Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. október 21. Orsolya
BelTér

BOGGIE Egerben

2017. november 23. 13:59:59 | Utolsó frissítés: 1 éve
Egykori hallgatónk, BOGGIE lemezbemutató turnéra indul, immár a harmadik lemezével.


Egykori hallgatónk, Csemer Boglárka alias BOGGIE dalszerző-énekes "3" címet viselő harmadik nagylemezével országos lemezbemutató turnéra indul, melynek idei első állomása Egerben lesz.
Harmadik nagylemezére az igazi singer-songwriterré érett BOGGIE dalszerzői stílusa tovább csiszolódott. Az albumon kísérletezik a dancehall, r&b stílusokkal, bátran keveri az elektronikus és akusztikus hangzást és mindez olyan kifinomultan elegyedik BOGGIEsajátos dallamvilágával, hogy egy igazán izgalmas popzene az eredmény. Érezni a klasszikus zene, kortárs francia popzene és még a rapműfaj hatásait is.
A nyelvi sokszínűség a BOGGIE- tól megszokott módon az új albumot is jellemzi, de most a magyar szövegeké lesz a főszerep - ebben Kemény Zsófi költő is közreműködött. A dalok témái, mondanivalói az énekesnőhöz hűen továbbra is elgondolkodtatóak, tükröt tartóak. Az "elegendés" mint fő gondolati elem minden dal magja. Elengedi a megfeleléseinket, a félelmeinket, kapcsolatokat, gyerekkort, múltat.
Az albumot rekord idő alatt készítette el az újdonsült anyuka, aki Lenke lányának 2016 decemberében adott életet. A dalok, elmondása szerint, Lenke nélkül nem születtek volna meg. A több hónapos zenekari próbafolyamat, közös műhely-és alkotómunka erősen érződik a lemezen.
BOGGIE-t sajátos zenei világ jellemzi, egyedi, művészi, kifinomult dalszerzővé érett, személyiségéhez, varázsához akkor kerülhetünk igazán közel, amikor koncerten látjuk, halljuk őt.

A zenekar tagjai:

Antal Gábor - zongora
Szontágh Márton - akusztikus cselló
Szakonyi Milán - gitár, ének
Szabó Tamás - dob

A koncert a Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Program (www.csehtamasprogram.hu) és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Időpont: december 2. szombat 19.00
Helyszín: Egri Kulturális és Művészeti Központ - Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház (Eger, Bartók Béla tér 6.)

 

BOGGIE-val egyébként nemrég interjút olvashattatok az itt töltött diákévekről a Líceumi Palettában!Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Keresztféléves felvételi
Elindult a 2019-es keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás.
Javítottak pólósaink
Női kézilabdacsapatunk viszont továbbra sem tudott pontot szerezni az élvonalban.
Egyetemi napok a Libriben
Az egyetem oktatóit, dolgozóit és hallgatóit is kedvezményekkel várják az egri könyvesboltban.