Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. december 15. Valér
BelTér

Adománygyűjtés az Egyetemen

2017. december 05. 13:43:44 | Utolsó frissítés: 1 éve
Közeledik a karácsony, a szeretet ünnepe. Az Eszterházy Károly Egyetem Pszichológia Intézetének oktatói és a végzős kisgyermeknevelő szakos hallgatók adománygyűjtést szerveznek a tarnabodi Mazsola Biztos Kezdet Gyerekház javára. Az adománygyűjtés részleteiről az egyik hallgatói szervezőt, Kis Alexandrát kérdeztük.

 

Hogyan született meg a gyűjtés ötlete?

Kis Alexandra: Dr. Dávid Mária, a csecsemő- és kisgyermeknevelő szak szakfelelőse indította el az adománygyűjtést hat évvel ezelőtt, az akkori harmadéves kisgyermeknevelő szakos hallgatókkal. Mára hagyománnyá vált, hogy minden évben a Pszichológia Intézet oktatói és a végzős kisgyermeknevelő szakos hallgatók az ünnepek közeledtével adománygyűjtést szerveznek a tarnabodi Mazsola Biztos Kezdet Gyerekház javára.

 

Mit gyűjtötök, milyen adományokat vártok?

Kis Alexandra: Főként gyermekruhákat, játékokat, illetve tartós élelmiszereket, szaloncukrot, de kávét és teát is várunk, amelyet a Mazsola Biztos Kezdet Gyerekházban szervezett programok alkalmával elkészítenek a szülőknek és gyermekeiknek.

 

Hol lehet leadni az adományokat és meddig?

Kis Alexandra: Az adományokat minden nap leadhatják az Érsekkerti épület (Klapka út 12.) portáján, illetve az Érsekkerti épület 14-es termében minden hétfőn 13:30-14:30 között, és keddenként 12:30-13:15 között december 13-ig.

 

Mit gondolsz miért fontosak az ilyen kezdeményezések?

Kis Alexandra: A mi szakmánkban különösen fontosnak tartom, hogy aktívan tenni tudjunk a gyermekekért és családjaikért, és az adománygyűjtés alkalmat teremt erre. Az ünnepek közeledtével ezzel járulhatunk hozzá a legjobban ahhoz, hogy az ünnep a hátrányos helyzetű családok számára is teljesebb, boldogabb lehessen.

 

Ti mivel ösztönzitek az embereket az adományozásra?

Kis Alexandra: Azt gondolom, főként az adománygyűjtés fontosságának, jelentőségének hangsúlyozásával, és példamutatással lehet az embereket ösztönözni. Emellett igyekszünk minél több helyen hirdetni a kezdeményezést: az egyetem épületeiben plakátokkal, szórólappal, illetve a Líceum TV műsorában és a helyi TV-ben is. Úgy gondolom, példamutatással is ösztönözzük az embereket, vagyis azzal, hogy mi magunk is adományozunk és próbáljuk felhívni a figyelmet a gyűjtés fontosságára.

 

Eddig milyen adományok érkeztek?

Kis Alexandra: Gyermekruhák, és különböző játékok: babák, plüssök, kisautók. Továbbra is várjuk és szeretettel fogadjuk az adományokat.

 

A tavalyi gyűjtés hogyan sikerült?

Kis Alexandra: Sikeres volt, az összefogásnak köszönhetően rengeteg adomány gyűlt össze. Az oktatók és a hallgatók is aktívan adományoznak, mi magunk is hoztunk már játékokat, gyermekruhákat.

 

Aki szeretne csatlakozni az adománygyűjtéshez, ne habozzon, az adományokat – legyen az gyermekruha, játék, vagy tartós élelmiszer – december 13-ig minden nap leadhatja az egyetem Érsekkerti épületének portáján, illetve az épület 14-es termében minden hétfőn 13:30-14:30 között, és keddenként 12:30-13:15 között.

 

 Szerző: Mózes KrisztinaTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Adventi koncert az egri Ciszterci templomban
Koncertre várja az érdeklődőket az Eszterházy Károly Gyakorló Gimnázium kórusa december...
Hajszálon múlott
Nem sikerült visszavágnia múlt heti vereségéért az EKE-Eger férfi futsal csapatának, így...
Kiemelkedő volt az érdeklődés a nyílt napon
Népszerű volt az Eszterházy Károly Egyetem nyílt napja: több mint 1200 érdeklődő volt...