Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. november 15. Albert
BelTér

Gyermekközpontúan, élményszerűen

2018. február 14. 13:13:30 | Utolsó frissítés: 9 hónapja
Az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorlóiskolájában nyílt napokra várták a leendő elsősöket.

 

A napi munkába, a pedagógusok módszertani sokszínűségébe, a gyakorlóiskolai életérzésbe kóstolhattak bele azok a gyerekek és szüleik, akik ellátogattak az intézmény nyílt napjaira. Először a Barkóczy utcai épületben várták a tanító nénik az érdeklődőket. Dalokkal, versekkel, érdekes nyelvtörőkkel, izgalmas feladatokkal kápráztatták el a nagycsoportos óvodásokat, akik nyílt, csillogó tekintettel és elképesztő aktivitással vetették bele magukat az iskolai életbe.

 

 

 

A félénkebbek édesanyjuk biztonságot adó öléből válaszolgattak a kérdésekre, a bátrabbak a táblához is kimentek egy-egy feladat megoldásának idejére. Az iskolaválasztás nem csak racionális, de érzelmi döntés is a szülők részéről. A felmerülő bizonytalanságokat szülői fórumon igyekeztek eloszlatni a tanító nénik.

 

 

A Bartók téren igazi élménysuli fogadta a kicsiket és nagyokat. Az egyik teremben manó, tündérek és egy felhúzható hajas baba segített a leendő iskolásoknak abban, hogy oldottabban érezzék magukat az osztályteremben. Kipróbálták a mágnes és a varázslatos interaktív táblát, de szívesen részt vettek a mondókázásban is.

 

 

A beiskolázási program ezzel nem ért véget: a következő hónapokban játékos iskolaelőkészítő programokkal várjuk a gyerekeket, ezáltal is megkönnyítve az iskolakezdéssel járó nehézségeket.Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Háromszoros olimpiai bajnokot igazoltunk!
Más kérdés, hogy Szécsi Zoltán kapuba állításával sem sikerült megnyernie rangadóját az...
VINYL - Vizuális nevelés és közösségi művészet városi térben
Dr. Orosz Csaba képzőművész, a Vizuális Művészeti Intézet egyetemi docense tart előadást...
Vácon sem ment
Gyakorlatilag tíz perc után már eldőlt a két pont sorsa női kézilabda együttesünk...