Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. március 21. Benedek
BelTér

Nemzetközi estek

2017. november 23. 16:47:29 | Utolsó frissítés: 1 éve
A Nemzetközi Kapcsolatok Központja 2017. november 9-e és 13-a között az Egri Campuson ismét megrendezte az immár hagyományos Nemzetközi Estek rendezvénysorozatot, amelynek célja, hogy az intézményünkben tanuló külföldi hallgatók számára lehetőséget teremtsen országuk, kultúrájuk bemutatására.

 

A három rendezvényen november 9-én, 10-én és 13-án összesen 13 ország mutatkozott be, köztük három olyan, ahonnan először érkeztek hozzánk hallgatók: Afganisztán, Dél-Afrikai Köztársaság és Grúzia.

 Az országok általános jellemzésén és a turisztikai látnivalókon kívül a prezentációk kitértek a mindennapi élet több területére (pl. hagyományok, ünnepek, gasztronómia, sport, zene, híres emberek). A diákok számos esetben interaktív, látványos, videó filmeket és színpadi elemeket is tartalmazó előadás formájában mutatták be országukat.

 Az indonéz hallgatók jóvoltából megismerkedhettünk például Jáva szigetének legismertebb művészeti ágával, a wayanggal. Igazi misztikus élmény volt ezt az indonéz szigetvilágban ma is népszerű tradicionális árny-bábjátékot látni és közben indonéz nyelven hallgatni az ősi legendákat. A török hallgatók lakodalmas tánccal színesítették előadásukat, a spanyolok pedig egy utazási iroda dolgozóit és ügyfeleit alakítva meséltek és mutattak sok-sok érdekességet országukról,- még az aktuálpolitika kényes kérdéseit sem hallgatták el. Különleges volt a német hallgatók bemutatkozása is: ők a történelem kerekét pár évtizeddel visszaforgatva, egy kelet- és egy nyugatnémet turista beszélgetésével indítottak, akik a Balatonnál találkoztak.

 

 

Az országokat bemutató előadások egyébként szerepelnek a Hungarian Culture and Intercultural Awareness kurzus hallgatóinak tantárgyi kötelezettségei között, így minden félévben ezek a diákok a nemzetközi estek főszereplői. Hasznos feladat ez számukra, hiszen fejleszti prezentációs készségüket, kreativitásukat és angol nyelvtudásukat is. Az eseményre ellátogatók számára pedig jó lehetőség ez az angol nyelvi hallásértés gyakorlására, emellett a különböző kultúrák jobb megismerése fejleszti interkulturális érzékenységüket. Az Idegen Nyelvi és Kommunikációs Intézet oktatói rendszeresen elhozzák hallgatóikat ezekre a programokra, ami más oktatók számára is példaértékű lehet, hiszen az angol nyelvű előadásokon való részvétel a magyar diákoknak motivációt jelenthet a nyelvtanulásra, és erősítheti bennük azt a szándékot, hogy ösztöndíjra pályázzanak, külföldi partnerintézményeinkben töltsenek egy-egy félévet.

 

Fotó: Kakuk DánielTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Saját Egyetemi indulónk lesz!

A The Hangover Band hatalmas meglepetéssel készül! A nagy sikerű Egergyanús című számuk után, most nekünk, a hallgatóknak is kedveskednek.

Megvan az új EHÖK elnök!

Tisztújító küldöttgyűlés keretein belül megválasztották az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökét. Az elnök bemutatta javasolt referenseit, akikről szintén szavaztak a jelenlévő tagok.

5 új, ingyenes kurzus a Virtuális Egyetemen

Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatóinak kreditértékű kurzusokat is kínálunk, amelyek egyenértékűek a jelenléti kurzusokkal.

Elegánsan ősszel is!

Bikfalvy Evelyn | 2016. október 07. 10:55:12 | Utolsó frissítés: 10 napja Vége a nyárnak és azt hihetnénk, hogy leáldozott a mini ruha és mini szoknya és jöhet vissza a farmernadrág, azonban ősszel is lehet mindenki elegáns. Sőt!

Ízek nemzetközi éjszakája

Ismét tanúi lehettünk a nemzeti konyhák csodáinak a szerda esti Global Cooking Night keretein belül. Nem is csoda, hogy az esemény a nemzetközi hallgatóink egyik kedvenc programjává nőtte ki magát az évek során.

0
komment

Reflektor

Energiakövetek pályázat
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2018 márciusában ismét meghirdeti...
VISEGRAD CHORAL BRIDGES II
Az Eszterházy Károly Egyetemen szervezik meg március 23-25-e között a Visegrádi...
Reflexiók a Kepesben
A kiállításon válogatás látható a Képzőművészeti Tanszék hallgatóinak legfrissebb munkáiból.