Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. augusztus 22. Menyhért
BelTér

Bizarr torták a HK-ban

Hreskó Szonja | 2013. november 14. 10:16:28 | Utolsó frissítés: 5 éve
"Az élet mégis habostorta" – szólt a felhívás a szerdai esti sütikészítő versenyre, ahol több furcsa kinézetű, a látszat ellenére mégis finom édesség is készült.

 

A KoMeTI új programjára a csapatoknak előzetesen megsütött piskótákat kellett magukkal vinniük a Hallgatói Klubba, melyeket a helyszínen megadott alapanyagok felhasználásával – minden kreativitást bevetve – lehetett feldíszíteni. Voltak a csomagban különböző ízesítők, sütőformák és furcsa díszek is, mint például egy műanyag játékrepülő, ezeket kötelező volt beépíteni a kompozícióba. Minden csapat kapott egy-egy témát is, ez volt a támpont a dekoráláshoz. És mivel ezek nem átlagos sütemények, saját történetet is kellett kreálni nekik úgy, mintha a desszertek mesélnék el.

 

A csapatok jókedvűen készítették el édességeiket, majd a történetek felolvasása után együtt fogyasztották el remekműveiket. A szervezők úgy találták, mindegyik süti egyformán jó, így első helyezést ért el az összes csapat. Az este szervezői azt is elmondták, hogy ez volt az első ilyen program, de szeretnének ebből hagyományt teremteni, így a közeljövőben minden bizonnyal lesz még ilyen esemény. Így ismét megbizonyosodhatunk róla, hogy az élet valóban habostorta-e.Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Gólya7
Az Eszterházy Károly Egyetem elsőéves hallgatóinknak a megismerkedéshez, az eligazodáshoz...
Eszterházy Rókatábor
Idén első alkalommal szervezi meg az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat a Rókatábort...
Eszterházy Gólyatábor 2019
Gratulálunk sikeres felvételidhez, szeretettel várunk egyetemünk Gólyatáborába!