Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. február 22. Gerzson
BelTér

Gyermekközpontúan, élményszerűen

2018. február 14. 13:13:30 | Utolsó frissítés: 8 napja
Az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorlóiskolájában nyílt napokra várták a leendő elsősöket.

 

A napi munkába, a pedagógusok módszertani sokszínűségébe, a gyakorlóiskolai életérzésbe kóstolhattak bele azok a gyerekek és szüleik, akik ellátogattak az intézmény nyílt napjaira. Először a Barkóczy utcai épületben várták a tanító nénik az érdeklődőket. Dalokkal, versekkel, érdekes nyelvtörőkkel, izgalmas feladatokkal kápráztatták el a nagycsoportos óvodásokat, akik nyílt, csillogó tekintettel és elképesztő aktivitással vetették bele magukat az iskolai életbe.

 

 

 

A félénkebbek édesanyjuk biztonságot adó öléből válaszolgattak a kérdésekre, a bátrabbak a táblához is kimentek egy-egy feladat megoldásának idejére. Az iskolaválasztás nem csak racionális, de érzelmi döntés is a szülők részéről. A felmerülő bizonytalanságokat szülői fórumon igyekeztek eloszlatni a tanító nénik.

 

 

A Bartók téren igazi élménysuli fogadta a kicsiket és nagyokat. Az egyik teremben manó, tündérek és egy felhúzható hajas baba segített a leendő iskolásoknak abban, hogy oldottabban érezzék magukat az osztályteremben. Kipróbálták a mágnes és a varázslatos interaktív táblát, de szívesen részt vettek a mondókázásban is.

 

 

A beiskolázási program ezzel nem ért véget: a következő hónapokban játékos iskolaelőkészítő programokkal várjuk a gyerekeket, ezáltal is megkönnyítve az iskolakezdéssel járó nehézségeket.Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Saját Egyetemi indulónk lesz!

A The Hangover Band hatalmas meglepetéssel készül! A nagy sikerű Egergyanús című számuk után, most nekünk, a hallgatóknak is kedveskednek.

Megvan az új EHÖK elnök!

Tisztújító küldöttgyűlés keretein belül megválasztották az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökét. Az elnök bemutatta javasolt referenseit, akikről szintén szavaztak a jelenlévő tagok.

5 új, ingyenes kurzus a Virtuális Egyetemen

Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatóinak kreditértékű kurzusokat is kínálunk, amelyek egyenértékűek a jelenléti kurzusokkal.

Elegánsan ősszel is!

Bikfalvy Evelyn | 2016. október 07. 10:55:12 | Utolsó frissítés: 10 napja Vége a nyárnak és azt hihetnénk, hogy leáldozott a mini ruha és mini szoknya és jöhet vissza a farmernadrág, azonban ősszel is lehet mindenki elegáns. Sőt!

Ízek nemzetközi éjszakája

Ismét tanúi lehettünk a nemzeti konyhák csodáinak a szerda esti Global Cooking Night keretein belül. Nem is csoda, hogy az esemény a nemzetközi hallgatóink egyik kedvenc programjává nőtte ki magát az évek során.

0
komment

Reflektor

Újabb forduló a Varázstorony versenyén
Elindult a Varázstorony Online Vetélkedő harmadik fordulója. A feladatlapok már...
Az érzelmek logikája előadás Egerben
Dr. Mérő László matematikus tart előadást március másodikán a Forrásban.
Felvételi a Roma Szakkollégiumban
Várják azoknak a fiataloknak a jelentkezését, akik büszkén vállalják roma kultúrájukat.