Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. március 21. Benedek
BelTér

Adománygyűjtés az Egyetemen

2017. december 05. 13:43:44 | Utolsó frissítés: 1 éve
Közeledik a karácsony, a szeretet ünnepe. Az Eszterházy Károly Egyetem Pszichológia Intézetének oktatói és a végzős kisgyermeknevelő szakos hallgatók adománygyűjtést szerveznek a tarnabodi Mazsola Biztos Kezdet Gyerekház javára. Az adománygyűjtés részleteiről az egyik hallgatói szervezőt, Kis Alexandrát kérdeztük.

 

Hogyan született meg a gyűjtés ötlete?

Kis Alexandra: Dr. Dávid Mária, a csecsemő- és kisgyermeknevelő szak szakfelelőse indította el az adománygyűjtést hat évvel ezelőtt, az akkori harmadéves kisgyermeknevelő szakos hallgatókkal. Mára hagyománnyá vált, hogy minden évben a Pszichológia Intézet oktatói és a végzős kisgyermeknevelő szakos hallgatók az ünnepek közeledtével adománygyűjtést szerveznek a tarnabodi Mazsola Biztos Kezdet Gyerekház javára.

 

Mit gyűjtötök, milyen adományokat vártok?

Kis Alexandra: Főként gyermekruhákat, játékokat, illetve tartós élelmiszereket, szaloncukrot, de kávét és teát is várunk, amelyet a Mazsola Biztos Kezdet Gyerekházban szervezett programok alkalmával elkészítenek a szülőknek és gyermekeiknek.

 

Hol lehet leadni az adományokat és meddig?

Kis Alexandra: Az adományokat minden nap leadhatják az Érsekkerti épület (Klapka út 12.) portáján, illetve az Érsekkerti épület 14-es termében minden hétfőn 13:30-14:30 között, és keddenként 12:30-13:15 között december 13-ig.

 

Mit gondolsz miért fontosak az ilyen kezdeményezések?

Kis Alexandra: A mi szakmánkban különösen fontosnak tartom, hogy aktívan tenni tudjunk a gyermekekért és családjaikért, és az adománygyűjtés alkalmat teremt erre. Az ünnepek közeledtével ezzel járulhatunk hozzá a legjobban ahhoz, hogy az ünnep a hátrányos helyzetű családok számára is teljesebb, boldogabb lehessen.

 

Ti mivel ösztönzitek az embereket az adományozásra?

Kis Alexandra: Azt gondolom, főként az adománygyűjtés fontosságának, jelentőségének hangsúlyozásával, és példamutatással lehet az embereket ösztönözni. Emellett igyekszünk minél több helyen hirdetni a kezdeményezést: az egyetem épületeiben plakátokkal, szórólappal, illetve a Líceum TV műsorában és a helyi TV-ben is. Úgy gondolom, példamutatással is ösztönözzük az embereket, vagyis azzal, hogy mi magunk is adományozunk és próbáljuk felhívni a figyelmet a gyűjtés fontosságára.

 

Eddig milyen adományok érkeztek?

Kis Alexandra: Gyermekruhák, és különböző játékok: babák, plüssök, kisautók. Továbbra is várjuk és szeretettel fogadjuk az adományokat.

 

A tavalyi gyűjtés hogyan sikerült?

Kis Alexandra: Sikeres volt, az összefogásnak köszönhetően rengeteg adomány gyűlt össze. Az oktatók és a hallgatók is aktívan adományoznak, mi magunk is hoztunk már játékokat, gyermekruhákat.

 

Aki szeretne csatlakozni az adománygyűjtéshez, ne habozzon, az adományokat – legyen az gyermekruha, játék, vagy tartós élelmiszer – december 13-ig minden nap leadhatja az egyetem Érsekkerti épületének portáján, illetve az épület 14-es termében minden hétfőn 13:30-14:30 között, és keddenként 12:30-13:15 között.

 

 Szerző: Mózes KrisztinaTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Saját Egyetemi indulónk lesz!

A The Hangover Band hatalmas meglepetéssel készül! A nagy sikerű Egergyanús című számuk után, most nekünk, a hallgatóknak is kedveskednek.

Megvan az új EHÖK elnök!

Tisztújító küldöttgyűlés keretein belül megválasztották az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökét. Az elnök bemutatta javasolt referenseit, akikről szintén szavaztak a jelenlévő tagok.

5 új, ingyenes kurzus a Virtuális Egyetemen

Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatóinak kreditértékű kurzusokat is kínálunk, amelyek egyenértékűek a jelenléti kurzusokkal.

Elegánsan ősszel is!

Bikfalvy Evelyn | 2016. október 07. 10:55:12 | Utolsó frissítés: 10 napja Vége a nyárnak és azt hihetnénk, hogy leáldozott a mini ruha és mini szoknya és jöhet vissza a farmernadrág, azonban ősszel is lehet mindenki elegáns. Sőt!

Ízek nemzetközi éjszakája

Ismét tanúi lehettünk a nemzeti konyhák csodáinak a szerda esti Global Cooking Night keretein belül. Nem is csoda, hogy az esemény a nemzetközi hallgatóink egyik kedvenc programjává nőtte ki magát az évek során.

0
komment

Reflektor

Energiakövetek pályázat
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2018 márciusában ismét meghirdeti...
VISEGRAD CHORAL BRIDGES II
Az Eszterházy Károly Egyetemen szervezik meg március 23-25-e között a Visegrádi...
Reflexiók a Kepesben
A kiállításon válogatás látható a Képzőművészeti Tanszék hallgatóinak legfrissebb munkáiból.