Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. október 24. Salamon
BelTér

Élménybeszámoló a Nemzetközi Geopark tanfolyamról

Süveg István | 2018. március 12. 09:10:47 | Utolsó frissítés: 7 hónapja
Március hetedikén, a félév első expedíciós előadásán Csorvási Nikolett és Soós Ildikó tartottak érdekes beszámolót a 2017-es élményeikről a Leszvosz-szigeti UNESCO Globális Geoparkkal és az itt lezajlott Nemzetközi Geopark tanfolyammal kapcsolatban.

 

A kéthetes tanfolyamon 24 ország képviseltette magát hallgatóként, 10 pedig előadóként, így Kanadától kezdve Kenyán keresztül Vietnámig számos nemzet jelen volt. A világon összesen 127 UNESCO Geopark működik, de ezeken kívül még számos olyan létesítmény van, ami nem rendelkezik jelenleg ezzel a minősítéssel, csupán nemzeti szinten működik. A nemzetközi tanfolyamnak az egyik fő feladata, hogy az itt megjelent személyek a lehető legtöbb információt osszák meg egymással, arról nekik mi vált be a geoparkok igazgatásával kapcsolatban, ezzel is elősegítve másoknak a könnyebb és gyorsabb fejlődést.

 

 

Az előadóink segítségével megismerhettük közelebbről a geoparkokat, akik pedig korábban nem hallottak róla, megtudhatták mit is jelent ez az elnevezés. Megtudhattuk, hogy mi a három fő pillére: amik az örökség megőrzése, a társadalom és gazdaság fejlesztése. Szintén a geopark feladatai közé tartozik a helyiekkel való foglalkozás, megőrizni azokat a nemzeti, néprajzi értékeket, amiket ők ápolnak és gyakorolnak.

Magyarországon két geopark található: a Novohrad-Nógrád Geopark (2009) és a Bakony-Balaton Geopark (2012).

 

 

Fotók: Rengei MátéTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Keresztféléves felvételi
Elindult a 2019-es keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás.
Javítottak pólósaink
Női kézilabdacsapatunk viszont továbbra sem tudott pontot szerezni az élvonalban.
Egyetemi napok a Libriben
Az egyetem oktatóit, dolgozóit és hallgatóit is kedvezményekkel várják az egri könyvesboltban.