Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. augusztus 22. Menyhért
BelTér

Eger és az EKE vonzó a fiatalok számára

Vasas Fanni | 2019. január 23. 13:47:14 | Utolsó frissítés: 7 hónapja
A januári nyílt nap is sikeres volt az Eszterházy Károly Egyetemen Egri Campusán.

 

Sok leendő hallgató érkezett Egerből, Eger környékéről, és sokan több száz kilométert utaztak, hogy személyesen is megnézzék az egyetemet, tájékozódjanak az őket érdeklő szakokról. Többek között Piliscsabáról, Szegedről és Siófokról is jöttek diákok.

 

 

Hogy miért a sok érdeklődő fiatal? Velük való beszélgetéseim alapján azt írhatom, az erős képzés mellett sokan választják az EKE-t a városban, vagy a városhoz közel élők,  hogy egyetemi éveiket még az otthoni szobájukban tanulva végezhessék el. Vonzza a fiatalokat a város szépsége, történelmi ökörsége és gazdag kultúrája is.

 

 

Az általam megkérdezett Márk véleménye az, hogy könnyebben el tud majd helyezkedni egyetemi diplomával, magasabb pozíciókba is be fogja tudni adni önéletrajzát. Az idén induló szakok közül rengetegen érdeklődtek a pedagógiai szakok iránt. Egyetemünkön a pedagógiai képzés országszerte elismert. A pedagógiai pályára készülő diákok már több évtizeddel ezelőtt is ezt az intézményt választották az erős és jól felépített képzés miatt. Tapasztalataim szerint több középiskola is ajánlja az EKE-t az erre a pályára készülőknek.

 

 

Az idei nyílt napon további felméréseim alapján többen a művészeti pedagógiai képzések iránt érdeklődtek,  pl. az énektanár, a médiatanár, vagy a rajztanár képzés iránt. Nagyon sok diáknak a művészeti ágak felé húz a szíve. Voltak olyan Budapestről érkezők, akiket a gyógypedagógia szak vonzott. Nikolett például erősnek találja az itteni képzést, vannak rokonai, akik itt élnek, nagyon tetszik neki a város, így számára egyértelmű, hogy ide fog jelentkezni. A messzebbről érkező diákok az egyetem erős képzései mellett mind megemlítették Eger szépségét és a város nyugalmát. Számos egri diák is az EKE-t választja.

 

 

Személyes véleményem az, hogy az Eszterházy Károly Egyetem a legjobb választás, mert itt minden támogatást és segítséget megkapnak a hallgatók abban, hogy megvalósítsák álmaikat, és el tudjanak helyezkedni egy olyan pályán, amit szeretnek, és amiben sikeresek lehetnek.

 

Fotó: Kakuk DánielTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Gólya7
Az Eszterházy Károly Egyetem elsőéves hallgatóinknak a megismerkedéshez, az eligazodáshoz...
Eszterházy Rókatábor
Idén első alkalommal szervezi meg az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat a Rókatábort...
Eszterházy Gólyatábor 2019
Gratulálunk sikeres felvételidhez, szeretettel várunk egyetemünk Gólyatáborába!