Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2017. november 23. Kelemen
BelTér

II. Nemzetközi Hét az EKF-en

Gasková Bianka | 2014. október 20. 17:24:17 | Utolsó frissítés: 3 éve
Immár második alkalommal rendezték meg intézményünkben a Nemzetközi Hetet ahol az interkulturalitás volt reflektorfényben. A 2014. október 6-a és 9-e között zajló rendezvénysorozatra egyebek között amerikai és indonéz delegációk érkeztek.

 

Mint a Budapesti Corvinus Egyetem tanára, Dr. Temesi József megnyitón elhangzott előadásából is kiderült, a hazai felsőfokú intézmények nemzetköziesítésére nagy hangsúlyt kell fektetni. Beszédében kiemelte, hogy ehhez szorosan hozzátartozik az intézmény nemzetközi kapcsolatépítése, az oktatók felkészültsége az idegen nyelvi oktatásra, valamint ezen kurzusok versenyképes minősége.

A Campus Hungary ösztöndíjakról Simon Ágnes szakmai vezető adott tájékoztatást. A pályázatok leadási határideje 2014. október 27-e, amelyre mind a hallgatók, mind az oktatók jelentkezhetnek.

Második otthonának nevezte Jane Preston Egert, aki a programsorozat vendégeként egy kerekasztal beszélgetés keretében fejtette ki gondolatait a nemzetközi csereprogramokról. Jane Preston az Eszterházy Károly Főiskola és a Grand Canyon Egyetem cserekapcsolatának volt aktív szervezője mintegy húsz éven keresztül. Ezt a nemzetköziesítési törekvések előfutáraként emlegette, valamint összegezte eddigi tapasztalatait. 

 

 
Fotó: Gáll Péter  

 

A C. épületben Mehrdad Garousi kiállítását tekinthették meg az érdeklődők, melyet a finn Jyvaskyla Egyetem oktatója, Fenyvesi Kristóf nyitott meg. Beszédet mondott még dr. Liptai Kálmán, főiskolánk rektora is, aki a kiállítás lényegét megragadva kiemelte a matematika és a művészet kapcsolatát. Ezután egy kerekasztal beszélgetés kezdődött egyebek közt a matematika alternatív oktatási módszereiről. Szó esett még a matematika filozófiai aspektusának nemzetközi trendjéről is.

Október 9-én a felsőoktatási nemzetköziesítés elismert szaktekintélye, Professor Hans de Wit tartott tréninget a regisztrált résztvevőknek. A továbbképzés vendégei olyan módszerekkel ismerkedtek meg, melyek sikerhez vezetnek az interkulturalitás folyamatában is. A résztvevők a délutáni szekcióban kaptak lehetőséget véleményük kifejtésére, mely az oklevelek átadásával zárult.

Dr. Gabriel Melendez, Fullbright öszöndíjas amerikai kutató előadásában a latin-amerikai kisebbség reprezentációjáról beszélt az amerikai filmművészetben. Emellett kutatásáról is szót ejtett, amely kiterjed a magyar filmtörténetre is.

A főiskolára a Nemzetközi Hét folyamán amerikai és indonéz delegáció is érkezett, utóbbi találkozást ráadásul jelenlétével megtisztelte Indonézia budapesti nagykövete is.

 

Az esemény a TÁMOP 4.1.2.D-12/1/KONV-2012-0002. számú, Komplex nemzetköziesítési programfejlesztés az Eszterházy Károly Főiskolán projekt támogatásával jött létre.


Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Saját Egyetemi indulónk lesz!

A The Hangover Band hatalmas meglepetéssel készül! A nagy sikerű Egergyanús című számuk után, most nekünk, a hallgatóknak is kedveskednek.

Megvan az új EHÖK elnök!

Tisztújító küldöttgyűlés keretein belül megválasztották az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökét. Az elnök bemutatta javasolt referenseit, akikről szintén szavaztak a jelenlévő tagok.

5 új, ingyenes kurzus a Virtuális Egyetemen

Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatóinak kreditértékű kurzusokat is kínálunk, amelyek egyenértékűek a jelenléti kurzusokkal.

Elegánsan ősszel is!

Bikfalvy Evelyn | 2016. október 07. 10:55:12 | Utolsó frissítés: 10 napja Vége a nyárnak és azt hihetnénk, hogy leáldozott a mini ruha és mini szoknya és jöhet vissza a farmernadrág, azonban ősszel is lehet mindenki elegáns. Sőt!

Ízek nemzetközi éjszakája

Ismét tanúi lehettünk a nemzeti konyhák csodáinak a szerda esti Global Cooking Night keretein belül. Nem is csoda, hogy az esemény a nemzetközi hallgatóink egyik kedvenc programjává nőtte ki magát az évek során.

0
komment

Reflektor

Hogyan csinálj pénzt a tudásodból? November 30-án megtudhatod!
A Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 2017. november 30-án délután fél kettőtől...
Száz százalékos hétvége!
Három csapatunkért szoríthattunk az elmúlt napokban, de nem hiába, mindenki győztesen zárta...
Három nyerhető meccs
Szombaton kettő, vasárnap egy hazai bajnoki mérkőzésen szoríthatunk az egyetem csapatainak.