Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. október 24. Salamon
BelTér

Kirándultak a szakkollégisták

Bereczki Lívia | 2018. május 28. 09:42:09 | Utolsó frissítés: 5 hónapja
A Kepes György Szakkollégium tagjai szakszeminárium keretein belül meglátogatták a Hejőpapin lévő hulladék feldolgozó üzemet Misik Tamás vezetésével.

 

Sajnos az idő nem volt túl kegyes hozzánk, végig esett az eső, ennek ellenére mégis sikerült betekintést nyernünk az üzem működésébe.

 

 

Hejőpapi után utunkat Miskolcon keresztül Lilafüred irányába folytattuk, ahol megnéztük a gyönyörű, neoreneszánsz stílusban épült Palotaszállót, ami közvetlen a Hámori-tó mellett helyezkedik el. Itt, a függőkertjein sétálva egy kedves tagunk, Héjjas Flóra útmutatásával megismerhettük a palota történetét és megtekinthettük a Szinva vízesést, ami még esőben is csodaszép látványt nyújtott számunkra. Az Anna-barlangot, helyreállítási munkálatai miatt sajnos ki kellett hagynunk, helyette a palotaszálló kültéri éttermében fogyasztottunk el egy finom ebédet.

 

 

A tó előtti csoportkép elkészülte után buszra szálltunk és búcsút intettünk Lilafürednek abban a tudatban, hogy egyszer mindenképp visszajövünk jó időben is erre a csodálatos helyre.

 

Fotók: Bicsák Boglárka, Rengei MátéTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Keresztféléves felvételi
Elindult a 2019-es keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás.
Javítottak pólósaink
Női kézilabdacsapatunk viszont továbbra sem tudott pontot szerezni az élvonalban.
Egyetemi napok a Libriben
Az egyetem oktatóit, dolgozóit és hallgatóit is kedvezményekkel várják az egri könyvesboltban.