Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. június 17. Laura
BelTér

Norvégia mesés tájain

2019. április 10. 11:56:09 | Utolsó frissítés: 2 hónapja
Norvégia mesés tájai címmel nyílt meg Nagy Réka fotókiállítása Gyöngyösön, a Vachott Sándor Városi Könyvtárban. Az Eszterházy Károly Egyetem PR- és kommunikációs ügyintézője fotóival egy képzeletbeli utazásra invitálja az érdeklődőket. A kiállítás áprilisban várja a látogatókat.

 

– Mikor jártál Norvégiában és miért ezt a témát választottad kiállításod témájának?

 

– Tavaly nyáron, a 30. születésnapomra leptem meg magam egy közel 2 hetes utazással. Azért választottam Norvégiát, mert nagyon szeretek olyan helyeket felfedezni, ahol közel lehetek a természethez. Sokat olvastam korábban erről az országról, így sejtettem, hogy szeretni fogom. Nem csalódtam. Ez volt a második olyan alkalom, amikor már előre tudtam, hogy kiállítási anyagot szeretnék készíteni az utazásom során készített képekből. Az elmúlt 4 év során 4 kiállítással mutatkozhattam be Gyöngyösön, ebből hármat utazások ihlettek. 2016-ban Izlandra, 2017-ben Madeirára, idén pedig Norvégiába szerveztem képzeletbeli utazást.

 

 

– Mit láthattak az érdeklődők azon az egy kiállításodon, amikor nem az utazásaid során készített fotóidat mutattad be?

 

– 2017 végén és 2018 elején a ZOOM Egyesület képviseletében 2 budapesti és 3 gyöngyösi intézményben tartottam fotós foglalkozásokat autista, értelmi- és mozgássérült, valamint egészséges gyerekeknek. A fényfestést próbálhatták ki, ami egy nagyon hálás technika. Mivel nincs rontott alkotás, garantált a sikerélmény. Így azok is látványos képeket készíthetnek, akik egyébként papíron nem tudnak rajzolni, pl. azért, mert finommotorikus képességeik fejlesztésre szorulnak. A mozgássérült gyerekek pedig a foglalkozásokon úgy tornáztatják izmaikat, hogy észre sem veszik. Az iskolások által készített képek annyira jól sikerültek, hogy kiállítás született belőle.

 

 

– Visszatérve az idei kiállításodra, milyen tájakon jártál és mire fókuszáltál fotóiddal? Mit szeretnél megmutatni a képeiddel?

 

– Egy 4000 km-es körutazáson vettem részt. A fontosabb állomások Oslo – Lillehammer – Trondheim és Bergen voltak. A fotóimon ezúttal is a természet szépségeit szerettem volna bemutatni. Nagyon sok szép helyen jártam, így elég nagy kihívás volt ezek közül kiválasztani a legjobb 24 képet. Norvégiában aránylag sok lehetőségem volt arra is, hogy használjam a kedvenc technikámat. Nagyon szeretek ugyanis a tükröződésekkel játszani.

 

 

– Hová utazol terveid szerint a legközelebb?

 

– Májusban 8 napot töltök el Marokkóban. Még soha nem jártam Afrikában, úgyhogy teljesen más kultúrába fogok belecsöppenni, mint amit eddig bárhol megtapasztaltam. Kíváncsian várom már.

 Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Oklevélátadó díszünnepély
Az oklevélátadó díszünnepségeket az Eszterházy Károly Egyetem az alábbi időpontokban...
Tavasszal is a Random nyerte a RöpLigát
Az elmúlt évek legizgalmasabb fináléjában, nagy csata után győzte le az EHÖK-öt az őszi bajnok.
Arany és bronz a kézilabda MEFOB-ról
A győri hatos döntőben az Eszterházy Károly Egyetem két csapattal vett részt, amely során a...