Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2017. november 23. Kelemen
BelTér

Állatok világnapja Erdőtelken

2017. október 19. 00:25:42 | Utolsó frissítés: 1 hónapja
Óriáskígyó, gyöngytyúk és mentőkutya – sokféle állattal találkozhatott az, aki részt vett az Erdőtelki Arborétum állatok világnapjához kapcsolódó programján.

 

Csótány, óriáskígyó, tengerimalac – csak néhány az állatok világnapjához kapcsolódó erdőtelki programján bemutatott példányokból. Óvodás és iskoláscsoportok láthattak testközelből is jól és kevésbé ismert fajokat Kelemen Tamás állatmentőnek köszönhetően.

 

 

A természetük szerint vadon élő állatok mellett az otthon, háziállatként is gyakran tartott állatok is népszerűek voltak. Az Erdőtelki Arborétum szoros kapcsolatot ápol a helyi Mikszáth Kálmán Általános Iskolával, rendszeresen tartanak környezetismeret órákat is az Arborétumban – fogalmazott az iskola egyik pedagógusa.

 

 

Az arborétum vezetősége igyekezett minél szélesebb programkínálatot nyújtani a látogatók számára. Zöllei Tamás, az arborétum vezetője elárulta, hogy - bár az idei programok sora véget ért – jövőre szintén számtalan érdekességgel készülnek a látogatóknak.

Erdőtelekre ellátogatott a Kékes Kutató-Mentő Alapítvány is. Az alapítvány munkatársai törekednek arra, hogy minél több helyen és minél több fiatalnak bemutassák azt, hogyan is kell reagálni egy esetleges veszélyhelyzetben. Klausmann Viktor elnök úgy fogalmazott: a céljuk nem más, mint az, hogy a gyerekek megtanulják, hogyan tájékozódjanak az erdőben, emellett pedig tisztában legyenek olyan alapvetésekkel, mint a kerékpárok kötelező felszereltsége. Az üzenet célba ért, a gyerekek lenyűgözve figyelték a mentő munkát, sőt, részt is vettek benne! Sushi és Angelo, a két kereső kutya elrabolta a legkisebbek mellett a felnőttek szívét is.

 

 

 Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Saját Egyetemi indulónk lesz!

A The Hangover Band hatalmas meglepetéssel készül! A nagy sikerű Egergyanús című számuk után, most nekünk, a hallgatóknak is kedveskednek.

Megvan az új EHÖK elnök!

Tisztújító küldöttgyűlés keretein belül megválasztották az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökét. Az elnök bemutatta javasolt referenseit, akikről szintén szavaztak a jelenlévő tagok.

5 új, ingyenes kurzus a Virtuális Egyetemen

Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatóinak kreditértékű kurzusokat is kínálunk, amelyek egyenértékűek a jelenléti kurzusokkal.

Elegánsan ősszel is!

Bikfalvy Evelyn | 2016. október 07. 10:55:12 | Utolsó frissítés: 10 napja Vége a nyárnak és azt hihetnénk, hogy leáldozott a mini ruha és mini szoknya és jöhet vissza a farmernadrág, azonban ősszel is lehet mindenki elegáns. Sőt!

Ízek nemzetközi éjszakája

Ismét tanúi lehettünk a nemzeti konyhák csodáinak a szerda esti Global Cooking Night keretein belül. Nem is csoda, hogy az esemény a nemzetközi hallgatóink egyik kedvenc programjává nőtte ki magát az évek során.

0
komment

Reflektor

Hogyan csinálj pénzt a tudásodból? November 30-án megtudhatod!
A Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 2017. november 30-án délután fél kettőtől...
Száz százalékos hétvége!
Három csapatunkért szoríthattunk az elmúlt napokban, de nem hiába, mindenki győztesen zárta...
Három nyerhető meccs
Szombaton kettő, vasárnap egy hazai bajnoki mérkőzésen szoríthatunk az egyetem csapatainak.