Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. február 19. Zsuzsanna
BelTér

Alkotó-fejlesztő meseterápia képzés indul

2018. június 21. 11:04:28 | Utolsó frissítés: 1 éve
Szeptembertől alkotó-fejlesztő meseterápia szakirányú továbbképzés indul az Eszterházy Károly Egyetemen Boldizsár Idikó vezetésével.

 

A képzés indításáról a jó hírt Boldizsár Ildikó, egyetemünk oktatója, meseterapeuta is megosztotta Faebook-oldalán:

 

„Talán nem véletlen, hogy épp a metamorfózis nevet viselő kolostorban kaptam az örömhírt: megérkezett a hivatalos engedély a levelezős alkotó-fejlesztő meseterápia szakirány indítására, amely ősztől két féléves képzés lesz az egri Eszterházy Károly Egyetemen. A megszerezhető szakképzettség hivatalos, oklevélen is szereplő megnevezése: alkotó-fejlesztő mese-szakpedagógus.

 

Nagyszerű csapatmunka eredménye ez: öt tanszék - a kurzus leendő - oktatói dolgoztak rajta. A meseterápiás alapismereteken túl a tananyagban szerepel művészeti és vizuális nevelés, pszichodráma alapismeretek, játékpedagógia és pszichológia, gyermekirodalom, animáció és természetművészet. A szakirány célja olyan szakemberek képzése, akik az alkotó-fejlesztő meseterápiás gyakorlati tudásuk mellé pszichológiai, irodalmi és vizuális ismereteket is szereznek, és megismerkednek a mesék alkalmazási lehetőségeivel a pedagógusmunka különböző területein, elméleti és gyakorlati jártasságot szereznek a meseterápia pedagógiai alkalmazásában.

 

Fontos tudnivaló, hogy ezen a szakon nem képzünk meseterapeutákat! Ez továbbra is a Semmelweis Egyetem és a Független Pedagógiai Intézet által akkreditált képzéseken sajátítható el! A jelentkezéshez főiskolai szintű végzettségre van szükség. Nagyon sok szeretettel várjuk a jelentkezőket! Kollégáim nevében ígérem: mesés képzés lesz!”

 

 

A szakirány részletes leírását itt olvashatja. A jelentkezési határidő a szakirányú továbbképzésre augusztus 31-e. A jelentkezéssel kapcsolatos minden további információt, a jelentkezési lapot megtalálja az alábbi linken.

 

Cikk fotó: Berán Dániel (Heves Megyei Hírlap)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Tittel Esték
A Tittel Pál Könyvtár szeretettel meghívja az érdeklődőket Élet Belső-Ázsiában:...
Tervezőgrafika felvételi előkészítő
Jelentkezz az Eszterházy Károly Egyetem tervezőgrafika szakjának előkészítőjére!
Rajz és festészet felvételi előkészítő
Jelentkezz az Eszterházy Károly Egyetem képalkotás szak és grafikusművész szak előkészítőjére!