Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. március 21. Benedek
BelTér

Expedíciós előadás harmadik állomása - Stopposként a sarkkörön túl

Paletta Online | 2017. november 14. 08:07:13 | Utolsó frissítés: 1 éve
Úgy hiszem, már sokunk merengett, azon milyen lenne egyetlen táskával a hátunkon körbeutazni a világot. Dr. Sütő László pontosan ebbe az élménybe vezetett be minket, a Kepes György Szakkollégium által szervezett előadásán. A távoli és oly zordnak hitt Finnországba látogattunk el vele.

 

 

Első pillantásra ez egy egyszerű élménybeszámolónak tűnhetett, viszont minél előrébb haladott az előadás, annál jobban elragadott minket a tájak szépségei, jellegzetességei, és szinte már mi is éreztük a bőrünkön a hideg tajga szellőit. Megismertük az általa látogatott finn nemzeti parkokat, azok túravonalait, és a fejünkben összehasonlíthattuk hazai parkjainkkal, párhuzamokat és ellentéteket figyelhettünk meg közöttük. Elmondta milyen volt bejárni ezeket a területeket, átkelni az alig pár fokos folyókon, és addig sétálni, amíg rád nem esteledik. Külön érdekességként szolgáltak az ottani időjáráshoz alkalmazkodó menedékhelyek is. Emellett elmesélte a finnek barátságos természetét és a világhoz való hozzáállásukat is, például, hogy mennyivel nyitottabbak a stoppal közlekedőkkel szemben, mint hazánkban.

 

 

 

Összességében én úgy gondolom, ez egy nagyon érdekes és hasznos előadás volt, főleg azok számára, akik szintén a természetjárás nagy követői.

 

Írta: Molnár Emese
Fotók: Rengei MátéTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Saját Egyetemi indulónk lesz!

A The Hangover Band hatalmas meglepetéssel készül! A nagy sikerű Egergyanús című számuk után, most nekünk, a hallgatóknak is kedveskednek.

Megvan az új EHÖK elnök!

Tisztújító küldöttgyűlés keretein belül megválasztották az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökét. Az elnök bemutatta javasolt referenseit, akikről szintén szavaztak a jelenlévő tagok.

5 új, ingyenes kurzus a Virtuális Egyetemen

Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatóinak kreditértékű kurzusokat is kínálunk, amelyek egyenértékűek a jelenléti kurzusokkal.

Elegánsan ősszel is!

Bikfalvy Evelyn | 2016. október 07. 10:55:12 | Utolsó frissítés: 10 napja Vége a nyárnak és azt hihetnénk, hogy leáldozott a mini ruha és mini szoknya és jöhet vissza a farmernadrág, azonban ősszel is lehet mindenki elegáns. Sőt!

Ízek nemzetközi éjszakája

Ismét tanúi lehettünk a nemzeti konyhák csodáinak a szerda esti Global Cooking Night keretein belül. Nem is csoda, hogy az esemény a nemzetközi hallgatóink egyik kedvenc programjává nőtte ki magát az évek során.

0
komment

Reflektor

Energiakövetek pályázat
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2018 márciusában ismét meghirdeti...
VISEGRAD CHORAL BRIDGES II
Az Eszterházy Károly Egyetemen szervezik meg március 23-25-e között a Visegrádi...
Reflexiók a Kepesben
A kiállításon válogatás látható a Képzőművészeti Tanszék hallgatóinak legfrissebb munkáiból.