Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. június 17. Laura
BelTér

Teniszben remekeltek a hallgatók

Juhász H. | 2018. május 28. 09:23:55 | Utolsó frissítés: 1 éve
Az egyetem hallgatói: Bodnár Ádám és Dudás Márton dobogós helyezésekkel tértek vissza a Magyar Egyetemi és Főiskolai Bajnokságról. Tenisz sportágban remekeltek a Debreceni Egyetem szervezte versenyen.

 

A 23 éves Dudás Márton az Eszterházy Károly Egyetem hallgatója. Több mint tíz éve teniszezik, de csak hobbi szinten. Úgy érzi, ez alatt az idő alatt elsajátított egy biztos, stabil szintet a sportágban. A debreceni bajnokságon elért harmadik helyezést egy remek sikernek tartja. Rendkívül sokat készült fizikailag és mentálisan is, hiszen a tenisz mindkét képességet igénybe veszi.

Mártontól megtudtuk, hogy egyetemi tanulmányai mellett jelenleg nem fér bele az idejébe, hogy versenyszerűen űzze a sportágat, de kisebb házi bajnokságokon, valamint az Eszterházy Open teniszversenyen részt vett és dobogós helyezéseket ért el. Tervez indulni a 2019-es MEFOB-on is, amin szintén sikereket szeretne elérni.

Bodnár Ádám 20 éves, az egyetem sportszervező szakos hallgatója. A mostani, debreceni MEFOB-on második helyezett lett. Közel nyolc éve kezdett el teniszezni, és már általános iskolás korában felfedezte, hogy illik hozzá ez a sport. Ez idő alatt a Magyar Tenisz Szövetség Hivatalos Férfi Egyéni Ranglistáján a legjobb helyezése 172. volt, valamint a csapatával sikerült OB2-ben (Országos Bajnokság 2. Osztály) is helyt állnia. Az egyetemi évei alatt nem maradt sok ideje és lehetősége, hogy aktívan űzze a sportágat. Az utóbbi félévben az egyetemen is vett tenisz órákat. Terveiben szerepel, hogy keres egy edzőpartnert, aki hasonló szinten tart mint ő, s lenne ideje és kedve heti egy-két alkalommal játszani vele.

Már középiskolás korában is indult a korosztályos diákolimpiákon, de vallja, olyan jó csapattársa még nem volt, mint Dudás Márton. Ádám büszke arra, hogy egy ilyen nagy múlttal és tradícióval rendelkező versenyen, mint a Tenisz MEFOB, sikerült elérnie a második helyezést.

 

 

Több jelentős sikert ért már el: többek között volt magyar diákolimpiai 5. helyezett párosban és 7. egyéniben, s jó néhány nemzetközi versenyen is indult már Szlovákiában és Olaszországban, s általában dobogós eredményeket hozott haza egyéni és páros versenyszámokban egyaránt. Tervezi, hogy az egyetemi tanulmányait követően teniszedző és oktató lesz akár hazai, akár külföldi tenisz akadémiákon. Készül a nyári szezonra, ami mint mondja, a tenisz sportban mindig a legforgalmasabb időszak, hiszen ekkor rendeznek nemzetközi és hazai tornákat, melyekre szeretne visszatérni és újabb szép sikereket elérni.

 

Férfi egyéni, Magyar Egyetemi és Főiskolai Bajnokság Debrecen, május 22.

 

I. Matkó Zoltán (Debreceni Egyetem)

II. Bodnár Ádám (Eszterházy Károly Egyetem)

III. Dudás Márton (Eszterházy Károly Egyetem)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Oklevélátadó díszünnepély
Az oklevélátadó díszünnepségeket az Eszterházy Károly Egyetem az alábbi időpontokban...
Tavasszal is a Random nyerte a RöpLigát
Az elmúlt évek legizgalmasabb fináléjában, nagy csata után győzte le az EHÖK-öt az őszi bajnok.
Arany és bronz a kézilabda MEFOB-ról
A győri hatos döntőben az Eszterházy Károly Egyetem két csapattal vett részt, amely során a...