Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. január 20. Fábián
BelTér

Kirándultak a szakkollégisták

Bereczki Lívia | 2018. május 28. 09:42:09 | Utolsó frissítés: 1 éve
A Kepes György Szakkollégium tagjai szakszeminárium keretein belül meglátogatták a Hejőpapin lévő hulladék feldolgozó üzemet Misik Tamás vezetésével.

 

Sajnos az idő nem volt túl kegyes hozzánk, végig esett az eső, ennek ellenére mégis sikerült betekintést nyernünk az üzem működésébe.

 

 

Hejőpapi után utunkat Miskolcon keresztül Lilafüred irányába folytattuk, ahol megnéztük a gyönyörű, neoreneszánsz stílusban épült Palotaszállót, ami közvetlen a Hámori-tó mellett helyezkedik el. Itt, a függőkertjein sétálva egy kedves tagunk, Héjjas Flóra útmutatásával megismerhettük a palota történetét és megtekinthettük a Szinva vízesést, ami még esőben is csodaszép látványt nyújtott számunkra. Az Anna-barlangot, helyreállítási munkálatai miatt sajnos ki kellett hagynunk, helyette a palotaszálló kültéri éttermében fogyasztottunk el egy finom ebédet.

 

 

A tó előtti csoportkép elkészülte után buszra szálltunk és búcsút intettünk Lilafürednek abban a tudatban, hogy egyszer mindenképp visszajövünk jó időben is erre a csodálatos helyre.

 

Fotók: Bicsák Boglárka, Rengei MátéTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

EKE az Educatio kiállításon
Az Eszterházy Károly Egyetem idén is részt vett az Educatio Nemzetközi Oktatási...
Ismerd meg a Jászberényi Campust!
Miért érdemes az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusának képzéseit választanod?...
Nyílt napok az Eszterházy Károly Egyetemen
Az Eszterházy Károly Egyetem januárban is kinyitja kapuit a képzései iránt érdeklődő...