Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. október 24. Salamon
BelTér

Teniszben remekeltek a hallgatók

Juhász H. | 2018. május 28. 09:23:55 | Utolsó frissítés: 5 hónapja
Az egyetem hallgatói: Bodnár Ádám és Dudás Márton dobogós helyezésekkel tértek vissza a Magyar Egyetemi és Főiskolai Bajnokságról. Tenisz sportágban remekeltek a Debreceni Egyetem szervezte versenyen.

 

A 23 éves Dudás Márton az Eszterházy Károly Egyetem hallgatója. Több mint tíz éve teniszezik, de csak hobbi szinten. Úgy érzi, ez alatt az idő alatt elsajátított egy biztos, stabil szintet a sportágban. A debreceni bajnokságon elért harmadik helyezést egy remek sikernek tartja. Rendkívül sokat készült fizikailag és mentálisan is, hiszen a tenisz mindkét képességet igénybe veszi.

Mártontól megtudtuk, hogy egyetemi tanulmányai mellett jelenleg nem fér bele az idejébe, hogy versenyszerűen űzze a sportágat, de kisebb házi bajnokságokon, valamint az Eszterházy Open teniszversenyen részt vett és dobogós helyezéseket ért el. Tervez indulni a 2019-es MEFOB-on is, amin szintén sikereket szeretne elérni.

Bodnár Ádám 20 éves, az egyetem sportszervező szakos hallgatója. A mostani, debreceni MEFOB-on második helyezett lett. Közel nyolc éve kezdett el teniszezni, és már általános iskolás korában felfedezte, hogy illik hozzá ez a sport. Ez idő alatt a Magyar Tenisz Szövetség Hivatalos Férfi Egyéni Ranglistáján a legjobb helyezése 172. volt, valamint a csapatával sikerült OB2-ben (Országos Bajnokság 2. Osztály) is helyt állnia. Az egyetemi évei alatt nem maradt sok ideje és lehetősége, hogy aktívan űzze a sportágat. Az utóbbi félévben az egyetemen is vett tenisz órákat. Terveiben szerepel, hogy keres egy edzőpartnert, aki hasonló szinten tart mint ő, s lenne ideje és kedve heti egy-két alkalommal játszani vele.

Már középiskolás korában is indult a korosztályos diákolimpiákon, de vallja, olyan jó csapattársa még nem volt, mint Dudás Márton. Ádám büszke arra, hogy egy ilyen nagy múlttal és tradícióval rendelkező versenyen, mint a Tenisz MEFOB, sikerült elérnie a második helyezést.

 

 

Több jelentős sikert ért már el: többek között volt magyar diákolimpiai 5. helyezett párosban és 7. egyéniben, s jó néhány nemzetközi versenyen is indult már Szlovákiában és Olaszországban, s általában dobogós eredményeket hozott haza egyéni és páros versenyszámokban egyaránt. Tervezi, hogy az egyetemi tanulmányait követően teniszedző és oktató lesz akár hazai, akár külföldi tenisz akadémiákon. Készül a nyári szezonra, ami mint mondja, a tenisz sportban mindig a legforgalmasabb időszak, hiszen ekkor rendeznek nemzetközi és hazai tornákat, melyekre szeretne visszatérni és újabb szép sikereket elérni.

 

Férfi egyéni, Magyar Egyetemi és Főiskolai Bajnokság Debrecen, május 22.

 

I. Matkó Zoltán (Debreceni Egyetem)

II. Bodnár Ádám (Eszterházy Károly Egyetem)

III. Dudás Márton (Eszterházy Károly Egyetem)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Keresztféléves felvételi
Elindult a 2019-es keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás.
Javítottak pólósaink
Női kézilabdacsapatunk viszont továbbra sem tudott pontot szerezni az élvonalban.
Egyetemi napok a Libriben
Az egyetem oktatóit, dolgozóit és hallgatóit is kedvezményekkel várják az egri könyvesboltban.