Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. november 15. Albert
BelTér

Mix and Move: Mobilitási Hét Egerben

2018. szeptember 11. 11:25:00 | Utolsó frissítés: 2 hónapja
Idén már 233 önkormányzat csatlakozott az Európai Mobilitási Héthez, így Eger is, ahol a programokat az Egri Kulturális és Művészeti Központ (EKMK) tervezte és valósítja meg szeptember 16-22 között. A rendezvény fókuszában ezúttal is a fenntartható városi közlekedés áll.

 

A rendezvényről hétfőn tartottak sajtótájékoztatót, melyen Kiss Renáta, az EKMK igazgatója ismertette az idei mottót, célokat és programokat. Az idei év mottója a „Mix and move", témája pedig a közlekedési multimodalitás. A szervezők látványos és sokszínű programokat ígérnek, rajz és fotópályázattal, valamint a már megszokott buszfestéssel nyitották a programsorozatot.


Szeptember 17-ig az általános iskoláktól olyan rajzokat, a középiskolásoktól pedig olyan fotókat várnak melyeknek témája a változatos közlekedés. A szeptember 12-én a Gárdonyi téren megfestett busz várhatóan egy hétig közlekedik majd a városban, így bárki megcsodálhatja. Kiss Renátától azt is megtudhattuk, hogy a program nyitónapja szeptember 16-án, vasárnap lesz a Dobó téren, ahol már reggeltől járműbemutatókra, ügyességi játékokra várják az érdeklődőket. A hivatalos megnyitó 16 órától lesz, ahol a köszöntőket követően a rendezvény arcával, Szabó Ádámmal, a világutazó biciklistával is találkozhatnak és beszélgethetnek. A zene világába is elkalauzolnak a szervezők: a Talamba együttes koncertje 16.30-tól várható. A legváltozatosabb közlekedési eszközökkel érkező családok között értékes nyereményeket is kisorsolnak, így hőlégballonozást is.

 

 

Az ezt követő napokon a közlekedésbiztonságra helyezik a hangsúlyt a szervezők, de szeptember 18-án 12.40-től a Wigner Jenő Középiskolában Leffler Csaba rally versenyző előadását is meghallgathatják. Lesz „Cooltúra” Badacsonyiné Bohus Gabriella idegenvezetővel a városban szeptember 19-én 15 órától.


A rendezvényhez kapcsolódik az Eszterházy Károly Egyetem szervezésében az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja szeptember 20-án, melynek helyszíne 9 órától 14 óráig az Érsekkert lesz. A résztvevők igazán színes sportkavalkádra, bemutatókra, ügyességi játékokra, játszóházakra számíthatnak. A program 14 órától közönségtalálkozókkal folytatódik a városházán.


A szintén népszerű Bringás reggelit szeptember 21-én 7-9 óráig a Forst-Ház előtt szervezik meg, ahol minden biciklivel érkezőt reggelivel kínálnak. A záró napon, szeptember 22-én szombaton az Európai Autómentes Napon a Stadion utcát lezárják, lesz Ládaautó derby, kerékpáros ügyességi verseny, s a program ezen a napon összefonódik Eger Civil Ünnepével.


Szabó Ádám a tájékoztatón elmondta: szerinte a program nagyon jó kezdeményezés, az idei rendezvény igazán ígéretes, s mindenféleképpen fontos felhívni az emberek figyelmét a környezetbarát, tudatos közlekedésre.

 

Fotó: Szántó GyörgyTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Háromszoros olimpiai bajnokot igazoltunk!
Más kérdés, hogy Szécsi Zoltán kapuba állításával sem sikerült megnyernie rangadóját az...
VINYL - Vizuális nevelés és közösségi művészet városi térben
Dr. Orosz Csaba képzőművész, a Vizuális Művészeti Intézet egyetemi docense tart előadást...
Vácon sem ment
Gyakorlatilag tíz perc után már eldőlt a két pont sorsa női kézilabda együttesünk...