Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. december 15. Valér
BelTér

Kommunikációs Klub

2017. december 04. 00:25:03 | Utolsó frissítés: 1 éve
Ebben a félévben is megrendezte a Kommunikáció-és Médiatudományi Tanszék a Kommunikációs Klubot. A meghívott vendég, Jouteux-Kada Ágnes, az Európai Parlament tanácsadója volt, aki „Az Európai Parlament a bennfentes szemével: a sajtó, a politika és a kultúraközi kommunikáció aktuális kérdései” címmel tartott előadást.

 

Jouteux-Kada Ágnes jelenleg Brüsszelben él családjával, három gyermeke van. Tizenegy éve dolgozik az Európai Parlamentben, korábban Angliában az Industry Europe-nál volt újságíró. Középiskolás évei alatt Egerben tanult, majd a Budapesti Corvinus Egyetem jogelődjeként működő Közgazdasági Egyetemre járt, ahol lehetősége volt ösztöndíjakkal külföldön tanulni, folyékonyan beszél angol, német, francia és orosz nyelven.

Az előadást Strickland-Pajtók Ágnes, a tanszék adjunktusa nyitotta meg. Jouteux-Kada Ágnes játékosan mutatta be magát, a hallgatóságnak kellett kitalálnia, hogy a prezentációjában szereplő állítások közül melyik nem igaz rá.

Egy videón keresztül mindannyian betekinthettünk a brüsszeliek életébe, az „európai buborékba”. Az előadó így mesélt arról, hogy milyen Brüsszelben élni, az emberek hogyan töltik ott mindennapjaikat. Az Európai Parlament és a pártcsoportok ismertetése után bepillantást nyerhettünk élőben a plenáris ülés működésébe, és megismerkedhettünk az Európai Parlament éves munkatervével

 


Szó esett a sajtó működéséről is. Az Jouteux-Kada Ágnes beszámolt arról, hogy milyen feladatokat kell ellátnia azoknak, akik ott szeretnének dolgozni, és arról is, milyen körülmények között dolgozhatnak. Azt is ellátta tippekkel, aki azt fontolgatná, hogy munkaerőként oda felvételizik. Hogy jól meggondoljuk ezt a lépést, kitölthettük az Európai Parlament felvételi tesztjét. A szövegértést, matematikai készségeket, absztrakt készségeket mérő tesztek közül mi a harmadikkal ismerkedhettünk meg, amelynek a kitöltésére négy percünk volt.
A témák sokszínűségét mutatja az is, hogy a terrorizmusról, ennek kapcsán a brüsszeli helyzetről is hallhattunk az előadó személyes tapasztalatainak köszönhetően, valamint arról is, hogy milyen Brüsszelben és Ágnes munkahelyén a kultúrák közötti kommunikáció.


Az előadás végéhez érkezve a hallgatóság kérdéseket tehetett fel, és nemcsak a diákok, hanem az oktatók is szívesen kérdeztek az előadótól. Úgy gondolom, mindannyian szívesen maradtunk volna még és hallgattuk volna tovább az előadást, ha az idő rövidsége miatt nem ér véget. A többség nevében remélem, hogy Jouteux-Kada Ágnes minél hamarabb visszatér intézményünkbe és újra egy ilyen fantasztikus előadást hallhatunk tőle.

 

Szerző: Szabados NóraTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Adventi koncert az egri Ciszterci templomban
Koncertre várja az érdeklődőket az Eszterházy Károly Gyakorló Gimnázium kórusa december...
Hajszálon múlott
Nem sikerült visszavágnia múlt heti vereségéért az EKE-Eger férfi futsal csapatának, így...
Kiemelkedő volt az érdeklődés a nyílt napon
Népszerű volt az Eszterházy Károly Egyetem nyílt napja: több mint 1200 érdeklődő volt...