Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. november 15. Albert
BelTér

Expedíciós előadás harmadik állomása - Stopposként a sarkkörön túl

Paletta Online | 2017. november 14. 08:07:13 | Utolsó frissítés: 1 éve
Úgy hiszem, már sokunk merengett, azon milyen lenne egyetlen táskával a hátunkon körbeutazni a világot. Dr. Sütő László pontosan ebbe az élménybe vezetett be minket, a Kepes György Szakkollégium által szervezett előadásán. A távoli és oly zordnak hitt Finnországba látogattunk el vele.

 

 

Első pillantásra ez egy egyszerű élménybeszámolónak tűnhetett, viszont minél előrébb haladott az előadás, annál jobban elragadott minket a tájak szépségei, jellegzetességei, és szinte már mi is éreztük a bőrünkön a hideg tajga szellőit. Megismertük az általa látogatott finn nemzeti parkokat, azok túravonalait, és a fejünkben összehasonlíthattuk hazai parkjainkkal, párhuzamokat és ellentéteket figyelhettünk meg közöttük. Elmondta milyen volt bejárni ezeket a területeket, átkelni az alig pár fokos folyókon, és addig sétálni, amíg rád nem esteledik. Külön érdekességként szolgáltak az ottani időjáráshoz alkalmazkodó menedékhelyek is. Emellett elmesélte a finnek barátságos természetét és a világhoz való hozzáállásukat is, például, hogy mennyivel nyitottabbak a stoppal közlekedőkkel szemben, mint hazánkban.

 

 

 

Összességében én úgy gondolom, ez egy nagyon érdekes és hasznos előadás volt, főleg azok számára, akik szintén a természetjárás nagy követői.

 

Írta: Molnár Emese
Fotók: Rengei MátéTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Háromszoros olimpiai bajnokot igazoltunk!
Más kérdés, hogy Szécsi Zoltán kapuba állításával sem sikerült megnyernie rangadóját az...
VINYL - Vizuális nevelés és közösségi művészet városi térben
Dr. Orosz Csaba képzőművész, a Vizuális Művészeti Intézet egyetemi docense tart előadást...
Vácon sem ment
Gyakorlatilag tíz perc után már eldőlt a két pont sorsa női kézilabda együttesünk...