Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. június 24. Iván
BelTér

Könyvhét a könyvtárak összefogásával

Juhász H. | 2018. június 04. 14:35:50 | Utolsó frissítés: 1 éve
Idén is a város három nagy könyvtára: a Főegyházmegyei Könyvtár, az Eszterházy Károly Egyetem Titttel Pál Könyvtára és a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár szervezi közösen a 89. Ünnepi Könyvhetet és a 17. Gyermek Könyvnapokat.

 

A három szervező könyvtár képviselői hétfőn reggel a Líceumban tájékoztatták a résztvevőket tervezett programjaikról. A Főegyházmegyei Könyvtár igazgatója, Balogh Ferenc elmondta: a rendezvény megnyitója a már megszokott helyen, az Eszterházy téren lesz június 7-én, csütörtökön 16 órától. Köszöntőt mond Ternyák Csaba érsek, Habis László polgármester, Liptai Kálmán rektor, s a Könyvhetet Lackfi János József Attila-díjas költő, író nyitja meg, koncertet ad a Gajdos zenekar. A megnyitót követően 17 órától az Érseki Palotában Mihalik Béla könyvbemutatójára várják az érdeklődőket. Programjaik sorából kiemelte Löffler Erzsébet, a Főegyházmegyei Levéltár igazgatójának kötetbemutatóit az Eszterházy téren, valamint a június 9-ei, szombati „Segítség, megnősültem!" programot, melyen a darab rendezője, Sebestyén Elemér, s szereplője, Pindroch Csaba színész is jelen lesz.

 

 

Tőzsér Istvánné Géczi Andrea, a megyei könyvtár igazgatója a tájékoztatón úgy fogalmazott: nagyon nagy dolog, hogy a Könyvhét szervezésében összefognak a város könyvtárai. Elmondta: a Könyvhét természetesen ezúttal is az új könyvekről szól majd, bemutatják azokat az Eszterházy téren a helyi könyvesboltok, ám számos kiegészítő programra is várják az érdeklődőket a helyi bibliotékák szervezésében. Igyekeztek a legtöbb rendezvényt kivinni az Eszterházy térre. Az egyik ilyen programelemet ki is emelte az igazgató: az Irodalmi zöldszigetet, mellyel a környezettudatosságot szeretnék középpontba helyezni. Kelemenné Csuhay Zsuzsanna igazgatóhelyettes részletesen ismertette a Bródy kínálatát. Számos könyvbemutató és rendezvény – minden korosztály számára – várható egészen június 11-ig a Bródy szervezésében is.

 

 

Oszlánczi Krisztina, a Tittel Pál Könyvtár igazgatója kiemelte: az egyetem könyvtáraként fontosnak tartják, hogy a következő generációt, vagyis általános- és középiskolai diákokat is megszólítsák programjaikkal. Az egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézete június 8-án 10 órától például Mikkamakka-napot szervez a gyermekeknek, de aznap 11 órától honlapjukat, a tantrend.hu-t is bemutatják az Eszterházy téren. Programjaikon az érdeklődők megismerkedhetnek a titkosírás rejtelmeivel vagy akár a Tittel Esten pénteken 17 órától a Tittel Pál Könyvtárban a Csillagok Háborúja mitikus képeivel is.
Nagy Andor, a Líceum Kiadó vezetője is bemutatta könyvheti kínálatukat: az egyetem oktatóinak és kutatóinak új tudományos, ismeretterjesztő köteteit felfedezhetik az Eszterházy téren az érdeklődők, s a Könyvhét ideje alatt húsz százalékos kedvezménnyel akár meg is vásárolhatják azokat.

 

A megnyitó programját és a teljes programkínálatot itt találja.

 

Fotók: Szántó GyörgyTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Oklevélátadó díszünnepély
Az oklevélátadó díszünnepségeket az Eszterházy Károly Egyetem az alábbi időpontokban...
Tavasszal is a Random nyerte a RöpLigát
Az elmúlt évek legizgalmasabb fináléjában, nagy csata után győzte le az EHÖK-öt az őszi bajnok.
Arany és bronz a kézilabda MEFOB-ról
A győri hatos döntőben az Eszterházy Károly Egyetem két csapattal vett részt, amely során a...