Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. augusztus 22. Menyhért
BelTér

Majdnem fogorvos lett a világbajnok bokszoló – VIDEÓ

Vártás Péter | 2013. november 07. 16:30:12 | Utolsó frissítés: 5 éve
A Roma Szakkollégium vendége volt kedden Kótai Mihály, korábbi világbajnok ökölvívó. Megtudtuk: a már visszavonult bunyós nemrég még fogorvosnak tanult. Talán kárpótolni akarta azokat, akiknek ő ütötte ki a fogát?

 

Fotó: Bodnár Enikő

 

Misi 2006-os visszavonulása után nagy fába vágta a fejszéjét, és az orvostudomány felé indult, fogorvosnak készült. Az egykori profi bunyós emelt szintű biológia érettségit tett, felvették a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karára, ám az első anatómia vizsga ki is fogott rajta, bár elmondása szerint az órai lelkesedésével nem volt problémája. A boncolási gyakorlatok nem is okoztak neki problémát, sőt, az első alkalommal külön kiemelték a teljesítményét. Nem csoda, hiszen Kótai nagyon régen még hentesnek is tanult.

 

A korábbi bokszoló fogorvosi ambíciói nem jöttek össze, helyette most sportszervezést hallgat az egyik budapesti felsőoktatási intézményben. Kameránk előtt elárulta, hogy azért nem az EKF-et választotta, mert városunk messze van neki a fővárostól.

 

A Paletta Online stábjának Kótai Mihály azt is elmondta, megverni őt maximum Erdei Zsolt tudná, bár volt már rá példa, hogy lányok védték meg.

 Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Gólya7
Az Eszterházy Károly Egyetem elsőéves hallgatóinknak a megismerkedéshez, az eligazodáshoz...
Eszterházy Rókatábor
Idén első alkalommal szervezi meg az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat a Rókatábort...
Eszterházy Gólyatábor 2019
Gratulálunk sikeres felvételidhez, szeretettel várunk egyetemünk Gólyatáborába!