Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. május 22. Júlia
BelTér

Kaláka: újra folkzenei fesztivál a városban

Juhász H. | 2018. június 04. 15:14:54 | Utolsó frissítés: 1 éve
Családi programok, kiállítások, kézműves vásár és rengeteg koncert: június 28-július 1-je között már 39. alkalommal szervezik meg a Kaláka Fesztivált.

 

Mi mással kezdődhetett volna a Kaláka Fesztivál sajtótájékoztatója, mint Gryllus Dániel Kossuth-díjas zeneszerző, zenész dallamaival. Hétfőn délelőtt a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban a zenész elárulta: idén a Kaláka fő helyszíne az Eszterházy tér és a Líceum udvara lesz.

 

 

Idén sem marad el a Kaláka koncertje, de fellép a fesztiválon a Zurgó, a Misztrál, a Nyughatatlan zenekar, a Cimbaliband, Petruska, a Kerekes Band, a Romungro, a Sebő együttes, Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák, s sokak mellett még Szirtes Edina „Mókus" és Fekete János valamint Sebestyén Márta és Andrejszki Judit is. Gryllus elárulta azt is, hogy a hagyományos nyitóelőadás, a Verskoncert idén Egerszalókon lesz június 28-án 19 órától a barlanglakások mellett. Rátóti Zoltán és a Kaláka Szabó Lőrinc szellemét idézi meg. A Ciszterci templomban is lesz koncert június 30-án: a „Dalok Pál levelei szerint" dalciklust Gryllus Dániel, Szirtes Edina „Mókus" Ferenc, Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák adják elő.

 

 

Habis László, a város polgármestere elmondta: a világszínvonalú kulturális eseményt már hetedik alkalommal szervezik Egerben. Hangsúlyozta: a 49 éves Kaláka együttes minden korosztály számára kínál zenei élményt.

 

 

A Dsida Jenő költő életét és munkásságát bemutató kiállításról, mely június 29-én 11 órakor nyílik a megyei könyvtárban, a költő nevét viselő baráti kör elnöke, dr. Lisztóczky László irodalomtörténész beszélt, s beszámolóját néhány versrészlettel is megtoldotta.

 

 

Eger városkártyával a rendezvényre előre megváltott jegyek és bérletek húsz százalék kedezménnyel vásárolhatók meg.

 

Fotók: Kakuk DánielTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Bronzérem az egri labdarúgó MEFOB-on
Kiváló mérkőzések jellemezték az Eszterházy Károly Egyetem által rendezett Magyar...
Tittel Esték
A Tittel Pál Könyvtár szeretettel meghívja az érdeklődőket Az egri harangöntés története...
A Szuszogó Színház bemutatja: AHA
Az Eszterházy Károly Egyetem amatőr színjátszó csoportja új bemutatóra készül....