Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. december 15. Valér
BelTér

A MODEM-be látogatott a Kepes György Szakkollégium

Kurucz András | 2018. október 01. 10:25:11 | Utolsó frissítés: 2 hónapja
Szeptember 29-én tanulmányi kirándulást szervezett a debreceni MODEM-be a Kepes György Szakkollégium, melyhez a VMI néhány hallgatója, és Balázs Kata tanárnő is csatlakozott.

 

A kora reggeli utazás végén Bereczki Lívia jelenlegi és Balogh Szabolcs egykori szakkollégiumi tagok várták a társaságot, és vezetésükkel a várost is jobban megismerhessék. Egy rövid túra után a MODEM-ben a társaság az 'Ezek a legszebb éveink?' néven futó kiállításra sétált be, mely fiatal, frissen végzett képzőművészek alkotásaiból adott egy szélesebb körképet.

 

 

 

Később a ragyogó felületeket felhasználó és alkalmazó Benczúr Emese 'Let It Be' című kiállítását járták be, majd az idén 70 éves izraeli állam témája köré épült tárlat került sorra, mely javarészt a videó-művészet eszközét használta, bemutatva az ország sokrétű kultúráját, történelmét, problémáit és kritikáját is.

 

 

De leginkább a nagy érdeklődésnek örvendő, és emiatt két héttel meghosszabbított ’Impressziók’ kiállítás érdekelte a csapatot, hiszen elsősorban emiatt utaztak a múzeumba. A legtöbb időt is itt töltötték, mivel a Johannesburgból ideszállított festmény-gyűjtemény az impresszionizmust megelőző plein air festészettől egészen a poszt-modernig tárja a látogatók elé a művészet alakulását, érintve Monet és Mattise, Van Gogh, Andy Warhol és Roy Lichtenstein munkáit.

 

 

A múzeumlátogatás után ismét a belvárosi utcák kerültek a középpontba: a B24 gallériában tett rövid látogatás után a kirándulást a Kepes csapata egy közös szendvicsezéssel és kávézással zárta.

 

Fotók: Elekes Pál

Beszámoló: Kurucz AndrásTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Adventi koncert az egri Ciszterci templomban
Koncertre várja az érdeklődőket az Eszterházy Károly Gyakorló Gimnázium kórusa december...
Hajszálon múlott
Nem sikerült visszavágnia múlt heti vereségéért az EKE-Eger férfi futsal csapatának, így...
Kiemelkedő volt az érdeklődés a nyílt napon
Népszerű volt az Eszterházy Károly Egyetem nyílt napja: több mint 1200 érdeklődő volt...