Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. március 21. Benedek
BelTér

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Juhász Henrietta | 2018. március 12. 15:56:08 | Utolsó frissítés: 9 napja
Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

 

Álmokat, s szép utakat kívánt köszöntőjében Dr. Liptai Kálmán, az egyetem rektora a rendezvényen résztvevő gyermekeknek, s azt, hogy térjenek még vissza az intézménybe. A rendezvény megnyitóján a köszöntők sorát Rácz Tibor, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Társadalmi Felzárkózásért Felelős Helyettes Államtitkárságának referense folytatta, aki Langerné Victor Katalin, társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár gondolatait tolmácsolta.

 

 

A gondolatok között szerepelt Eger és a rendezvény dicsérete azért, hogy az együttműködést választották, hiszen tudják, hogy annak köszönhetően egy sokkal magasabb eredmény jöhet létre, mint ha a szervezetek külön-külön munkálkodnának. A játék, az alkotás, a jó példák, s a társaságban eltöltött idő pedig a helyettes államtitkár szerint pozitív élményekkel gazdagíthatja a fiatalokat.

 

 

Ezt követően a Hétkútforrás Szociális Alapítvány vezetője, Busák Erzsébet számolt be a pétervásárai és a körzetében található tanodák helyzetéről, céljairól. Jövőképalkotás, mentorálás, közösségfejlesztés, a szociális kompetenciák fejlesztése, a családi értékrend fontossága, a tanulás tanítása - sorolta a célokat Busák Erzsébet.

 

 

A szekciókra osztott foglalkozások mellett a résztvevők egy kiállítást is megtekinthettek az első emeleten: Nagy Lilla, az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium diákjának festményeiből nyílt tárlat.

 

 

Fotók: Kakuk DánielTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Saját Egyetemi indulónk lesz!

A The Hangover Band hatalmas meglepetéssel készül! A nagy sikerű Egergyanús című számuk után, most nekünk, a hallgatóknak is kedveskednek.

Megvan az új EHÖK elnök!

Tisztújító küldöttgyűlés keretein belül megválasztották az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökét. Az elnök bemutatta javasolt referenseit, akikről szintén szavaztak a jelenlévő tagok.

5 új, ingyenes kurzus a Virtuális Egyetemen

Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatóinak kreditértékű kurzusokat is kínálunk, amelyek egyenértékűek a jelenléti kurzusokkal.

Elegánsan ősszel is!

Bikfalvy Evelyn | 2016. október 07. 10:55:12 | Utolsó frissítés: 10 napja Vége a nyárnak és azt hihetnénk, hogy leáldozott a mini ruha és mini szoknya és jöhet vissza a farmernadrág, azonban ősszel is lehet mindenki elegáns. Sőt!

Ízek nemzetközi éjszakája

Ismét tanúi lehettünk a nemzeti konyhák csodáinak a szerda esti Global Cooking Night keretein belül. Nem is csoda, hogy az esemény a nemzetközi hallgatóink egyik kedvenc programjává nőtte ki magát az évek során.

0
komment

Reflektor

Energiakövetek pályázat
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2018 márciusában ismét meghirdeti...
VISEGRAD CHORAL BRIDGES II
Az Eszterházy Károly Egyetemen szervezik meg március 23-25-e között a Visegrádi...
Reflexiók a Kepesben
A kiállításon válogatás látható a Képzőművészeti Tanszék hallgatóinak legfrissebb munkáiból.