Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. október 14. Helén
BelTér

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

2018. december 14. 11:31:20 | Utolsó frissítés: 1 éve
Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

 

Hegedűs Gerda harmadik éve tanít – sportszakmai gyakorlat órain – táncot. A BlackShape csapat két éve dolgozik együtt. Gerda elárulta: a táncot, amivel a kilenctagú csoportjuk nyert, már közel egy éve gyakorolják, kisebb-nagyobb változtatásokkal.

 

 

– A tavalyi félévben megnyertünk egy MEFOB-ot és egy Cheerstar Cheerleading Nemzeti Bajnokságot is hiphop kategóriában. Úgy érzem, ez a tánc most érett be, most már tökéletes pontossággal, előadásmóddal tudjuk bemutatni bárhol, bármikor. Ezért is sikerült kiemelt arany minősítést szereznie a csapatnak a december 9-ei Revolution Dance Cup-on – mesélte Gerda.

 

 

A BlackShape egy hiphop tánccsapat, azon belül pedig többféle stílusban táncolnak: girly, oldschool, vogue, wacking és még sok más egyéb. Megtudhattuk, hogy a csapat ebben a félévben már tizenhét taggal büszkélkedhet, akikkel ilyen felállásban a következő félévben még versenyeznek.

 

 

– Szeretnénk majd újra indulni a MEFOB-on, a Revolution Dance Cup Nemzetközi minősítő táncversenyen, a CheerStar HipHop kategóriájában. Kilátásban van pár nemzetközi hiphop verseny is a csoporttal és a nagy formációval egyaránt. A versenyek mellett a jövőben szeretnénk minél több fellépést vállalni – avatott be a tervekbe a csapatkapitány.Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Fényűzők kiállítás
A Vakok és Gyengénlátok Integráló Sportegyesülete és az Eszterházy Károly Egyetem...
Eszterházy-bérlet
A Gárdonyi Géza Színház és az Eszterházy Károly Egyetem több évtizedes együttműködése...
Heti menü a Leányka Bisztróban
Finom ételekkel, friss menükínálattal és szeretettel vár mindenkit a Leányka Bisztró!