Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. november 14. Aliz
BelTér

Alkotó-fejlesztő meseterápia képzés indul

2018. június 21. 11:04:28 | Utolsó frissítés: 5 hónapja
Szeptembertől alkotó-fejlesztő meseterápia szakirányú továbbképzés indul az Eszterházy Károly Egyetemen Boldizsár Idikó vezetésével.

 

A képzés indításáról a jó hírt Boldizsár Ildikó, egyetemünk oktatója, meseterapeuta is megosztotta Faebook-oldalán:

 

„Talán nem véletlen, hogy épp a metamorfózis nevet viselő kolostorban kaptam az örömhírt: megérkezett a hivatalos engedély a levelezős alkotó-fejlesztő meseterápia szakirány indítására, amely ősztől két féléves képzés lesz az egri Eszterházy Károly Egyetemen. A megszerezhető szakképzettség hivatalos, oklevélen is szereplő megnevezése: alkotó-fejlesztő mese-szakpedagógus.

 

Nagyszerű csapatmunka eredménye ez: öt tanszék - a kurzus leendő - oktatói dolgoztak rajta. A meseterápiás alapismereteken túl a tananyagban szerepel művészeti és vizuális nevelés, pszichodráma alapismeretek, játékpedagógia és pszichológia, gyermekirodalom, animáció és természetművészet. A szakirány célja olyan szakemberek képzése, akik az alkotó-fejlesztő meseterápiás gyakorlati tudásuk mellé pszichológiai, irodalmi és vizuális ismereteket is szereznek, és megismerkednek a mesék alkalmazási lehetőségeivel a pedagógusmunka különböző területein, elméleti és gyakorlati jártasságot szereznek a meseterápia pedagógiai alkalmazásában.

 

Fontos tudnivaló, hogy ezen a szakon nem képzünk meseterapeutákat! Ez továbbra is a Semmelweis Egyetem és a Független Pedagógiai Intézet által akkreditált képzéseken sajátítható el! A jelentkezéshez főiskolai szintű végzettségre van szükség. Nagyon sok szeretettel várjuk a jelentkezőket! Kollégáim nevében ígérem: mesés képzés lesz!”

 

 

A szakirány részletes leírását itt olvashatja. A jelentkezési határidő a szakirányú továbbképzésre augusztus 31-e. A jelentkezéssel kapcsolatos minden további információt, a jelentkezési lapot megtalálja az alábbi linken.

 

Cikk fotó: Berán Dániel (Heves Megyei Hírlap)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Háromszoros olimpiai bajnokot igazoltunk!
Más kérdés, hogy Szécsi Zoltán kapuba állításával sem sikerült megnyernie rangadóját az...
VINYL - Vizuális nevelés és közösségi művészet városi térben
Dr. Orosz Csaba képzőművész, a Vizuális Művészeti Intézet egyetemi docense tart előadást...
Vácon sem ment
Gyakorlatilag tíz perc után már eldőlt a két pont sorsa női kézilabda együttesünk...