Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. december 15. Valér
BelTér

Kiemelkedő volt az érdeklődés a nyílt napon

2018. december 04. 15:52:20 | Utolsó frissítés: 11 napja
Népszerű volt az Eszterházy Károly Egyetem nyílt napja: több mint 1200 érdeklődő volt kíváncsi az Egri Campusra, a képzési kínálatra.

 

A nyílt napon - melyen az egyetem bemutatkozott képzési kínálatával, szervezeti egységeivel - elsőként dr. Liptai Kálmán rektor köszöntötte az érdeklődőket. Beavatta őket az Eszterházy történetbe, melyből az intézmény építkezik.

 

 

Hangsúlyozta, hogy az Eszterházy Károly Egyetemen a hallgatók nem kódok, itt mindenkit jól ismernek az oktatók. Szőlészet-borászat, sport, kultúra: számos lehetőségről szólt az intézmény rektora, melyek elérhetőek az egyetemen. Kiemelte: emberséges, barátságos közösséghez csatlakozik, aki az Eszterházy-t választja.

 

 

Bukta Péter, a Felsőoktatási Felvételi Főosztály Tájékoztatási Osztályának vezetője a felvételi eljárás fogalmait, menetét, határidejeit ismertette.
Míg a tájékoztató moderátora, Sütő Gergő az eszterházys hallgatói életet mutatta be az érdeklődőknek, addig Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a program vendége személyes hallgatói élményeiről mesélt.

 

 

– Fontos, hogy a fiatalok folyamatosan képezzék magukat, mindig új ismeretekkel gazdagodjanak. Az egyetemen sajátíthatják el választott szakjuk finomságait, s bebizonyíthatják maguknak, hogy bármire képesek – nyilatkozta Szécsi Zoltán. Az Eszterházy Károly Egyetemről elmondta: egy patinás intézménynek tartja Eger kis „ékszerdobozában".

 

 

– Az egyetem után jó néhány évvel jöttem rá arra, hogy mi mindent sajátítottam el, amit az életben tudok hasznosítani – osztotta meg velünk gondolatait.

 

 

Az érdeklődő fiatalok közül Utasi Renátó, az egri Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium tanulója kérdésünkre elárulta: mindenki nagyon kedvesen fordult felé, az egyetem kisugárzása, otthonossága is szimpatikus volt számára. Emelt történelmet tanul, egyetemünkön a bölcsészettudomány képzései iránt érdeklődött.

 

 

Puskás Kamilla Miskolcról, az Avasi Gimnáziumról érkezett a nyílt napra. Megtudhattuk tőle, hogy sok ismerőse jár ide, akiknek nagyon jó a véleménye az egyetemről. Kamillát a pedagógia és a képalkotás szakok érdeklik leginkább. Osztermann Gréta, a miskolci Diósgyőri Gimnázium tanulója sem szerette volna kihagyni az Egri Campus nyílt napját, igyekezett minél több szakról tájékozódni, mert még hezitál azon, mit választ a február 15-ei határidőig.

 

 

Az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusán december 5-én 10 órától, a Sárospataki Comenius Campuson december 6-án 9 órától várják nyílt napra az érdeklődőket. Az Egri Campuson január 22-én lesz a következő nyílt nap!

 

Fotó: Kakuk DánielTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Adventi koncert az egri Ciszterci templomban
Koncertre várja az érdeklődőket az Eszterházy Károly Gyakorló Gimnázium kórusa december...
Hajszálon múlott
Nem sikerült visszavágnia múlt heti vereségéért az EKE-Eger férfi futsal csapatának, így...
Kiemelkedő volt az érdeklődés a nyílt napon
Népszerű volt az Eszterházy Károly Egyetem nyílt napja: több mint 1200 érdeklődő volt...