Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. október 14. Helén
BelTér

II. Nemzetközi Hét az EKF-en

Gasková Bianka | 2014. október 20. 17:24:17 | Utolsó frissítés: 5 éve
Immár második alkalommal rendezték meg intézményünkben a Nemzetközi Hetet ahol az interkulturalitás volt reflektorfényben. A 2014. október 6-a és 9-e között zajló rendezvénysorozatra egyebek között amerikai és indonéz delegációk érkeztek.

 

Mint a Budapesti Corvinus Egyetem tanára, Dr. Temesi József megnyitón elhangzott előadásából is kiderült, a hazai felsőfokú intézmények nemzetköziesítésére nagy hangsúlyt kell fektetni. Beszédében kiemelte, hogy ehhez szorosan hozzátartozik az intézmény nemzetközi kapcsolatépítése, az oktatók felkészültsége az idegen nyelvi oktatásra, valamint ezen kurzusok versenyképes minősége.

A Campus Hungary ösztöndíjakról Simon Ágnes szakmai vezető adott tájékoztatást. A pályázatok leadási határideje 2014. október 27-e, amelyre mind a hallgatók, mind az oktatók jelentkezhetnek.

Második otthonának nevezte Jane Preston Egert, aki a programsorozat vendégeként egy kerekasztal beszélgetés keretében fejtette ki gondolatait a nemzetközi csereprogramokról. Jane Preston az Eszterházy Károly Főiskola és a Grand Canyon Egyetem cserekapcsolatának volt aktív szervezője mintegy húsz éven keresztül. Ezt a nemzetköziesítési törekvések előfutáraként emlegette, valamint összegezte eddigi tapasztalatait. 

 

 
Fotó: Gáll Péter  

 

A C. épületben Mehrdad Garousi kiállítását tekinthették meg az érdeklődők, melyet a finn Jyvaskyla Egyetem oktatója, Fenyvesi Kristóf nyitott meg. Beszédet mondott még dr. Liptai Kálmán, főiskolánk rektora is, aki a kiállítás lényegét megragadva kiemelte a matematika és a művészet kapcsolatát. Ezután egy kerekasztal beszélgetés kezdődött egyebek közt a matematika alternatív oktatási módszereiről. Szó esett még a matematika filozófiai aspektusának nemzetközi trendjéről is.

Október 9-én a felsőoktatási nemzetköziesítés elismert szaktekintélye, Professor Hans de Wit tartott tréninget a regisztrált résztvevőknek. A továbbképzés vendégei olyan módszerekkel ismerkedtek meg, melyek sikerhez vezetnek az interkulturalitás folyamatában is. A résztvevők a délutáni szekcióban kaptak lehetőséget véleményük kifejtésére, mely az oklevelek átadásával zárult.

Dr. Gabriel Melendez, Fullbright öszöndíjas amerikai kutató előadásában a latin-amerikai kisebbség reprezentációjáról beszélt az amerikai filmművészetben. Emellett kutatásáról is szót ejtett, amely kiterjed a magyar filmtörténetre is.

A főiskolára a Nemzetközi Hét folyamán amerikai és indonéz delegáció is érkezett, utóbbi találkozást ráadásul jelenlétével megtisztelte Indonézia budapesti nagykövete is.

 

Az esemény a TÁMOP 4.1.2.D-12/1/KONV-2012-0002. számú, Komplex nemzetköziesítési programfejlesztés az Eszterházy Károly Főiskolán projekt támogatásával jött létre.


Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Fényűzők kiállítás
A Vakok és Gyengénlátok Integráló Sportegyesülete és az Eszterházy Károly Egyetem...
Eszterházy-bérlet
A Gárdonyi Géza Színház és az Eszterházy Károly Egyetem több évtizedes együttműködése...
Heti menü a Leányka Bisztróban
Finom ételekkel, friss menükínálattal és szeretettel vár mindenkit a Leányka Bisztró!