Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. július 16. Valter
BelTér

Kreatív nyár az Egyetemmel

2017. augusztus 02. 10:27:42 | Utolsó frissítés: 1 éve
Javában tart a tábori szezon, azoknak a fiataloknak sem kell unatkozniuk, akiknek dolgoznak a szülei a nyári időszakban. Az Eszterházy Károly Egyetem ezen a nyáron is széles kínálattal várja a kreatív gyerekeket.

 

Június közepén indultak az első táborok az egyetemen, összesen hétféle programmal készült az intézmény az idei nyárra. A cél ezúttal is ugyanaz, mint a korábbi éevkben: lehetőséget biztosítani a gyerekeknek a nyári szünet hasznos eltöltésére, amíg a szülők dolgoznak.

 

 

 

Orosz Rita, az egyetem rendezvényszervezője elmondta: idén hallgatók is segítették a táborszervezők munkáját. Szerveztek nyelvi, sporttáborokat, természettudományi táborokat és az idén újdonság, hogy sok az utazós tábor is, amire nagy az igény a visszajelzések alapján.

 

 

 

Bőven volt miből választaniuk tehát a gyerekeknek és szüleiknek, a rajz- és animációsfilm-készítő tábor például népszerű volt idén is. Tóth Tibor táborvezető elmondta: a résztvevő gyerekek közös sétát tettek a várban, az ott felfedezett motívumokat pedig beépíthették a készülő alkotásokba. Volt olyan is, aki már visszatérőként érkezett idén.

A szezon még tart, összesen közel kétszáz fiatalt vár az egyetem egészen augusztus negyedikéig táboraiba. Jövőre is várják új barátságokra nyitott, túrázni, kreatív munkát szerető gyerekek jelentkezését.

 

 

Fotó: Kakuk DánielTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Újra munkában a kézis lányok
Tíz érkező játékost jelentettek be kedd reggel az Eszterházy KESC első osztályba jutott...
NB I: Jövünk!
Dr. Liptai Kálmán, az Eszterházy Károly Egyetem rektora bejelentette, a felnőtt csapat...
Megannyi újdonság az idei Érsekkerti Nyári Játékokon
Idén július 14-én az Anconai szerelmesek zenés komédiával nyitják meg a 8. Egri Érsekkerti...