Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. március 20. Klaudia
BelTér

Ízek nemzetközi éjszakája

Grósz Petra | 2016. október 13. 10:17:52 | Utolsó frissítés: 3 éve
Ismét tanúi lehettünk a nemzeti konyhák csodáinak a szerda esti Global Cooking Night keretein belül. Nem is csoda, hogy az esemény a nemzetközi hallgatóink egyik kedvenc programjává nőtte ki magát az évek során.

 

 

Népszerűségét talán annak is köszönheti, hogy az idő előrehaladásával egyre közelebb kerültek egymáshoz a különböző kultúrák, a világ is egyre nyitottabb az újdonságok felé, és szinte elkerülhetetlen, hogy megismerjük egymást. A megnyitó beszéd után angol és magyar nyelvű eligazítás következett.

 

 

 

Első produkcióként egy interaktív bűvészműsorban lehetett részünk, amely elkápráztatta a közönség minden egyes tagját. Ezt követően egy tehetséges Erasmusos diák Marokkóba repített el minket varázslatos hastáncos előadásával. Amíg az fellépők szusszantak egyet, a különböző kultúrák ételei vették át a szerepet. Minden ország egy képviselője kiállt a publikum elé, és bemutatta hazája specialitását, a hatás pedig nem maradt el – csillogó szemekkel vártuk, hogy végre eljöjjön a kóstolás ideje. A fogások szemléltetése után egy szívmelengető magyar népdalt hallhattunk, majd ismét táncos produkciók következtek - hip-hop és salsa formájában. Mielőtt pedig a kóstolásra került volna a sor, egy aranytorkú spanyol lány Bruno Mars és  Lynyrd Skynyrd mindenki által ismert slágereivel örvendeztette meg a résztvevőket.

 

 

 

Idén 13 ország ételeit kóstolhatta végig a lelkes hallgatósereg. Minden standnál hatalmas szeretet és családias hangulat fogadta az érkezőket, de a finomabbnál finomabb fogásokat idén is ki kellett érdemelni. Vendéglátóink egy-egy országukkal kapcsolatos kérdést tettek fel, majd a helyes válasz után megjutalmazták az éhes szájakat, és lepecsételték a belépéskor kapott útleveleket. Ha nehézségekbe ütköztünk, külföldi hallgatótársaink a segítségünkre siettek, és inkább a szánkba adták a választ, mintsem hogy éhesen haladjunk tovább. A fogások között akadt édes, sós, savanyú és csípős ízvilágú is, így mindenki megtalálhatta a saját ízlésének megfelelőt. Az olasz lasagne nem meglepő módon igencsak hamar elkelt, de a francia és román hallgatók harapnivalói is gyorsan fogytak – így sajnos nem mindenkinek sikerült megkóstolnia.

 

 

 

Számomra, mivel kedvelem a pikáns, fűszeres ételeket, egyértelműen a spanyol falatok vitték a pálmát. Édességek terén nem tudnék választani, ugyanis mind az oroszok joghurtos, gyümölcsös desszertje, mind a törökök süteménye nagyon ízletesnek bizonyult. A lelkes szakácsok láthatóan és érezhetően rengeteg szeretetet csempésztek az általuk kínált finomságokba, így még inkább meghozták a kedvünket a sorbaálláshoz.

 

 

Miután az összes tál kiürült, nyereményjátékra került a sor, amelynek győztesét a kitöltött útlevelek gazdái közül sorsolták ki. Az est zenés-táncos mulatsággal zárult, aki pedig megszomjazott a temérdek fűszer után, az a Bíborosban megtartott afterpartin koccinthatott a hallgatótársai egészségére.

 

 

Képgalériánkat a facebook-oldalunkon találjátok

 

Grósz Petra

Fotó: Kakuk DánielTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Tiszta szívvel Egerben
Az Eszterházy Károly Egyetem Vizuális Művészeti Intézet Mozgóképművészeti és...
Sorsfordulók-sorsfordítók
Folytatódik a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban a Sorsfordulók-sorsfordítók előadássorozat.
Tittel Esték
A Tittel Pál Könyvtár szeretettel meghívja az érdeklődőket Dr. Varga Kálmán Esterházy...