Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. október 21. Orsolya
BelTér

Kaláka: újra folkzenei fesztivál a városban

Juhász H. | 2018. június 04. 15:14:54 | Utolsó frissítés: 4 hónapja
Családi programok, kiállítások, kézműves vásár és rengeteg koncert: június 28-július 1-je között már 39. alkalommal szervezik meg a Kaláka Fesztivált.

 

Mi mással kezdődhetett volna a Kaláka Fesztivál sajtótájékoztatója, mint Gryllus Dániel Kossuth-díjas zeneszerző, zenész dallamaival. Hétfőn délelőtt a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban a zenész elárulta: idén a Kaláka fő helyszíne az Eszterházy tér és a Líceum udvara lesz.

 

 

Idén sem marad el a Kaláka koncertje, de fellép a fesztiválon a Zurgó, a Misztrál, a Nyughatatlan zenekar, a Cimbaliband, Petruska, a Kerekes Band, a Romungro, a Sebő együttes, Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák, s sokak mellett még Szirtes Edina „Mókus" és Fekete János valamint Sebestyén Márta és Andrejszki Judit is. Gryllus elárulta azt is, hogy a hagyományos nyitóelőadás, a Verskoncert idén Egerszalókon lesz június 28-án 19 órától a barlanglakások mellett. Rátóti Zoltán és a Kaláka Szabó Lőrinc szellemét idézi meg. A Ciszterci templomban is lesz koncert június 30-án: a „Dalok Pál levelei szerint" dalciklust Gryllus Dániel, Szirtes Edina „Mókus" Ferenc, Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák adják elő.

 

 

Habis László, a város polgármestere elmondta: a világszínvonalú kulturális eseményt már hetedik alkalommal szervezik Egerben. Hangsúlyozta: a 49 éves Kaláka együttes minden korosztály számára kínál zenei élményt.

 

 

A Dsida Jenő költő életét és munkásságát bemutató kiállításról, mely június 29-én 11 órakor nyílik a megyei könyvtárban, a költő nevét viselő baráti kör elnöke, dr. Lisztóczky László irodalomtörténész beszélt, s beszámolóját néhány versrészlettel is megtoldotta.

 

 

Eger városkártyával a rendezvényre előre megváltott jegyek és bérletek húsz százalék kedezménnyel vásárolhatók meg.

 

Fotók: Kakuk DánielTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Keresztféléves felvételi
Elindult a 2019-es keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás.
Javítottak pólósaink
Női kézilabdacsapatunk viszont továbbra sem tudott pontot szerezni az élvonalban.
Egyetemi napok a Libriben
Az egyetem oktatóit, dolgozóit és hallgatóit is kedvezményekkel várják az egri könyvesboltban.