Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. május 22. Júlia
BelTér

A jó időbeosztás megkönnyíti a tanulást

Vasas Fanni | 2019. február 25. 14:19:11 | Utolsó frissítés: 3 hónapja
Hallgatóként rengeteg határidős feladattal, beadandóval, tanulnivalóval szembesülünk, tanulmányaink mellett viszont szeretnénk időt fordítani barátainkra, családunkra és persze önmagunkra is.

 

Az órákra való felkészülés mellett nem elhanyagolható, hogy időt szakítsunk arra, hogy például elmenjünk moziba, elolvassunk egy jó könyvet, eljussunk edzésekre, kimozduljunk otthonról: olyan programokon vehessünk részt, melyek kikapcsolnak, vagy épp fejlődésünket szolgálják. Ezért nagyon fontos a jó időbeosztás, hogy alaposan fel tudjunk készülni az órákra, a vizsgaidőszakban se szakadjon ránk a többszáz oldalas tananyag, és persze, hogy magunkra is maradjon időnk.

 

Hatékony módszer lehet, ha már reggel összeírjuk, hogy aznap milyen teendőink lesznek, miket szeretnénk véghezvinni. Ezt akár egy hétre előre is elkészíthetjük, hiszen így az egész hetünket látni fogjuk: mikor kell edzésre menni, melyik órára kell többet készülni, és mikor lesz időnk barátainkkal találkozni. Sokat segíthet az órákra, vizsgákra való felkészülésben, ha óra után még aznap átolvassuk kétszer-háromszor a jegyzeteinket, illetve óra előtt is párszor az előző heti anyagokat. Ennek köszönhetően a vizsgaidőszakban is könnyebb lesz újra felidézni a tananyagot, és kevesebb időt kell a könyv felett görnyedve tölteni.

 

 

Hasznos lehet, ha nem egyszerre több órán keresztül próbálunk meg egyetlen dologra összpontosítani, hanem inkább 15-20 percekre bontjuk ezt az időt. Ekképp nem lankad a figyelmünk, és a köztes, 5-10 perces pihenő blokkokban tudunk például válaszolni messenger üzeneteinkre. :)

 

Érdemes tehát jól megszervezni a mindennapjainkat, hogy mindenre legyen időnk, amire csak szeretnénk!Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Bronzérem az egri labdarúgó MEFOB-on
Kiváló mérkőzések jellemezték az Eszterházy Károly Egyetem által rendezett Magyar...
Tittel Esték
A Tittel Pál Könyvtár szeretettel meghívja az érdeklődőket Az egri harangöntés története...
A Szuszogó Színház bemutatja: AHA
Az Eszterházy Károly Egyetem amatőr színjátszó csoportja új bemutatóra készül....