Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. szeptember 24. Gellért
BelTér

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Juhász Henrietta | 2018. március 12. 15:56:08 | Utolsó frissítés: 6 hónapja
Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

 

Álmokat, s szép utakat kívánt köszöntőjében Dr. Liptai Kálmán, az egyetem rektora a rendezvényen résztvevő gyermekeknek, s azt, hogy térjenek még vissza az intézménybe. A rendezvény megnyitóján a köszöntők sorát Rácz Tibor, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Társadalmi Felzárkózásért Felelős Helyettes Államtitkárságának referense folytatta, aki Langerné Victor Katalin, társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár gondolatait tolmácsolta.

 

 

A gondolatok között szerepelt Eger és a rendezvény dicsérete azért, hogy az együttműködést választották, hiszen tudják, hogy annak köszönhetően egy sokkal magasabb eredmény jöhet létre, mint ha a szervezetek külön-külön munkálkodnának. A játék, az alkotás, a jó példák, s a társaságban eltöltött idő pedig a helyettes államtitkár szerint pozitív élményekkel gazdagíthatja a fiatalokat.

 

 

Ezt követően a Hétkútforrás Szociális Alapítvány vezetője, Busák Erzsébet számolt be a pétervásárai és a körzetében található tanodák helyzetéről, céljairól. Jövőképalkotás, mentorálás, közösségfejlesztés, a szociális kompetenciák fejlesztése, a családi értékrend fontossága, a tanulás tanítása - sorolta a célokat Busák Erzsébet.

 

 

A szekciókra osztott foglalkozások mellett a résztvevők egy kiállítást is megtekinthettek az első emeleten: Nagy Lilla, az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium diákjának festményeiből nyílt tárlat.

 

 

Fotók: Kakuk DánielTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Széleskörű egyetemi sportnap
Az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja apropóján intézményünk mind a négy campusa aktív...
Tittel Esték
A Tittel Pál Könyvtár szeretettel meghívja az érdeklődőket a Magyar rock- és popzenei...
Móvár siker az újoncok csatáján
Hatgólos vereséget szenvedett az Eszterházy SC női kézilabdacsapata hazai rangadóján.