Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2017. november 23. Kelemen
BelTér

Expedíciós előadás harmadik állomása - Stopposként a sarkkörön túl

Paletta Online | 2017. november 14. 08:07:13 | Utolsó frissítés: 9 napja
Úgy hiszem, már sokunk merengett, azon milyen lenne egyetlen táskával a hátunkon körbeutazni a világot. Dr. Sütő László pontosan ebbe az élménybe vezetett be minket, a Kepes György Szakkollégium által szervezett előadásán. A távoli és oly zordnak hitt Finnországba látogattunk el vele.

 

 

Első pillantásra ez egy egyszerű élménybeszámolónak tűnhetett, viszont minél előrébb haladott az előadás, annál jobban elragadott minket a tájak szépségei, jellegzetességei, és szinte már mi is éreztük a bőrünkön a hideg tajga szellőit. Megismertük az általa látogatott finn nemzeti parkokat, azok túravonalait, és a fejünkben összehasonlíthattuk hazai parkjainkkal, párhuzamokat és ellentéteket figyelhettünk meg közöttük. Elmondta milyen volt bejárni ezeket a területeket, átkelni az alig pár fokos folyókon, és addig sétálni, amíg rád nem esteledik. Külön érdekességként szolgáltak az ottani időjáráshoz alkalmazkodó menedékhelyek is. Emellett elmesélte a finnek barátságos természetét és a világhoz való hozzáállásukat is, például, hogy mennyivel nyitottabbak a stoppal közlekedőkkel szemben, mint hazánkban.

 

 

 

Összességében én úgy gondolom, ez egy nagyon érdekes és hasznos előadás volt, főleg azok számára, akik szintén a természetjárás nagy követői.

 

Írta: Molnár Emese
Fotók: Rengei MátéTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Saját Egyetemi indulónk lesz!

A The Hangover Band hatalmas meglepetéssel készül! A nagy sikerű Egergyanús című számuk után, most nekünk, a hallgatóknak is kedveskednek.

Megvan az új EHÖK elnök!

Tisztújító küldöttgyűlés keretein belül megválasztották az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökét. Az elnök bemutatta javasolt referenseit, akikről szintén szavaztak a jelenlévő tagok.

5 új, ingyenes kurzus a Virtuális Egyetemen

Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatóinak kreditértékű kurzusokat is kínálunk, amelyek egyenértékűek a jelenléti kurzusokkal.

Elegánsan ősszel is!

Bikfalvy Evelyn | 2016. október 07. 10:55:12 | Utolsó frissítés: 10 napja Vége a nyárnak és azt hihetnénk, hogy leáldozott a mini ruha és mini szoknya és jöhet vissza a farmernadrág, azonban ősszel is lehet mindenki elegáns. Sőt!

Ízek nemzetközi éjszakája

Ismét tanúi lehettünk a nemzeti konyhák csodáinak a szerda esti Global Cooking Night keretein belül. Nem is csoda, hogy az esemény a nemzetközi hallgatóink egyik kedvenc programjává nőtte ki magát az évek során.

0
komment

Reflektor

Hogyan csinálj pénzt a tudásodból? November 30-án megtudhatod!
A Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 2017. november 30-án délután fél kettőtől...
Száz százalékos hétvége!
Három csapatunkért szoríthattunk az elmúlt napokban, de nem hiába, mindenki győztesen zárta...
Három nyerhető meccs
Szombaton kettő, vasárnap egy hazai bajnoki mérkőzésen szoríthatunk az egyetem csapatainak.