Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. november 15. Albert
BelTér

II. Nemzetközi Hét az EKF-en

Gasková Bianka | 2014. október 20. 17:24:17 | Utolsó frissítés: 4 éve
Immár második alkalommal rendezték meg intézményünkben a Nemzetközi Hetet ahol az interkulturalitás volt reflektorfényben. A 2014. október 6-a és 9-e között zajló rendezvénysorozatra egyebek között amerikai és indonéz delegációk érkeztek.

 

Mint a Budapesti Corvinus Egyetem tanára, Dr. Temesi József megnyitón elhangzott előadásából is kiderült, a hazai felsőfokú intézmények nemzetköziesítésére nagy hangsúlyt kell fektetni. Beszédében kiemelte, hogy ehhez szorosan hozzátartozik az intézmény nemzetközi kapcsolatépítése, az oktatók felkészültsége az idegen nyelvi oktatásra, valamint ezen kurzusok versenyképes minősége.

A Campus Hungary ösztöndíjakról Simon Ágnes szakmai vezető adott tájékoztatást. A pályázatok leadási határideje 2014. október 27-e, amelyre mind a hallgatók, mind az oktatók jelentkezhetnek.

Második otthonának nevezte Jane Preston Egert, aki a programsorozat vendégeként egy kerekasztal beszélgetés keretében fejtette ki gondolatait a nemzetközi csereprogramokról. Jane Preston az Eszterházy Károly Főiskola és a Grand Canyon Egyetem cserekapcsolatának volt aktív szervezője mintegy húsz éven keresztül. Ezt a nemzetköziesítési törekvések előfutáraként emlegette, valamint összegezte eddigi tapasztalatait. 

 

 
Fotó: Gáll Péter  

 

A C. épületben Mehrdad Garousi kiállítását tekinthették meg az érdeklődők, melyet a finn Jyvaskyla Egyetem oktatója, Fenyvesi Kristóf nyitott meg. Beszédet mondott még dr. Liptai Kálmán, főiskolánk rektora is, aki a kiállítás lényegét megragadva kiemelte a matematika és a művészet kapcsolatát. Ezután egy kerekasztal beszélgetés kezdődött egyebek közt a matematika alternatív oktatási módszereiről. Szó esett még a matematika filozófiai aspektusának nemzetközi trendjéről is.

Október 9-én a felsőoktatási nemzetköziesítés elismert szaktekintélye, Professor Hans de Wit tartott tréninget a regisztrált résztvevőknek. A továbbképzés vendégei olyan módszerekkel ismerkedtek meg, melyek sikerhez vezetnek az interkulturalitás folyamatában is. A résztvevők a délutáni szekcióban kaptak lehetőséget véleményük kifejtésére, mely az oklevelek átadásával zárult.

Dr. Gabriel Melendez, Fullbright öszöndíjas amerikai kutató előadásában a latin-amerikai kisebbség reprezentációjáról beszélt az amerikai filmművészetben. Emellett kutatásáról is szót ejtett, amely kiterjed a magyar filmtörténetre is.

A főiskolára a Nemzetközi Hét folyamán amerikai és indonéz delegáció is érkezett, utóbbi találkozást ráadásul jelenlétével megtisztelte Indonézia budapesti nagykövete is.

 

Az esemény a TÁMOP 4.1.2.D-12/1/KONV-2012-0002. számú, Komplex nemzetköziesítési programfejlesztés az Eszterházy Károly Főiskolán projekt támogatásával jött létre.


Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Háromszoros olimpiai bajnokot igazoltunk!
Más kérdés, hogy Szécsi Zoltán kapuba állításával sem sikerült megnyernie rangadóját az...
VINYL - Vizuális nevelés és közösségi művészet városi térben
Dr. Orosz Csaba képzőművész, a Vizuális Művészeti Intézet egyetemi docense tart előadást...
Vácon sem ment
Gyakorlatilag tíz perc után már eldőlt a két pont sorsa női kézilabda együttesünk...