Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. március 22. Beáta
BelTér

Állatok világnapja Erdőtelken

2017. október 19. 00:25:42 | Utolsó frissítés: 1 éve
Óriáskígyó, gyöngytyúk és mentőkutya – sokféle állattal találkozhatott az, aki részt vett az Erdőtelki Arborétum állatok világnapjához kapcsolódó programján.

 

Csótány, óriáskígyó, tengerimalac – csak néhány az állatok világnapjához kapcsolódó erdőtelki programján bemutatott példányokból. Óvodás és iskoláscsoportok láthattak testközelből is jól és kevésbé ismert fajokat Kelemen Tamás állatmentőnek köszönhetően.

 

 

A természetük szerint vadon élő állatok mellett az otthon, háziállatként is gyakran tartott állatok is népszerűek voltak. Az Erdőtelki Arborétum szoros kapcsolatot ápol a helyi Mikszáth Kálmán Általános Iskolával, rendszeresen tartanak környezetismeret órákat is az Arborétumban – fogalmazott az iskola egyik pedagógusa.

 

 

Az arborétum vezetősége igyekezett minél szélesebb programkínálatot nyújtani a látogatók számára. Zöllei Tamás, az arborétum vezetője elárulta, hogy - bár az idei programok sora véget ért – jövőre szintén számtalan érdekességgel készülnek a látogatóknak.

Erdőtelekre ellátogatott a Kékes Kutató-Mentő Alapítvány is. Az alapítvány munkatársai törekednek arra, hogy minél több helyen és minél több fiatalnak bemutassák azt, hogyan is kell reagálni egy esetleges veszélyhelyzetben. Klausmann Viktor elnök úgy fogalmazott: a céljuk nem más, mint az, hogy a gyerekek megtanulják, hogyan tájékozódjanak az erdőben, emellett pedig tisztában legyenek olyan alapvetésekkel, mint a kerékpárok kötelező felszereltsége. Az üzenet célba ért, a gyerekek lenyűgözve figyelték a mentő munkát, sőt, részt is vettek benne! Sushi és Angelo, a két kereső kutya elrabolta a legkisebbek mellett a felnőttek szívét is.

 

 

 Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Saját Egyetemi indulónk lesz!

A The Hangover Band hatalmas meglepetéssel készül! A nagy sikerű Egergyanús című számuk után, most nekünk, a hallgatóknak is kedveskednek.

Megvan az új EHÖK elnök!

Tisztújító küldöttgyűlés keretein belül megválasztották az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökét. Az elnök bemutatta javasolt referenseit, akikről szintén szavaztak a jelenlévő tagok.

5 új, ingyenes kurzus a Virtuális Egyetemen

Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatóinak kreditértékű kurzusokat is kínálunk, amelyek egyenértékűek a jelenléti kurzusokkal.

Elegánsan ősszel is!

Bikfalvy Evelyn | 2016. október 07. 10:55:12 | Utolsó frissítés: 10 napja Vége a nyárnak és azt hihetnénk, hogy leáldozott a mini ruha és mini szoknya és jöhet vissza a farmernadrág, azonban ősszel is lehet mindenki elegáns. Sőt!

Ízek nemzetközi éjszakája

Ismét tanúi lehettünk a nemzeti konyhák csodáinak a szerda esti Global Cooking Night keretein belül. Nem is csoda, hogy az esemény a nemzetközi hallgatóink egyik kedvenc programjává nőtte ki magát az évek során.

0
komment

Reflektor

Kollégiumi bizottsági választás
Az Eszterházy Károly Egyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzata pályázatot hirdet a...
Energiakövetek pályázat
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2018 márciusában ismét meghirdeti...
VISEGRAD CHORAL BRIDGES II
Az Eszterházy Károly Egyetemen szervezik meg március 23-25-e között a Visegrádi...