Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. január 21. Ágnes
BelTér

Ízek nemzetközi éjszakája

Grósz Petra | 2016. október 13. 10:17:52 | Utolsó frissítés: 2 éve
Ismét tanúi lehettünk a nemzeti konyhák csodáinak a szerda esti Global Cooking Night keretein belül. Nem is csoda, hogy az esemény a nemzetközi hallgatóink egyik kedvenc programjává nőtte ki magát az évek során.

 

 

Népszerűségét talán annak is köszönheti, hogy az idő előrehaladásával egyre közelebb kerültek egymáshoz a különböző kultúrák, a világ is egyre nyitottabb az újdonságok felé, és szinte elkerülhetetlen, hogy megismerjük egymást. A megnyitó beszéd után angol és magyar nyelvű eligazítás következett.

 

 

 

Első produkcióként egy interaktív bűvészműsorban lehetett részünk, amely elkápráztatta a közönség minden egyes tagját. Ezt követően egy tehetséges Erasmusos diák Marokkóba repített el minket varázslatos hastáncos előadásával. Amíg az fellépők szusszantak egyet, a különböző kultúrák ételei vették át a szerepet. Minden ország egy képviselője kiállt a publikum elé, és bemutatta hazája specialitását, a hatás pedig nem maradt el – csillogó szemekkel vártuk, hogy végre eljöjjön a kóstolás ideje. A fogások szemléltetése után egy szívmelengető magyar népdalt hallhattunk, majd ismét táncos produkciók következtek - hip-hop és salsa formájában. Mielőtt pedig a kóstolásra került volna a sor, egy aranytorkú spanyol lány Bruno Mars és  Lynyrd Skynyrd mindenki által ismert slágereivel örvendeztette meg a résztvevőket.

 

 

 

Idén 13 ország ételeit kóstolhatta végig a lelkes hallgatósereg. Minden standnál hatalmas szeretet és családias hangulat fogadta az érkezőket, de a finomabbnál finomabb fogásokat idén is ki kellett érdemelni. Vendéglátóink egy-egy országukkal kapcsolatos kérdést tettek fel, majd a helyes válasz után megjutalmazták az éhes szájakat, és lepecsételték a belépéskor kapott útleveleket. Ha nehézségekbe ütköztünk, külföldi hallgatótársaink a segítségünkre siettek, és inkább a szánkba adták a választ, mintsem hogy éhesen haladjunk tovább. A fogások között akadt édes, sós, savanyú és csípős ízvilágú is, így mindenki megtalálhatta a saját ízlésének megfelelőt. Az olasz lasagne nem meglepő módon igencsak hamar elkelt, de a francia és román hallgatók harapnivalói is gyorsan fogytak – így sajnos nem mindenkinek sikerült megkóstolnia.

 

 

 

Számomra, mivel kedvelem a pikáns, fűszeres ételeket, egyértelműen a spanyol falatok vitték a pálmát. Édességek terén nem tudnék választani, ugyanis mind az oroszok joghurtos, gyümölcsös desszertje, mind a törökök süteménye nagyon ízletesnek bizonyult. A lelkes szakácsok láthatóan és érezhetően rengeteg szeretetet csempésztek az általuk kínált finomságokba, így még inkább meghozták a kedvünket a sorbaálláshoz.

 

 

Miután az összes tál kiürült, nyereményjátékra került a sor, amelynek győztesét a kitöltött útlevelek gazdái közül sorsolták ki. Az est zenés-táncos mulatsággal zárult, aki pedig megszomjazott a temérdek fűszer után, az a Bíborosban megtartott afterpartin koccinthatott a hallgatótársai egészségére.

 

 

Képgalériánkat a facebook-oldalunkon találjátok

 

Grósz Petra

Fotó: Kakuk DánielTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Saját Egyetemi indulónk lesz!

A The Hangover Band hatalmas meglepetéssel készül! A nagy sikerű Egergyanús című számuk után, most nekünk, a hallgatóknak is kedveskednek.

Megvan az új EHÖK elnök!

Tisztújító küldöttgyűlés keretein belül megválasztották az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökét. Az elnök bemutatta javasolt referenseit, akikről szintén szavaztak a jelenlévő tagok.

5 új, ingyenes kurzus a Virtuális Egyetemen

Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatóinak kreditértékű kurzusokat is kínálunk, amelyek egyenértékűek a jelenléti kurzusokkal.

Elegánsan ősszel is!

Bikfalvy Evelyn | 2016. október 07. 10:55:12 | Utolsó frissítés: 10 napja Vége a nyárnak és azt hihetnénk, hogy leáldozott a mini ruha és mini szoknya és jöhet vissza a farmernadrág, azonban ősszel is lehet mindenki elegáns. Sőt!

Ízek nemzetközi éjszakája

Ismét tanúi lehettünk a nemzeti konyhák csodáinak a szerda esti Global Cooking Night keretein belül. Nem is csoda, hogy az esemény a nemzetközi hallgatóink egyik kedvenc programjává nőtte ki magát az évek során.

0
komment

Reflektor

Miért az Eszterházy?
No, miért is? Nemcsak azért, mert az Eszterházy Károly Egyetem a magyar állami felsőoktatás...
EDUCATIO 2018
2018. január 18-20.: Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás Budapesten! Egyetemünk a...
Kortárs Hangon 2018
Ismét lehet jelentkezni a Kortárs Hangon nemzetközi irodalmi pályázatra. A pályaművek...