azért, mert az Eszterházy Károly Egyetem a magyar állami felsőoktatás...
EDUCATIO 2018
2018. január 18-20.: Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás Budapesten! Egyetemünk a...
Kortárs Hangon 2018
Ismét lehet jelentkezni a Kortárs Hangon nemzetközi irodalmi pályázatra. A pályaművek...