Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. május 22. Júlia
BelTér

A MODEM-be látogatott a Kepes György Szakkollégium

Kurucz András | 2018. október 01. 10:25:11 | Utolsó frissítés: 1 éve
Szeptember 29-én tanulmányi kirándulást szervezett a debreceni MODEM-be a Kepes György Szakkollégium, melyhez a VMI néhány hallgatója, és Balázs Kata tanárnő is csatlakozott.

 

A kora reggeli utazás végén Bereczki Lívia jelenlegi és Balogh Szabolcs egykori szakkollégiumi tagok várták a társaságot, és vezetésükkel a várost is jobban megismerhessék. Egy rövid túra után a MODEM-ben a társaság az 'Ezek a legszebb éveink?' néven futó kiállításra sétált be, mely fiatal, frissen végzett képzőművészek alkotásaiból adott egy szélesebb körképet.

 

 

 

Később a ragyogó felületeket felhasználó és alkalmazó Benczúr Emese 'Let It Be' című kiállítását járták be, majd az idén 70 éves izraeli állam témája köré épült tárlat került sorra, mely javarészt a videó-művészet eszközét használta, bemutatva az ország sokrétű kultúráját, történelmét, problémáit és kritikáját is.

 

 

De leginkább a nagy érdeklődésnek örvendő, és emiatt két héttel meghosszabbított ’Impressziók’ kiállítás érdekelte a csapatot, hiszen elsősorban emiatt utaztak a múzeumba. A legtöbb időt is itt töltötték, mivel a Johannesburgból ideszállított festmény-gyűjtemény az impresszionizmust megelőző plein air festészettől egészen a poszt-modernig tárja a látogatók elé a művészet alakulását, érintve Monet és Mattise, Van Gogh, Andy Warhol és Roy Lichtenstein munkáit.

 

 

A múzeumlátogatás után ismét a belvárosi utcák kerültek a középpontba: a B24 gallériában tett rövid látogatás után a kirándulást a Kepes csapata egy közös szendvicsezéssel és kávézással zárta.

 

Fotók: Elekes Pál

Beszámoló: Kurucz AndrásTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Bronzérem az egri labdarúgó MEFOB-on
Kiváló mérkőzések jellemezték az Eszterházy Károly Egyetem által rendezett Magyar...
Tittel Esték
A Tittel Pál Könyvtár szeretettel meghívja az érdeklődőket Az egri harangöntés története...
A Szuszogó Színház bemutatja: AHA
Az Eszterházy Károly Egyetem amatőr színjátszó csoportja új bemutatóra készül....