Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. augusztus 20. Szt. István
BelTér

Az együttlét öröme, a gyermeki jókedv ünnepe

Valkóné Révai Renáta | 2019. május 30. 11:23:55 | Utolsó frissítés: 3 hónapja
Címünk lehetne a mottója az Eszterházy Károly Egyetem által, idén első meghirdetett integrált gyermeknapi majálisnak.

 

A Gyógypedagógia Tanszék szervezésében, kari, oktatói és hallgatói összefogással valósult meg az integrált gyermeknapi program, amelyen hat meghívott intézményből 200 diák, illetve felnőtt, fogyatékkal élők vettek részt és adtak műsort. A meghívott intézmények egyúttal az újonnan induló gyógypedagógia szak gyakorlati képzésében is részt vesznek.

 

 

Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona rektorhelyettes személyes hangú köszöntőjében hívta fel a figyelmet arra, hogy gyermeknek lenni jó, még akkor is, ha fiatalon sokszor szeretnénk előretekerni az idő kerekét és mihamarabb önálló, felnőtt életet élni.

 

 

A legfontosabb, hogy a szívünkben megőrizzük a jókedvet és mosolyt, mert az átsegít a nehézségeken. Dr. Mogyorósi Zsolt, a Pedagógia Kar dékánhelyettese annak a reményének adott hangot, hogy a következő években még több közös rendezvénynek lehetünk közösen részesei.

 

 

A műsorfolyamban tanulásban akadályozott, értelmi fogyatékkal élő, illetve egészséges gyerekek mutatták be zenés, táncos produkcióikat. A másság elfogadásának üzenetét az Egri Szalaparti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény keszekusza szivárványa tolmácsolta Döbrentei Ildikó: Merj más lenni című, átdolgozott meséjén keresztül. Az Istenmezejei Lakásotthon 11 lakója egy moldáv tánccal, Szabó Mirella, a Móra Ferenc Tagiskola diákja csodálatos énekhangjával kápráztatta el a nézőközönséget.

 

 

A mórások egy fergeteges zumba koreográfiával is készültek, és temperamentumos előadásukkal felpezsdítették a latin zene szerelmeseit. Az Arany János Iskola kis közössége hihetetlen koncentráltsággal előadott ritmusgyakorlatot mutatott be, úgynevezett sportpoharak előadásával. A Heves Megyei Aranyhíd Egyesített Szociális Intézmény Andornaktályai Szociális Otthonának Varázscipők tánccsoportja pedig a „Fürge lábak" című tréfás produkcióval aratott hatalmas sikert!

 

 

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság 21. századi kollégája, Robot Rudi is bemutatkozott és a közlekedési szabályok megismertetése mellett táncra is perdült, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltói pedig egy igazi szerkocsival érkeztek az Agria TISZK-hez, amit természetesen belülről is meg lehetett nézni.

 

 

A gyógypedagógus és közösségszervezés szakos hallgatók több kézműves lehetőséggel várták a gyerekeket: többek között karkötőt és tavaszi kopogtatót is készíthettek, de nem maradt el az oly kedvelt arcfestés sem!

 

 

A Vakok és Gyengénlátók Integráló Sportegyesületének tagjai pedig láthatatlan játékokkal szórakoztatták az érdeklődőket.

 

 

Fotó: Kakuk DánielTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Eszterházy Rókatábor
Idén első alkalommal szervezi meg az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat a Rókatábort...
Eszterházy Gólyatábor 2019
Gratulálunk sikeres felvételidhez, szeretettel várunk egyetemünk Gólyatáborába!
Gratulálunk!
Gratulálunk sikeres felvételi eredményedhez, üdvözlünk az Eszterházy Károly Egyetemen!