Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. december 15. Valér
BelTér

Állatok világnapja Erdőtelken

2017. október 19. 00:25:42 | Utolsó frissítés: 1 éve
Óriáskígyó, gyöngytyúk és mentőkutya – sokféle állattal találkozhatott az, aki részt vett az Erdőtelki Arborétum állatok világnapjához kapcsolódó programján.

 

Csótány, óriáskígyó, tengerimalac – csak néhány az állatok világnapjához kapcsolódó erdőtelki programján bemutatott példányokból. Óvodás és iskoláscsoportok láthattak testközelből is jól és kevésbé ismert fajokat Kelemen Tamás állatmentőnek köszönhetően.

 

 

A természetük szerint vadon élő állatok mellett az otthon, háziállatként is gyakran tartott állatok is népszerűek voltak. Az Erdőtelki Arborétum szoros kapcsolatot ápol a helyi Mikszáth Kálmán Általános Iskolával, rendszeresen tartanak környezetismeret órákat is az Arborétumban – fogalmazott az iskola egyik pedagógusa.

 

 

Az arborétum vezetősége igyekezett minél szélesebb programkínálatot nyújtani a látogatók számára. Zöllei Tamás, az arborétum vezetője elárulta, hogy - bár az idei programok sora véget ért – jövőre szintén számtalan érdekességgel készülnek a látogatóknak.

Erdőtelekre ellátogatott a Kékes Kutató-Mentő Alapítvány is. Az alapítvány munkatársai törekednek arra, hogy minél több helyen és minél több fiatalnak bemutassák azt, hogyan is kell reagálni egy esetleges veszélyhelyzetben. Klausmann Viktor elnök úgy fogalmazott: a céljuk nem más, mint az, hogy a gyerekek megtanulják, hogyan tájékozódjanak az erdőben, emellett pedig tisztában legyenek olyan alapvetésekkel, mint a kerékpárok kötelező felszereltsége. Az üzenet célba ért, a gyerekek lenyűgözve figyelték a mentő munkát, sőt, részt is vettek benne! Sushi és Angelo, a két kereső kutya elrabolta a legkisebbek mellett a felnőttek szívét is.

 

 

 Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Adventi koncert az egri Ciszterci templomban
Koncertre várja az érdeklődőket az Eszterházy Károly Gyakorló Gimnázium kórusa december...
Hajszálon múlott
Nem sikerült visszavágnia múlt heti vereségéért az EKE-Eger férfi futsal csapatának, így...
Kiemelkedő volt az érdeklődés a nyílt napon
Népszerű volt az Eszterházy Károly Egyetem nyílt napja: több mint 1200 érdeklődő volt...