Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. december 15. Valér
BelTér

Keresztféléves diplomaosztó az Egri Campuson

Juhász Henrietta | 2018. február 09. 17:23:01 | Utolsó frissítés: 10 hónapja
Az Eszterházy Károly Egyetem Egri Campusán a 2017-2018-as keresztfélévben 380 hallgató végzett, diplomájukat péntek délelőtt vehették át.

 

A keresztféléves diplomaosztó ünnepségnek az Agria Tiszk épülete adott otthont. A 380 végzett hallgató közül 141-en az alapképzésben, 150-en a mesterképzésben szereztek diplomát, 62-en a szakirányú továbbképzés, 24-en pedig a felsőfokú szakképzés teljesítéséről kaptak oklevelet.

 

 

Az ünnepségen Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona köszöntötte a végzett hallgatókat és a vendégeket. Úgy fogalmazott: az idő végtelen folyamán nélkülözhetetlen megállnunk egy pillanatra és értékelni a velünk történt élményeket.

 

 

Erre kérte a hallgatókat is: ünnepeljék a pillanatot, hiszen a diplomaosztóval lezárul életük egyik legszebb időszaka. Hozzátette: a mai nemzedék célja s feladata az, hogy a jövő nemzedék életét jobbá tegye. Beszélt az egri Líceumról, mely mindig is az oktatás szolgálatában állt.

 

 

A diplomaosztást megelőzően professzor emerita címet vehetett át Dr. Estefánné Dr. Varga Magdolna, a Pszichológiai Intézet főiskolai tanára és professzor emeritus címet prof. Dr. Orbán Sándor, a Biológiai Intézet egyetemi tanára. A díszünnepségen habilitációs díszoklevelet is adtak át Dr Simonics Istvánnak, aki az Eszterházy Károly Egyetem Neveléstudományi Doktori Iskolájában tartotta meg habilitációs előadását.

Három doktorandusz hallgató tett doktori esküt: Ponyi László a Neveléstudományi Doktori Iskolában, Bóna Ladislav és Gali Máté pedig a Történelemtudományi Doktori Iskolában szerzett PhD fokozatot.

A friss diplomás fiataloktól Sütő Gergő, végzett kommunikáció- és médiatudomány szakos hallgató is elköszönt., aki az Eszterházy-tudatról beszélve elmondta: az egyetem hallgatói az ország egyik legnagyobb családjának lehetnek szerencsés tagjai.

 

 

A szintén most végzett Bíró Balázs barátjának gondolatait is idézte, aki egyik beszélgetésük alkalmával elárulta: olyan jól érezte magát az intézményben, hogy nem is szeretne innen elszakadni.

A város kulcsát Sütő Gergő adta vissza Martonné Adler Ildikó alpolgármesternek, aki szerint a végzettek képesek lesznek a megszerzett hivatásukat a lehető legmagasabb szinten végezni, s így tovább gyarapíthatják az Eszterházy-történetet.

 

Fotók: Kakuk Dániel

 Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Adventi koncert az egri Ciszterci templomban
Koncertre várja az érdeklődőket az Eszterházy Károly Gyakorló Gimnázium kórusa december...
Hajszálon múlott
Nem sikerült visszavágnia múlt heti vereségéért az EKE-Eger férfi futsal csapatának, így...
Kiemelkedő volt az érdeklődés a nyílt napon
Népszerű volt az Eszterházy Károly Egyetem nyílt napja: több mint 1200 érdeklődő volt...