Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. február 22. Gerzson
BelTér

Keresztféléves diplomaosztó az Egri Campuson

Juhász Henrietta | 2018. február 09. 17:23:01 | Utolsó frissítés: 13 napja
Az Eszterházy Károly Egyetem Egri Campusán a 2017-2018-as keresztfélévben 380 hallgató végzett, diplomájukat péntek délelőtt vehették át.

 

A keresztféléves diplomaosztó ünnepségnek az Agria Tiszk épülete adott otthont. A 380 végzett hallgató közül 141-en az alapképzésben, 150-en a mesterképzésben szereztek diplomát, 62-en a szakirányú továbbképzés, 24-en pedig a felsőfokú szakképzés teljesítéséről kaptak oklevelet.

 

 

Az ünnepségen Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona köszöntötte a végzett hallgatókat és a vendégeket. Úgy fogalmazott: az idő végtelen folyamán nélkülözhetetlen megállnunk egy pillanatra és értékelni a velünk történt élményeket.

 

 

Erre kérte a hallgatókat is: ünnepeljék a pillanatot, hiszen a diplomaosztóval lezárul életük egyik legszebb időszaka. Hozzátette: a mai nemzedék célja s feladata az, hogy a jövő nemzedék életét jobbá tegye. Beszélt az egri Líceumról, mely mindig is az oktatás szolgálatában állt.

 

 

A diplomaosztást megelőzően professzor emerita címet vehetett át Dr. Estefánné Dr. Varga Magdolna, a Pszichológiai Intézet főiskolai tanára és professzor emeritus címet prof. Dr. Orbán Sándor, a Biológiai Intézet egyetemi tanára. A díszünnepségen habilitációs díszoklevelet is adtak át Dr Simonics Istvánnak, aki az Eszterházy Károly Egyetem Neveléstudományi Doktori Iskolájában tartotta meg habilitációs előadását.

Három doktorandusz hallgató tett doktori esküt: Ponyi László a Neveléstudományi Doktori Iskolában, Bóna Ladislav és Gali Máté pedig a Történelemtudományi Doktori Iskolában szerzett PhD fokozatot.

A friss diplomás fiataloktól Sütő Gergő, végzett kommunikáció- és médiatudomány szakos hallgató is elköszönt., aki az Eszterházy-tudatról beszélve elmondta: az egyetem hallgatói az ország egyik legnagyobb családjának lehetnek szerencsés tagjai.

 

 

A szintén most végzett Bíró Balázs barátjának gondolatait is idézte, aki egyik beszélgetésük alkalmával elárulta: olyan jól érezte magát az intézményben, hogy nem is szeretne innen elszakadni.

A város kulcsát Sütő Gergő adta vissza Martonné Adler Ildikó alpolgármesternek, aki szerint a végzettek képesek lesznek a megszerzett hivatásukat a lehető legmagasabb szinten végezni, s így tovább gyarapíthatják az Eszterházy-történetet.

 

Fotók: Kakuk Dániel

 Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Saját Egyetemi indulónk lesz!

A The Hangover Band hatalmas meglepetéssel készül! A nagy sikerű Egergyanús című számuk után, most nekünk, a hallgatóknak is kedveskednek.

Megvan az új EHÖK elnök!

Tisztújító küldöttgyűlés keretein belül megválasztották az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökét. Az elnök bemutatta javasolt referenseit, akikről szintén szavaztak a jelenlévő tagok.

5 új, ingyenes kurzus a Virtuális Egyetemen

Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatóinak kreditértékű kurzusokat is kínálunk, amelyek egyenértékűek a jelenléti kurzusokkal.

Elegánsan ősszel is!

Bikfalvy Evelyn | 2016. október 07. 10:55:12 | Utolsó frissítés: 10 napja Vége a nyárnak és azt hihetnénk, hogy leáldozott a mini ruha és mini szoknya és jöhet vissza a farmernadrág, azonban ősszel is lehet mindenki elegáns. Sőt!

Ízek nemzetközi éjszakája

Ismét tanúi lehettünk a nemzeti konyhák csodáinak a szerda esti Global Cooking Night keretein belül. Nem is csoda, hogy az esemény a nemzetközi hallgatóink egyik kedvenc programjává nőtte ki magát az évek során.

0
komment

Reflektor

Újabb forduló a Varázstorony versenyén
Elindult a Varázstorony Online Vetélkedő harmadik fordulója. A feladatlapok már...
Az érzelmek logikája előadás Egerben
Dr. Mérő László matematikus tart előadást március másodikán a Forrásban.
Felvételi a Roma Szakkollégiumban
Várják azoknak a fiataloknak a jelentkezését, akik büszkén vállalják roma kultúrájukat.