Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. augusztus 22. Menyhért
BelTér

Egy évig a matekosoké a Vándor Winchester

Szabó Gergő | 2013. november 13. 10:33:43 | Utolsó frissítés: 5 éve
Kockanapok a C épületben: a Természettudományi Kar hallgatóinak egy csoportja úgy gondolta, miért ne lehetnének néhány napig ők a főszerepben.

 

„Egy Kocka átlagosan 31 sört iszik meg, 10 Kocka hány sört iszik meg, ha van olyan, aki csak pálinkát iszik, van olyan, aki egyiket sem, és van olyan, aki mindkettőt?” – a napokban programtervező informatikusok, matematika szakos hallgatók, gazdasági informatikusok, valamint webprogramozók hasonló feladatok megoldásában is versengtek egymással a Leányka úti C épületben.

 

 

A vetélkedő célja egyebek közt az volt, hogy a főiskolások sokkal szabadabb környezetben ismerhessék meg tanáraikat, miközben saját szakmájukhoz is közelebb kerülhettek. Számos lehetőség kínálkozott a kíváncsi hallgatók számára, hogy találkozzanak a főiskolával közreműködő cégek életével és tevékenységével is. Több előadásnak és beszélgetésnek köszönhetően a hallgatók bepillanthattak egy, a számukra hatalmas lehetőségekkel, reményekkel teli életbe, ahol minden csak saját magunkon és a tudásunkon múlik.

 

 

Nem minden volt ennyire komoly, a vállalkozó kedvű hallgatók csapatokba verődtek, és egy verseny keretein belül próbálgathatták ügyességüket, tudásukat. Voltak egyszerű, de ugyanakkor bonyolult feladatok is, ügyességet igénylők, mint a Super Mario, vagy az X-Box játékok, de olykor sokat kellett gondolkodni egy-egy megoldáson. A versenyzőknek be kellett járniuk a „C” épület minden egyes sarkát, hogy végül elmondhassák, végeztek a feladatokkal.

A Tech Day illetve a StartUp c. programon a nagyobb informatika cégek mellett a hallgatók is bemutathatták elképzeléseiket, a nagyközönség elé tárhatták ötleteiket egy saját vállalkozásról, egy újonnan induló projektről vagy épp egy korszakalkotó tervről.

 

Az oktatók részvételével zajló programok végén kiosztották a díjakat is, valamint a „Vándor Winchester” is gazdára talált, amely most egy évig a matematika szakosoké.

 

 

A rendezvény ötletgazdája és főszervezője, Küstel Fanny Fruzsina portálunknak elmondta: „úgy gondolom, mivel először csináltunk ilyet, a hibáink ellenére is jól sikerült. Nagyon sok visszajelzést kaptam hallgatók és tanárok részéről is, és ezek alapján szeretnénk majd a továbbiakban folytatni a munkát”. A programtervező informatikus szakreferense, illetve a Természettudományi Kar Hallgatói Képviselet titkára szerint a jövőben több olyan programot is szeretnének, amellyel felrázhatják az „unalmas hétköznapokat”.

 

Képgalériánk IDE KATTINTVA tekinthető meg.

 

Fotó: Barta BalázsTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Gólya7
Az Eszterházy Károly Egyetem elsőéves hallgatóinknak a megismerkedéshez, az eligazodáshoz...
Eszterházy Rókatábor
Idén első alkalommal szervezi meg az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat a Rókatábort...
Eszterházy Gólyatábor 2019
Gratulálunk sikeres felvételidhez, szeretettel várunk egyetemünk Gólyatáborába!