Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. március 21. Benedek
BelTér

Kommunikációs Klub

2017. december 04. 00:25:03 | Utolsó frissítés: 1 éve
Ebben a félévben is megrendezte a Kommunikáció-és Médiatudományi Tanszék a Kommunikációs Klubot. A meghívott vendég, Jouteux-Kada Ágnes, az Európai Parlament tanácsadója volt, aki „Az Európai Parlament a bennfentes szemével: a sajtó, a politika és a kultúraközi kommunikáció aktuális kérdései” címmel tartott előadást.

 

Jouteux-Kada Ágnes jelenleg Brüsszelben él családjával, három gyermeke van. Tizenegy éve dolgozik az Európai Parlamentben, korábban Angliában az Industry Europe-nál volt újságíró. Középiskolás évei alatt Egerben tanult, majd a Budapesti Corvinus Egyetem jogelődjeként működő Közgazdasági Egyetemre járt, ahol lehetősége volt ösztöndíjakkal külföldön tanulni, folyékonyan beszél angol, német, francia és orosz nyelven.

Az előadást Strickland-Pajtók Ágnes, a tanszék adjunktusa nyitotta meg. Jouteux-Kada Ágnes játékosan mutatta be magát, a hallgatóságnak kellett kitalálnia, hogy a prezentációjában szereplő állítások közül melyik nem igaz rá.

Egy videón keresztül mindannyian betekinthettünk a brüsszeliek életébe, az „európai buborékba”. Az előadó így mesélt arról, hogy milyen Brüsszelben élni, az emberek hogyan töltik ott mindennapjaikat. Az Európai Parlament és a pártcsoportok ismertetése után bepillantást nyerhettünk élőben a plenáris ülés működésébe, és megismerkedhettünk az Európai Parlament éves munkatervével

 


Szó esett a sajtó működéséről is. Az Jouteux-Kada Ágnes beszámolt arról, hogy milyen feladatokat kell ellátnia azoknak, akik ott szeretnének dolgozni, és arról is, milyen körülmények között dolgozhatnak. Azt is ellátta tippekkel, aki azt fontolgatná, hogy munkaerőként oda felvételizik. Hogy jól meggondoljuk ezt a lépést, kitölthettük az Európai Parlament felvételi tesztjét. A szövegértést, matematikai készségeket, absztrakt készségeket mérő tesztek közül mi a harmadikkal ismerkedhettünk meg, amelynek a kitöltésére négy percünk volt.
A témák sokszínűségét mutatja az is, hogy a terrorizmusról, ennek kapcsán a brüsszeli helyzetről is hallhattunk az előadó személyes tapasztalatainak köszönhetően, valamint arról is, hogy milyen Brüsszelben és Ágnes munkahelyén a kultúrák közötti kommunikáció.


Az előadás végéhez érkezve a hallgatóság kérdéseket tehetett fel, és nemcsak a diákok, hanem az oktatók is szívesen kérdeztek az előadótól. Úgy gondolom, mindannyian szívesen maradtunk volna még és hallgattuk volna tovább az előadást, ha az idő rövidsége miatt nem ér véget. A többség nevében remélem, hogy Jouteux-Kada Ágnes minél hamarabb visszatér intézményünkbe és újra egy ilyen fantasztikus előadást hallhatunk tőle.

 

Szerző: Szabados NóraTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Saját Egyetemi indulónk lesz!

A The Hangover Band hatalmas meglepetéssel készül! A nagy sikerű Egergyanús című számuk után, most nekünk, a hallgatóknak is kedveskednek.

Megvan az új EHÖK elnök!

Tisztújító küldöttgyűlés keretein belül megválasztották az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökét. Az elnök bemutatta javasolt referenseit, akikről szintén szavaztak a jelenlévő tagok.

5 új, ingyenes kurzus a Virtuális Egyetemen

Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatóinak kreditértékű kurzusokat is kínálunk, amelyek egyenértékűek a jelenléti kurzusokkal.

Elegánsan ősszel is!

Bikfalvy Evelyn | 2016. október 07. 10:55:12 | Utolsó frissítés: 10 napja Vége a nyárnak és azt hihetnénk, hogy leáldozott a mini ruha és mini szoknya és jöhet vissza a farmernadrág, azonban ősszel is lehet mindenki elegáns. Sőt!

Ízek nemzetközi éjszakája

Ismét tanúi lehettünk a nemzeti konyhák csodáinak a szerda esti Global Cooking Night keretein belül. Nem is csoda, hogy az esemény a nemzetközi hallgatóink egyik kedvenc programjává nőtte ki magát az évek során.

0
komment

Reflektor

Energiakövetek pályázat
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2018 márciusában ismét meghirdeti...
VISEGRAD CHORAL BRIDGES II
Az Eszterházy Károly Egyetemen szervezik meg március 23-25-e között a Visegrádi...
Reflexiók a Kepesben
A kiállításon válogatás látható a Képzőművészeti Tanszék hallgatóinak legfrissebb munkáiból.