Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. április 19. Emma
BelTér

Mix and Move: Mobilitási Hét Egerben

2018. szeptember 11. 11:25:00 | Utolsó frissítés: 1 éve
Idén már 233 önkormányzat csatlakozott az Európai Mobilitási Héthez, így Eger is, ahol a programokat az Egri Kulturális és Művészeti Központ (EKMK) tervezte és valósítja meg szeptember 16-22 között. A rendezvény fókuszában ezúttal is a fenntartható városi közlekedés áll.

 

A rendezvényről hétfőn tartottak sajtótájékoztatót, melyen Kiss Renáta, az EKMK igazgatója ismertette az idei mottót, célokat és programokat. Az idei év mottója a „Mix and move", témája pedig a közlekedési multimodalitás. A szervezők látványos és sokszínű programokat ígérnek, rajz és fotópályázattal, valamint a már megszokott buszfestéssel nyitották a programsorozatot.


Szeptember 17-ig az általános iskoláktól olyan rajzokat, a középiskolásoktól pedig olyan fotókat várnak melyeknek témája a változatos közlekedés. A szeptember 12-én a Gárdonyi téren megfestett busz várhatóan egy hétig közlekedik majd a városban, így bárki megcsodálhatja. Kiss Renátától azt is megtudhattuk, hogy a program nyitónapja szeptember 16-án, vasárnap lesz a Dobó téren, ahol már reggeltől járműbemutatókra, ügyességi játékokra várják az érdeklődőket. A hivatalos megnyitó 16 órától lesz, ahol a köszöntőket követően a rendezvény arcával, Szabó Ádámmal, a világutazó biciklistával is találkozhatnak és beszélgethetnek. A zene világába is elkalauzolnak a szervezők: a Talamba együttes koncertje 16.30-tól várható. A legváltozatosabb közlekedési eszközökkel érkező családok között értékes nyereményeket is kisorsolnak, így hőlégballonozást is.

 

 

Az ezt követő napokon a közlekedésbiztonságra helyezik a hangsúlyt a szervezők, de szeptember 18-án 12.40-től a Wigner Jenő Középiskolában Leffler Csaba rally versenyző előadását is meghallgathatják. Lesz „Cooltúra” Badacsonyiné Bohus Gabriella idegenvezetővel a városban szeptember 19-én 15 órától.


A rendezvényhez kapcsolódik az Eszterházy Károly Egyetem szervezésében az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja szeptember 20-án, melynek helyszíne 9 órától 14 óráig az Érsekkert lesz. A résztvevők igazán színes sportkavalkádra, bemutatókra, ügyességi játékokra, játszóházakra számíthatnak. A program 14 órától közönségtalálkozókkal folytatódik a városházán.


A szintén népszerű Bringás reggelit szeptember 21-én 7-9 óráig a Forst-Ház előtt szervezik meg, ahol minden biciklivel érkezőt reggelivel kínálnak. A záró napon, szeptember 22-én szombaton az Európai Autómentes Napon a Stadion utcát lezárják, lesz Ládaautó derby, kerékpáros ügyességi verseny, s a program ezen a napon összefonódik Eger Civil Ünnepével.


Szabó Ádám a tájékoztatón elmondta: szerinte a program nagyon jó kezdeményezés, az idei rendezvény igazán ígéretes, s mindenféleképpen fontos felhívni az emberek figyelmét a környezetbarát, tudatos közlekedésre.

 

Fotó: Szántó GyörgyTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Több lett? Maradhat!
A HÖOK Mentorprogram idén is megrendezte éves adománygyűjtését. A Több lett? Maradhat!...
Tovább növekszik az érdeklődés egyetemünk iránt
Az előző évhez képest 4,7 százalékkal többen, összesen 6568-an jelentkeztek a szeptemberben...
Vár a Varázstorony
Jó kommunikációs képességekkel rendelkezel? Nyitott vagy, szeretsz emberekkel foglalkozni?...