Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. október 21. Orsolya
BelTér

Együttműködésekről is tárgyaltak

2018. július 19. 11:29:48 | Utolsó frissítés: 3 hónapja
Nemzetközi nyári egyetemet és szakmai napot is szervezett nemrégiben az Eszterházy Károly Egyetem a Pavol Josef Safarik Egyetemmel.

 

A „Remote sensing methodologies in agiculture" nemzetközi nyári egyetemet a Pavol Josef Safarik és az Eszterházy Károly Egyetem rendezte július 2-4-ig. A nyári egyetem célja az volt, hogy a résztvevők számára naprakész tudást adjon az agrárszektorban alkalmazott térinformatikai és távérzékelési módszerekről. A képzésen az Eszterházy Károly és a Pavol Josef Safarik Egyetem hallgatói vettek részt. Az előadók a felsőoktatási, hatósági (Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ), valamint a vállalti szférából (KITE Zrt., Amores Robotics Kft.) kerültek ki. A képzést elvégző hallgatók felnőttképzési tanúsítványt kaptak.

 

 

A TOKAJGIS (SKHU/1601/4.1/052) projektnek köszönhetően július 5-én távérzékelési napot szerveztek. A Partner intézmények kutatói (Pavol Josef Safarik Egyetem, Eszterházy Károly Egyetem) a két egyetem jövőbeli együttműködési lehetőségeit, valamint az aktuális projekt adatbázisainak egységesítését, az ezzel kapcsolatos nehézségeket, kérdéseket vitatták meg.

 

 

 

 

www.sk-hu.eu

 

„Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját”

 Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Keresztféléves felvételi
Elindult a 2019-es keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás.
Javítottak pólósaink
Női kézilabdacsapatunk viszont továbbra sem tudott pontot szerezni az élvonalban.
Egyetemi napok a Libriben
Az egyetem oktatóit, dolgozóit és hallgatóit is kedvezményekkel várják az egri könyvesboltban.