Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. augusztus 22. Menyhért
BelTér

Kiemelkedő volt az érdeklődés a nyílt napon

2018. december 04. 15:52:20 | Utolsó frissítés: 1 éve
Népszerű volt az Eszterházy Károly Egyetem nyílt napja: több mint 1200 érdeklődő volt kíváncsi az Egri Campusra, a képzési kínálatra.

 

A nyílt napon - melyen az egyetem bemutatkozott képzési kínálatával, szervezeti egységeivel - elsőként dr. Liptai Kálmán rektor köszöntötte az érdeklődőket. Beavatta őket az Eszterházy történetbe, melyből az intézmény építkezik.

 

 

Hangsúlyozta, hogy az Eszterházy Károly Egyetemen a hallgatók nem kódok, itt mindenkit jól ismernek az oktatók. Szőlészet-borászat, sport, kultúra: számos lehetőségről szólt az intézmény rektora, melyek elérhetőek az egyetemen. Kiemelte: emberséges, barátságos közösséghez csatlakozik, aki az Eszterházy-t választja.

 

 

Bukta Péter, a Felsőoktatási Felvételi Főosztály Tájékoztatási Osztályának vezetője a felvételi eljárás fogalmait, menetét, határidejeit ismertette.
Míg a tájékoztató moderátora, Sütő Gergő az eszterházys hallgatói életet mutatta be az érdeklődőknek, addig Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a program vendége személyes hallgatói élményeiről mesélt.

 

 

– Fontos, hogy a fiatalok folyamatosan képezzék magukat, mindig új ismeretekkel gazdagodjanak. Az egyetemen sajátíthatják el választott szakjuk finomságait, s bebizonyíthatják maguknak, hogy bármire képesek – nyilatkozta Szécsi Zoltán. Az Eszterházy Károly Egyetemről elmondta: egy patinás intézménynek tartja Eger kis „ékszerdobozában".

 

 

– Az egyetem után jó néhány évvel jöttem rá arra, hogy mi mindent sajátítottam el, amit az életben tudok hasznosítani – osztotta meg velünk gondolatait.

 

 

Az érdeklődő fiatalok közül Utasi Renátó, az egri Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium tanulója kérdésünkre elárulta: mindenki nagyon kedvesen fordult felé, az egyetem kisugárzása, otthonossága is szimpatikus volt számára. Emelt történelmet tanul, egyetemünkön a bölcsészettudomány képzései iránt érdeklődött.

 

 

Puskás Kamilla Miskolcról, az Avasi Gimnáziumról érkezett a nyílt napra. Megtudhattuk tőle, hogy sok ismerőse jár ide, akiknek nagyon jó a véleménye az egyetemről. Kamillát a pedagógia és a képalkotás szakok érdeklik leginkább. Osztermann Gréta, a miskolci Diósgyőri Gimnázium tanulója sem szerette volna kihagyni az Egri Campus nyílt napját, igyekezett minél több szakról tájékozódni, mert még hezitál azon, mit választ a február 15-ei határidőig.

 

 

Az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusán december 5-én 10 órától, a Sárospataki Comenius Campuson december 6-án 9 órától várják nyílt napra az érdeklődőket. Az Egri Campuson január 22-én lesz a következő nyílt nap!

 

Fotó: Kakuk DánielTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Gólya7
Az Eszterházy Károly Egyetem elsőéves hallgatóinknak a megismerkedéshez, az eligazodáshoz...
Eszterházy Rókatábor
Idén első alkalommal szervezi meg az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat a Rókatábort...
Eszterházy Gólyatábor 2019
Gratulálunk sikeres felvételidhez, szeretettel várunk egyetemünk Gólyatáborába!