Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. május 22. Júlia
BelTér

Egy újabb lépés a felnőtté válás útján

2018. május 07. 15:28:32 | Utolsó frissítés: 1 éve
A ballagás örömperceit, az érettségi bizsergető izgalma váltotta fel a végzős középiskolások életében.

 

A magyar-nyelv és irodalom érettségi feladatsorok kitöltésével kezdődtek a 2018-as érettségi vizsgák az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorlóiskolájában is. A végzősöket a felügyelő tanárok bátorító mosolya várta, a magukkal hozott szerencsét hozó kabalák és a szőlőcukor pedig garanciát jelentettek a vizsga végégig tartó a lelki és szellemi egyensúly fenntartására.

 

 

A vizsgázókat a nap elején Lérádiné Kőházi Timea igazgató asszony arra biztatta, hogy koncentráltan dolgozzanak és igyekezzenek maximálisan kihasználni a rendelkezésükre álló időkeretet.

 

 

A gyakorlóiskolában 143-an érettségiznek, közülük 62-en tesznek előrehozott vizsgát. Emelt szinten 46 diák igyekszik többletpontok megszerzésére, legtöbben angol nyelvből választották ezt a vizsgatípust. Az írásbeli május 23-án zárul, majd egy kis szusszanást követően június 18-29 között szóban számolnak be megszerzett tudásukról végzőseink!

 

Sok sikert kívánunk!

 

Forrás: https://www.facebook.com/gyakorloiskolaeger/

 Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Bronzérem az egri labdarúgó MEFOB-on
Kiváló mérkőzések jellemezték az Eszterházy Károly Egyetem által rendezett Magyar...
Tittel Esték
A Tittel Pál Könyvtár szeretettel meghívja az érdeklődőket Az egri harangöntés története...
A Szuszogó Színház bemutatja: AHA
Az Eszterházy Károly Egyetem amatőr színjátszó csoportja új bemutatóra készül....