Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. július 23. Lenke
BelTér

Bemutatkozik az Agrártudományi és Vidékfejlesztési Kar

2019. január 31. 15:21:55 | Utolsó frissítés: 6 hónapja
A Károly Róbert Campus ad otthont az Eszterházy Károly Egyetem Agrártudományi és Vidékfejlesztési Karának. Gyöngyösön több mint 55 éve van jelen az agrár-felsőoktatás.

 

 

Az Agrártudományi és Vidékfejlesztési Kar három képzési szinten kínál továbbtanulási lehetőséget modern és természetközeli környezetben. A kar (EKE-AVK) 2 éves képzési idejű felsőoktatási szakképzési szakjain választható az általános agrár ismereteket közvetítő mezőgazdasági felsőoktatási szakképzés. Történelmi gyökerekből táplálkozik a szőlész-borász felsőoktatási szakképzés, hiszen a kar a Mátrai Borvidék központjában található. Mindkét felsőoktatási szakképzést kínálja a kar nappali és levelező tagozaton. A szőlész-borász felsőoktatási szakképzés sárospataki képzési hellyel is választható.

 

 

A mérnöki oklevél kiadásával záruló 3,5 éves képzési idővel rendelkező alapképzési (BSc) szakok széleskörű agrár-ismereteket fednek le: kertészmérnöki, mezőgazdasági mérnöki, vadgazda mérnöki és vidékfejlesztési agrármérnöki szakok választhatók. Ezek képzési helye Gyöngyös, míg a szőlész-borász mérnöki alapképzési szak egri és sárospataki képzési helyszínnel választható. Egyes szakokon mélyebb ismereteket adó - gyógy- és fűszernövények, agrár-környezetgazda, növénytermesztő-növényvédő, helyi gazdaságfejlesztő, településgazda specializációk is választhatók. Angol nyelven a mezőgazdasági mérnöki szakon van lehetőség tanulmányokat folytatni külföldi hallgatókkal.

 

 

Duális képzésben a kertészmérnöki, mezőgazdasági mérnöki és szőlész-borász mérnöki szakok választhatók. A karon a vidékfejlesztési agrármérnöki (MSc) mesterképzési szakon van lehetőség egyetemi szintű oklevelet szerezni. Valamennyi szak választható nappali és levelező munkarendben. A gyakorlati ismeretek megszerzését a tangazdaság, a Fleischmann Rudolf Kutatóintézet, a Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet, az Erdőtelki Arborétum, laboratóriumok valamint üzemlátogatások biztosítják. Valamennyi szakhoz kapcsolódóan van lehetőség külföldi részképzésre és a gyakorlat teljesítésére az Erasmus+ programban.

 

 

A diplomával már rendelkezők részére a hulladékgazdálkodási szaktanácsadó és a precíziós mezőgazdasági szakmérnök ill. szaktanácsadó szakirányú továbbképzési szakok nyújtanak új és mélyebb ismereteket. E szakokat levelező tagozaton hirdetjük.

A Gyöngyösi Károly Róbert Campus korszerű infrastruktúrával, esztétikus parkkal, modern környezetben és családias hangulatban várja a jelentkezőket, épületeik akadálymentesítettek. Hallgatóik rendelkezésére áll menü és al'a carte kínálattal a Károly Róbert Étterem továbbá egy snack bar. A campus könyvtára 30 ezer kötettel várja a hallgatókat. A távolról érkező nappali és levelező tagozatos hallgatók kérésre modern környezetben 2 vagy 3 ágyas, barátságos és kényelmes szobákban kapnak elhelyezést a Károly Róbert Diákotthonban, amely a campustól 15 perc sétával érhető el. Ugyanitt rendelkezésre áll sportcentrum, de Gyöngyös városa és a Mátra is kínálja a sportolási lehetőségeket. A campus nyelvvizsgaközpontként is működik, ELTE Origó, TIT-TELC, KJE TársalKODÓ, Language Cert, KITEX és KJE GazdálKODÓ nyelvvizsga teljesíthető.

 

 

A szabadidő hasznos eltöltését több öntevékeny kör segíti. A Mátrai Borvidék nyújtotta környezetben a Bor Klub minden képzési terület hallgatója részére nyitva áll, hogy a kulturált borfogyasztás továbbá a borászat és a gasztronómia világába kalauzolja az érdeklődőket. A campus Gyógynövény Klubja rendezvényeire és külföldre is szervezett szakmai utazásaira a gyógy- és fűszernövények iránt érdeklődőket várja. A MátraVidék Klub a vidék, a vidéki térségek sajátos gazdasági-társadalmi folyamataival, és vidék fejlődését elősegítő eszköztárral ismerteti meg a hallgatókat. A Ká-Ró Színkör a színjátszás és szereplés iránt érdeklődő hallgatókat vonzza. A Campus Vöröskereszt önkéntesei véradást szerveznek félévenként két alkalommal, emellett szükség esetén szociális tevékenységet is végeznek. Hallgatóink érdekképviseletét ellátó Campus Hallgatói Önkormányzat által szervezett események - gólyatábor, gólyabál, focibajnokságok, majális, szabadidős kirándulások - a hallgatók rendszeresen visszatérő rendezvényei.

 

 

A Mátra kapujának is nevezett Gyöngyös az M3 autópálya mellett található, de tömegközlekedéssel is könnyedén elérhető a fővárosból és a környező régiókból.

 

Böngészd képzési kínálatunkat a felvi.uni-eszterhazy.hu oldalon! Ne feledd, a felsőoktatási felvételi jelentkezési határideje február 15-e!

 

Csatlakozz hozzánk közösségi oldalainkon:

 

UniEszterházy - EKE

- Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus

 

 Légy te is eszterházys!


Fotó: Szántó György, Kakuk Dániel, Balogh TiborTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Pont Ott Party 2019
Már csak néhány nap és kiderülnek a felsőoktatási intézmények felvételi ponthatárai!...
Kerékpárral a Föld körül
Irán, Türkmenisztán, Pakisztán, India, Ausztrália, Új-Zéland, Japán, Hawaii, Venezuela:...
Tavasszal is a Random nyerte a RöpLigát
Az elmúlt évek legizgalmasabb fináléjában, nagy csata után győzte le az EHÖK-öt az őszi bajnok.