Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. február 22. Gerzson
BelTér

II. Nemzetközi Hét az EKF-en

Gasková Bianka | 2014. október 20. 17:24:17 | Utolsó frissítés: 4 éve
Immár második alkalommal rendezték meg intézményünkben a Nemzetközi Hetet ahol az interkulturalitás volt reflektorfényben. A 2014. október 6-a és 9-e között zajló rendezvénysorozatra egyebek között amerikai és indonéz delegációk érkeztek.

 

Mint a Budapesti Corvinus Egyetem tanára, Dr. Temesi József megnyitón elhangzott előadásából is kiderült, a hazai felsőfokú intézmények nemzetköziesítésére nagy hangsúlyt kell fektetni. Beszédében kiemelte, hogy ehhez szorosan hozzátartozik az intézmény nemzetközi kapcsolatépítése, az oktatók felkészültsége az idegen nyelvi oktatásra, valamint ezen kurzusok versenyképes minősége.

A Campus Hungary ösztöndíjakról Simon Ágnes szakmai vezető adott tájékoztatást. A pályázatok leadási határideje 2014. október 27-e, amelyre mind a hallgatók, mind az oktatók jelentkezhetnek.

Második otthonának nevezte Jane Preston Egert, aki a programsorozat vendégeként egy kerekasztal beszélgetés keretében fejtette ki gondolatait a nemzetközi csereprogramokról. Jane Preston az Eszterházy Károly Főiskola és a Grand Canyon Egyetem cserekapcsolatának volt aktív szervezője mintegy húsz éven keresztül. Ezt a nemzetköziesítési törekvések előfutáraként emlegette, valamint összegezte eddigi tapasztalatait. 

 

 
Fotó: Gáll Péter  

 

A C. épületben Mehrdad Garousi kiállítását tekinthették meg az érdeklődők, melyet a finn Jyvaskyla Egyetem oktatója, Fenyvesi Kristóf nyitott meg. Beszédet mondott még dr. Liptai Kálmán, főiskolánk rektora is, aki a kiállítás lényegét megragadva kiemelte a matematika és a művészet kapcsolatát. Ezután egy kerekasztal beszélgetés kezdődött egyebek közt a matematika alternatív oktatási módszereiről. Szó esett még a matematika filozófiai aspektusának nemzetközi trendjéről is.

Október 9-én a felsőoktatási nemzetköziesítés elismert szaktekintélye, Professor Hans de Wit tartott tréninget a regisztrált résztvevőknek. A továbbképzés vendégei olyan módszerekkel ismerkedtek meg, melyek sikerhez vezetnek az interkulturalitás folyamatában is. A résztvevők a délutáni szekcióban kaptak lehetőséget véleményük kifejtésére, mely az oklevelek átadásával zárult.

Dr. Gabriel Melendez, Fullbright öszöndíjas amerikai kutató előadásában a latin-amerikai kisebbség reprezentációjáról beszélt az amerikai filmművészetben. Emellett kutatásáról is szót ejtett, amely kiterjed a magyar filmtörténetre is.

A főiskolára a Nemzetközi Hét folyamán amerikai és indonéz delegáció is érkezett, utóbbi találkozást ráadásul jelenlétével megtisztelte Indonézia budapesti nagykövete is.

 

Az esemény a TÁMOP 4.1.2.D-12/1/KONV-2012-0002. számú, Komplex nemzetköziesítési programfejlesztés az Eszterházy Károly Főiskolán projekt támogatásával jött létre.


Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Saját Egyetemi indulónk lesz!

A The Hangover Band hatalmas meglepetéssel készül! A nagy sikerű Egergyanús című számuk után, most nekünk, a hallgatóknak is kedveskednek.

Megvan az új EHÖK elnök!

Tisztújító küldöttgyűlés keretein belül megválasztották az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökét. Az elnök bemutatta javasolt referenseit, akikről szintén szavaztak a jelenlévő tagok.

5 új, ingyenes kurzus a Virtuális Egyetemen

Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatóinak kreditértékű kurzusokat is kínálunk, amelyek egyenértékűek a jelenléti kurzusokkal.

Elegánsan ősszel is!

Bikfalvy Evelyn | 2016. október 07. 10:55:12 | Utolsó frissítés: 10 napja Vége a nyárnak és azt hihetnénk, hogy leáldozott a mini ruha és mini szoknya és jöhet vissza a farmernadrág, azonban ősszel is lehet mindenki elegáns. Sőt!

Ízek nemzetközi éjszakája

Ismét tanúi lehettünk a nemzeti konyhák csodáinak a szerda esti Global Cooking Night keretein belül. Nem is csoda, hogy az esemény a nemzetközi hallgatóink egyik kedvenc programjává nőtte ki magát az évek során.

0
komment

Reflektor

Újabb forduló a Varázstorony versenyén
Elindult a Varázstorony Online Vetélkedő harmadik fordulója. A feladatlapok már...
Az érzelmek logikája előadás Egerben
Dr. Mérő László matematikus tart előadást március másodikán a Forrásban.
Felvételi a Roma Szakkollégiumban
Várják azoknak a fiataloknak a jelentkezését, akik büszkén vállalják roma kultúrájukat.