Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. augusztus 22. Menyhért
BelTér

Nemzetközi Vacsora

Géczi Katalin | 2018. október 19. 13:43:25 | Utolsó frissítés: 1 éve
Ízletes ételkülönlegességekkel, igényes előadásokkal és kellemes hangulattal fogadta az Eszterházy Károly Egyetem hallgatóit szerdán este a Global Cooking Night.

 

Az ESN Eszterházy által már 10 éve minden ősszel megrendezett esemény középpontjában ezúttal is az ERASMUS programmal itt tanuló külföldi hallgatók által bemutatott tradicionális nemzeti ételek álltak, amin ezúttal egy még elegánsabb helyszínen a Líceum dísztermében vehettünk részt.

 

 

Miután az ESN elnöke, Vermeki Viktória és Dr. Csáfor Hajnalka, a Gazdaság-és Társadalomtudományi Kar dékánja köszöntötte a vendégeket, el is kezdődtek a fellépések, melynek keretében a hallgatók megmutathatták művészi oldalukat egy-egy szép produkcióval. A magyarok énekekkel, népdalokkal és társastánccal szórakoztatták a közönséget, valamint a külföldiek közül egyik Mongóliából érkezett hallgatónk megható dalt énekelt anyanyelvén, az indonéziai hallgatók pedig látványos táncot adtak elő legyezőkkel.

 

 

A kóstolás folyamatosan elérhető volt kint a folyosón elrendezett asztalok körül, amihez mindenki kis ’útlevelet’ kapott a jelen lévő 20 ország nevével, amik közül talán a legegzotikusabbak Egyiptom, Indonézia, Sri Lanka, Zimbabwe és Dél-Afrika voltak. Az ételeket bemutatták a színpadon is, amiket aztán öttagú zsűri kóstolt és díjazott a legízletesebbnek járó oklevéllel, amit Ukrajna és Pakisztán kapott, de Ukrajna lett a közönségszavazás győztese is.

 

 

A maga nemében mindegyik étel finom volt és különleges. Olaszország színes zöldséges tésztákkal, az Amerikai Egyesült Államok a híres csokis kekszükkel és mogyoróvajas lekváros szendvicsükkel, Románia padlizsánkrémes kenyérrel, Kazahsztán pedig lóhúsból készült hurkával kínálta a hallgatókat. A lóhús hallatán nagyon sokan kapták fel a fejüket, köztük én is, és kóstolták meg azonnal, hiszen nem kínálkozik mindig ilyenre alkalom.

 

 

Mindenkin látszott, hogy jól érzi magát, de főként a külföldi diákokon, mert megoszthatták a kultúrájuk egy szeletét és új dolgokra taníthatták a jelenlévőket, ami szerintem egy nagyon jó és tanulságos programmá teszi a Global Cooking Night-ot.

 

Írta: Géczi Katalin

Fotók: Kakuk DánielTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Gólya7
Az Eszterházy Károly Egyetem elsőéves hallgatóinknak a megismerkedéshez, az eligazodáshoz...
Eszterházy Rókatábor
Idén első alkalommal szervezi meg az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat a Rókatábort...
Eszterházy Gólyatábor 2019
Gratulálunk sikeres felvételidhez, szeretettel várunk egyetemünk Gólyatáborába!