Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. augusztus 22. Menyhért
BelTér

Második helyezést értek el cheerleadereink

2018. december 14. 11:38:10 | Utolsó frissítés: 1 éve
Hétvégén Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

 

A versenyen a csapat senior freestyle pom kategóriában indult. Zaja Barbara csapatkapitány elárulta: a verseny nagyon izgalmas volt, hiszen ellenfeleik már rutinos csapatokként voltak jelen. A versenyre szeptembertől készültek új koreográfiával, amin még a verseny hetén is folyamatosan alakítottak. Az utolsó héten kilenc órát edzettek azért, hogy a legtöbbet tudják kihozni magunkból.

 

 

Kérdésünkre, mitől volt különleges koreográfiájuk, a csapatkapitány úgy fogalmazott: próbáltak odafigyelni arra, hogy minél dinamikusabb legyen produkciójuk, keretet adjanak a táncnak, és minél több talaj akrobatikai elemet tartalmazzon. A koreográfiát Bálint Lilla, a csapat tagja tanította be, a csapat edzője pedig a DreamTeam Cheerleaders edzője, Kiss Szilvia volt.

 

 

 

Az elért második helyezéssel csapatuk kvalifikálta magát a szentpétervári Cheer Európa Bajnokságra, ami 2019 júniusában lesz. Barbara elmondta: az eredmény minden várakozásukat felülmúlta, örül annak, hogy a kezdeti nehézségek és az anyagi problémák ellenére sem adták fel.

 

 

Kiderült az is, hogy a következő évben 2-3 versenyre terveznek nevezni és nem titok, hogy márciusban szeretnének az egyetemen rendezni egy országos cheer bajnokságot.

 

 

Fotó: Balogh TiborTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Gólya7
Az Eszterházy Károly Egyetem elsőéves hallgatóinknak a megismerkedéshez, az eligazodáshoz...
Eszterházy Rókatábor
Idén első alkalommal szervezi meg az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat a Rókatábort...
Eszterházy Gólyatábor 2019
Gratulálunk sikeres felvételidhez, szeretettel várunk egyetemünk Gólyatáborába!