Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. június 17. Laura
ArTér

Helyzet címmel nyílt kiállítás az Arkt Művészeti Ellátóban

Paletta Online | 2017. április 26. 08:25:54 | Utolsó frissítés: 2 éve
A napokban nyílt meg Kőrösi Klaudia, Sós Ildikó, Tóth Bálint és Kis-Prumik Zoltán kiállítása, Helyzet címmel, az Arkt Művészeti Ellátóban. A megnyitó beszédet Kopasz Tamás mondta, és Irlanda Máté is közreműködött egy rövid slam poetry előadással.

 

A kiállítók jelenleg a Vizuális Művészeti Intézet hallgatói, ahol Kopasz Tamás festőművész mentorálta a fejlődésüket. Ez a fejlődés, ahogy azt Kopasz Tamás beszédében kiemelte, jól nyomon követhető az alkotók munkásságában. Elismeréssel adózott a folyamatnak, ami a kezdeti, „perspektivikus vonalak húzgálásától” a saját hang megtalálásáig terjedt.

 

 

A művek eltérő személyiségjegyeket tükröznek, mégis koherens egészet alkotnak, és a kiállítótér csupasz falai jelentős kontrasztként emelték ki az alkotások sokszínűségét. Bepillantást nyerhettünk a fiatal festők lelkivilágába, a jelenleg őket foglalkoztató gondolatokba, és az általuk aktuálisan használt képzőművészeti technikákba. A kiállítás címe, a Helyzet is erre a pillanatnyiságra kíván reflektálni, így a képek áttételesen, a vizuális karon folyó munkának is kifejező keresztmetszetét adták.

 

Az értő közönség érdeklődve vonult az osztott térben elhelyezett művek előtt, amelyek utat engednek a befogadók eltérő értelmezéseinek, és az alkalom lehetőséget kínált, hogy a vendégek személyesen az alkotókkal vitassák meg felmerült gondolataikat, kérdéseiket, egy pohár finom ribizli bor, és házi pogácsa mellett. Hosszú, jóleső beszélgetések mellett repült el az idő, aki szeretné legalább részben átélni a megnyitó kitűnő hangulatát, az megteheti az Arkt Művészeti Ellátó hivatalos facebook oldalára feltöltött videó segítségével.

 

 

Ha valakinek a látottak alapján megjönne a kedve, hogy személyesen is szemügyre vegye a tárlatot, az május ötödikéig még megteheti. Mindenkinek őszintén ajánljuk, aki szeretne felfrissülni az egri kortárs képzőművészet egy kiemelkedő szeletével.

 

A cikket írta: Irlanda Máté

2017.04.25.Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Oklevélátadó díszünnepély
Az oklevélátadó díszünnepségeket az Eszterházy Károly Egyetem az alábbi időpontokban...
Tavasszal is a Random nyerte a RöpLigát
Az elmúlt évek legizgalmasabb fináléjában, nagy csata után győzte le az EHÖK-öt az őszi bajnok.
Arany és bronz a kézilabda MEFOB-ról
A győri hatos döntőben az Eszterházy Károly Egyetem két csapattal vett részt, amely során a...