Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. április 19. Emma
BelTér

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Juhász Henrietta | 2018. március 12. 15:56:08 | Utolsó frissítés: 1 éve
Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

 

Álmokat, s szép utakat kívánt köszöntőjében Dr. Liptai Kálmán, az egyetem rektora a rendezvényen résztvevő gyermekeknek, s azt, hogy térjenek még vissza az intézménybe. A rendezvény megnyitóján a köszöntők sorát Rácz Tibor, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Társadalmi Felzárkózásért Felelős Helyettes Államtitkárságának referense folytatta, aki Langerné Victor Katalin, társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár gondolatait tolmácsolta.

 

 

A gondolatok között szerepelt Eger és a rendezvény dicsérete azért, hogy az együttműködést választották, hiszen tudják, hogy annak köszönhetően egy sokkal magasabb eredmény jöhet létre, mint ha a szervezetek külön-külön munkálkodnának. A játék, az alkotás, a jó példák, s a társaságban eltöltött idő pedig a helyettes államtitkár szerint pozitív élményekkel gazdagíthatja a fiatalokat.

 

 

Ezt követően a Hétkútforrás Szociális Alapítvány vezetője, Busák Erzsébet számolt be a pétervásárai és a körzetében található tanodák helyzetéről, céljairól. Jövőképalkotás, mentorálás, közösségfejlesztés, a szociális kompetenciák fejlesztése, a családi értékrend fontossága, a tanulás tanítása - sorolta a célokat Busák Erzsébet.

 

 

A szekciókra osztott foglalkozások mellett a résztvevők egy kiállítást is megtekinthettek az első emeleten: Nagy Lilla, az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium diákjának festményeiből nyílt tárlat.

 

 

Fotók: Kakuk DánielTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Több lett? Maradhat!
A HÖOK Mentorprogram idén is megrendezte éves adománygyűjtését. A Több lett? Maradhat!...
Tovább növekszik az érdeklődés egyetemünk iránt
Az előző évhez képest 4,7 százalékkal többen, összesen 6568-an jelentkeztek a szeptemberben...
Vár a Varázstorony
Jó kommunikációs képességekkel rendelkezel? Nyitott vagy, szeretsz emberekkel foglalkozni?...