Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. december 15. Valér
BelTér

Ízek nemzetközi éjszakája

Grósz Petra | 2016. október 13. 10:17:52 | Utolsó frissítés: 2 éve
Ismét tanúi lehettünk a nemzeti konyhák csodáinak a szerda esti Global Cooking Night keretein belül. Nem is csoda, hogy az esemény a nemzetközi hallgatóink egyik kedvenc programjává nőtte ki magát az évek során.

 

 

Népszerűségét talán annak is köszönheti, hogy az idő előrehaladásával egyre közelebb kerültek egymáshoz a különböző kultúrák, a világ is egyre nyitottabb az újdonságok felé, és szinte elkerülhetetlen, hogy megismerjük egymást. A megnyitó beszéd után angol és magyar nyelvű eligazítás következett.

 

 

 

Első produkcióként egy interaktív bűvészműsorban lehetett részünk, amely elkápráztatta a közönség minden egyes tagját. Ezt követően egy tehetséges Erasmusos diák Marokkóba repített el minket varázslatos hastáncos előadásával. Amíg az fellépők szusszantak egyet, a különböző kultúrák ételei vették át a szerepet. Minden ország egy képviselője kiállt a publikum elé, és bemutatta hazája specialitását, a hatás pedig nem maradt el – csillogó szemekkel vártuk, hogy végre eljöjjön a kóstolás ideje. A fogások szemléltetése után egy szívmelengető magyar népdalt hallhattunk, majd ismét táncos produkciók következtek - hip-hop és salsa formájában. Mielőtt pedig a kóstolásra került volna a sor, egy aranytorkú spanyol lány Bruno Mars és  Lynyrd Skynyrd mindenki által ismert slágereivel örvendeztette meg a résztvevőket.

 

 

 

Idén 13 ország ételeit kóstolhatta végig a lelkes hallgatósereg. Minden standnál hatalmas szeretet és családias hangulat fogadta az érkezőket, de a finomabbnál finomabb fogásokat idén is ki kellett érdemelni. Vendéglátóink egy-egy országukkal kapcsolatos kérdést tettek fel, majd a helyes válasz után megjutalmazták az éhes szájakat, és lepecsételték a belépéskor kapott útleveleket. Ha nehézségekbe ütköztünk, külföldi hallgatótársaink a segítségünkre siettek, és inkább a szánkba adták a választ, mintsem hogy éhesen haladjunk tovább. A fogások között akadt édes, sós, savanyú és csípős ízvilágú is, így mindenki megtalálhatta a saját ízlésének megfelelőt. Az olasz lasagne nem meglepő módon igencsak hamar elkelt, de a francia és román hallgatók harapnivalói is gyorsan fogytak – így sajnos nem mindenkinek sikerült megkóstolnia.

 

 

 

Számomra, mivel kedvelem a pikáns, fűszeres ételeket, egyértelműen a spanyol falatok vitték a pálmát. Édességek terén nem tudnék választani, ugyanis mind az oroszok joghurtos, gyümölcsös desszertje, mind a törökök süteménye nagyon ízletesnek bizonyult. A lelkes szakácsok láthatóan és érezhetően rengeteg szeretetet csempésztek az általuk kínált finomságokba, így még inkább meghozták a kedvünket a sorbaálláshoz.

 

 

Miután az összes tál kiürült, nyereményjátékra került a sor, amelynek győztesét a kitöltött útlevelek gazdái közül sorsolták ki. Az est zenés-táncos mulatsággal zárult, aki pedig megszomjazott a temérdek fűszer után, az a Bíborosban megtartott afterpartin koccinthatott a hallgatótársai egészségére.

 

 

Képgalériánkat a facebook-oldalunkon találjátok

 

Grósz Petra

Fotó: Kakuk DánielTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Adventi koncert az egri Ciszterci templomban
Koncertre várja az érdeklődőket az Eszterházy Károly Gyakorló Gimnázium kórusa december...
Hajszálon múlott
Nem sikerült visszavágnia múlt heti vereségéért az EKE-Eger férfi futsal csapatának, így...
Kiemelkedő volt az érdeklődés a nyílt napon
Népszerű volt az Eszterházy Károly Egyetem nyílt napja: több mint 1200 érdeklődő volt...