Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. december 15. Valér
BelTér

5 új, ingyenes kurzus a Virtuális Egyetemen

Paletta Online | 2016. október 10. 14:11:16 | Utolsó frissítés: 2 éve
Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatóinak kreditértékű kurzusokat is kínálunk, amelyek egyenértékűek a jelenléti kurzusokkal.

 

A Virtuális Egyetem a tanulás 21. századi formáját biztosítja a tanulni vágyóknak.

 

Dinamikusan változó világunk folyamatosan új ismeretek elsajátítását igényli, az eredményes érvényesüléshez elengedhetetlen az élethosszig tartó tanulás. A tanulás örömét is hirdeti kezdeményezésünk: hisszük, hogy a műveltség pozitív hatással van egész életünkre, tartalmasabbá, szebbé teszi azt.

 

A Virtuális Egyetem szabad szellemiséget képvisel: témától, nyelvtől, időbeosztástól függetlenül minden kurzusnak platformot kíván biztosítani, amelyre igény mutatkozik. A kurzusok teljesítésének nincsenek előfeltételei, tehát előképzettségtől és kortól függetlenül bárki részt vehet rajtuk.

 

A Virtuális Egyetemet az Eszterházy Károly Egyetem működteti, online kurzusait az egyetem elismert oktatói, kutatói vezetik, ami garanciát biztosít a képzések minőségére vonatkozóan. Az online tantárgyak esetében ugyanolyan akkreditációs folyamat segítségével történik a képzés minőségének ellenőrzése, mint a hagyományos, jelenléti formára épülőéknél.

 

Kurzusaink online formában zajlanak, nem igénylik a személyes jelenlétet, bárhonnan és bármikor elvégezhetők internet kapcsolattal rendelkező digitális eszközök segítségével. A Virtuális Egyetem túllép a hagyományos oktatás keretein, nem kötődik egy adott időszakhoz és az ahhoz tartozó tudásanyaghoz, a folyamatos művelődés lehetőségét kínálja. Rugalmas időbeosztást biztosít, kötöttségektől mentesen nyújt friss, piacképes, az egyéni célokhoz igazodó releváns tudást. Mindenki szabadon válogathat a kurzusok közül, így csak azt végzi el, ami számára fontos vagy érdekes.

 

Módszerek tekintetében kurzusaink kihasználják a digitális technológia előnyeit: aktívan építenek a multimédiás, interaktív oktatási tananyagokra. Tanulói közösségek kialakításával a hálózati, tevékenységalapú munkára alapoznak, eszközként korszerű, online, kollaboratív munkát lehetővé tevő programok használatával. Automatizált javítási mechanizmusok beépítésével lehetőséget biztosítanak az elsajátított tudás ellenőrzésére.

 

Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatóinak kreditértékű kurzusokat is kínálunk, amelyek egyenértékűek a jelenléti kurzusokkal. Teljesítésük a Neptunban történő párhuzamos kurzusfelvételt igényel. A jelenléti kurzus tanulmányi előfeltételére vonatkozó megállapítások, annak online változatára is érvényesek. Egyes kreditértékű kurzusok fizetősek lehetnek, ezek alól az egyetem hallgatói mentesülnek.

 

Jelenleg 5 darab új, ingyenes – kiválóbbnál kiválóbb egyetemi oktatók által vezetett – kurzusra lehet jelentkezni. Még az őszi félévben további kurzusok várhatók.

http://virtualisegyetem.uni-eszterhazy.hu/ Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Adventi koncert az egri Ciszterci templomban
Koncertre várja az érdeklődőket az Eszterházy Károly Gyakorló Gimnázium kórusa december...
Hajszálon múlott
Nem sikerült visszavágnia múlt heti vereségéért az EKE-Eger férfi futsal csapatának, így...
Kiemelkedő volt az érdeklődés a nyílt napon
Népszerű volt az Eszterházy Károly Egyetem nyílt napja: több mint 1200 érdeklődő volt...