Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. február 19. Zsuzsanna
BelTér

Gyermekközpontúan, élményszerűen

2018. február 14. 13:13:30 | Utolsó frissítés: 1 éve
Az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorlóiskolájában nyílt napokra várták a leendő elsősöket.

 

A napi munkába, a pedagógusok módszertani sokszínűségébe, a gyakorlóiskolai életérzésbe kóstolhattak bele azok a gyerekek és szüleik, akik ellátogattak az intézmény nyílt napjaira. Először a Barkóczy utcai épületben várták a tanító nénik az érdeklődőket. Dalokkal, versekkel, érdekes nyelvtörőkkel, izgalmas feladatokkal kápráztatták el a nagycsoportos óvodásokat, akik nyílt, csillogó tekintettel és elképesztő aktivitással vetették bele magukat az iskolai életbe.

 

 

 

A félénkebbek édesanyjuk biztonságot adó öléből válaszolgattak a kérdésekre, a bátrabbak a táblához is kimentek egy-egy feladat megoldásának idejére. Az iskolaválasztás nem csak racionális, de érzelmi döntés is a szülők részéről. A felmerülő bizonytalanságokat szülői fórumon igyekeztek eloszlatni a tanító nénik.

 

 

A Bartók téren igazi élménysuli fogadta a kicsiket és nagyokat. Az egyik teremben manó, tündérek és egy felhúzható hajas baba segített a leendő iskolásoknak abban, hogy oldottabban érezzék magukat az osztályteremben. Kipróbálták a mágnes és a varázslatos interaktív táblát, de szívesen részt vettek a mondókázásban is.

 

 

A beiskolázási program ezzel nem ért véget: a következő hónapokban játékos iskolaelőkészítő programokkal várjuk a gyerekeket, ezáltal is megkönnyítve az iskolakezdéssel járó nehézségeket.Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Tittel Esték
A Tittel Pál Könyvtár szeretettel meghívja az érdeklődőket Élet Belső-Ázsiában:...
Tervezőgrafika felvételi előkészítő
Jelentkezz az Eszterházy Károly Egyetem tervezőgrafika szakjának előkészítőjére!
Rajz és festészet felvételi előkészítő
Jelentkezz az Eszterházy Károly Egyetem képalkotás szak és grafikusművész szak előkészítőjére!