Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. augusztus 22. Menyhért
BelTér

Fiatal vállalkozó a hazai szakképzés fellendítéséért

Nagy Réka | 2019. április 17. 11:35:15 | Utolsó frissítés: 4 hónapja
Hegesztő, targoncavezető, ács-állványozó és autófényező szimulátor. Ilyen, a XXI. század minden elvárásának megfelelő 2D-s és 3D-s és VR szimulációs termékek forgalmazásával foglalkozik a Learn Virtual Europe Kft. ügyvezetője, Tóth Viktória, aki egyben a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének heves megyei alelnökeként is tevékenykedik.

 

– Milyen szakra jártál és hogyan lettél vállalkozó?

 

– Pénzügy és számvitel szakon szereztem diplomát még a Károly Róbert Főiskolán. Nagyon jó élményeim vannak az intézményben hallgatóként eltöltött éveimről. Hála az oktatóimnak és a gyakorlatorientált képzésnek, sok hasznos, a hétköznapi életben is alkalmazható tudással lettem gazdagabb. Tökéletes alapokat kaptam ahhoz, hogy a diploma megszerzése után saját vállalkozásba kezdjek.

 

 

– Hegesztés, targoncavezetés, állványzatépítés. Nem éppen nőies szakmák elsajátítását segítő szimulátorprogramok forgalmazásával és a napjainkban Európa szerte hiányszakmáknak minősülő szakmunkák népszerűsítésével foglalkoztok. Miért éppen erre a területre esett a választásod?

 

– A Learn Virtual Europe Kft. 2014-ben kezdte meg önálló cégként tevékenységét. Én az ügyvezetést látom el, ifj. Benus Ferenc pedig a műszaki igazgató. Őt már 2006-ban elkezdte foglalkoztatni, hogy hogyan integrálható be a virtuális világ az ipari szakképzésbe. Az ő elhivatottsága volt az, ami magával ragadott. Üzleti lehetőséget és fantáziát is láttam a 2D-s és 3D-s és VR szimulátorok forgalmazásában.

 

 

– Fiatal vállalkozóknak is segítesz az indulásnál. Miért tartod fontosnak, hogy a saját üzleted mellett még erre is energiát fordíts?

 

– Mivel a családomban senkinek nem volt vállalkozása, nekem magamnak kellett minden olyan tudást összeszednem, ami ahhoz kellett, hogy sikeres lehessek. Mindig másoktól kellett tanácsot kérnem, ezért szivacsként szívtam magamba az új információkat, és igyekeztem a lehető legtöbbet tanulni mások tapasztalataiból. 2016-ban a Fiatal Vállalkozók Hete elnevezésű eseményen Jövő Reménysége Díjjal ismerték el munkánkat. Ez nem csak nagy megtiszteltetés volt, hanem nagy lehetőség is, hiszen az elismerésnek hála bekerültem egy olyan közösségbe, akiken keresztül nagyon sok kapcsolatra tettem szert, akiktől nagyon sokat tanultam, és akik által fejlődni tudtam. Azzal, hogy fiatal vállalkozókat segítek az indulásban, szeretnék valamit visszaadni abból, amit annak idején én is kaptam.

 

 

– Milyen célokat fogalmazott meg a csapatotok, amit a jövőben szeretnétek megvalósítani?

 

– Nemzetközi piacra – az Európai Unió tagállamaiba – is forgalmazzuk az eszközeinket és az oktató programokat. Sok országban kizárólagos forgalmazói jogokkal rendelkezünk, ami már önmagában is nagyon nagy eredmény! Most azon dolgozunk, hogy Magyarországon sikerüljön kialakítanunk Közép-Európa legnagyobb oktatószimulátor központját.

Amikor elkezdtem gondolkodni egy vállalkozás beindításán, az volt az egyik legfőbb célom, hogy a munkámmal valamilyen módon segíthessem a társadalmat és a gazdaság fejlődését. Kollégáimmal minden nap azon dolgozunk, hogy segítsük a hazai valamint az európai gyakorlati szakképzés egységesítését és a képzési színvonal emelését. Csapatunk célja, hogy eszközeinkkel rövid idő alatt magas szintű tudáshoz juttassuk a szakmunkásokat és ezáltal versenyelőnyhöz segíthessük őket. Valljuk, hogy a Magyarországon a cégek, a gyárak és a hétköznapi emberek által is egyre gyakrabban tapasztalható komoly szakemberhiány által okozott nehézségek csak a szakmunka népszerűsítésével, megbecsülésével és a képzés megújításával küzdhetők le.

 

 Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Gólya7
Az Eszterházy Károly Egyetem elsőéves hallgatóinknak a megismerkedéshez, az eligazodáshoz...
Eszterházy Rókatábor
Idén első alkalommal szervezi meg az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat a Rókatábort...
Eszterházy Gólyatábor 2019
Gratulálunk sikeres felvételidhez, szeretettel várunk egyetemünk Gólyatáborába!