Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. május 22. Júlia
BelTér

Ötlettől a sikeres vállalkozásig

Géczi Katalin | 2018. október 05. 15:38:54 | Utolsó frissítés: 1 éve
Az Innovatív Generáció (IGEN) Debrecen és az Eszterházy Károly Egyetem összefogása révén már második alkalommal rendezi meg az Igen Eger képzést.

 

Az Igen Eger egy két hónapig tartó intenzív képzés, mellyel szeretnének gyakorlatorientáltan útmutatást nyújtani az egri egyetemistáknak, és persze minden érdeklődőnek, hogy hogyan lehet eljutni egy ötlettől a sikeres vállalkozásig.

Az Igen Debrecen 2013 óta 6 képzést vezetett le, amit 120-an végeztek el, de Egerben is az első alkalommal több, mint 30-an teljesítették. A program célja, hogy egy kis elmélettel és sok gyakorlattal a résztvevők ötleteit bemutatható vállalkozási alapokká fejlesszék. A két hónap alatt 8 alkalommal más-más vendégelőadók mutatják be a cégek, projektek és pénzügyek világát, többnyire olyanok, akik már maguk mögött tudhatják a fejlesztések rögös útját és sikeres vállalkozók lettek.

 

 

Bár vállalkozási ötletem egyelőre nincs, a képzés első alkalmára benéztem, ahol Rab Máté, az Igen Eger debreceni szervezője és előadója bemutatkozását követően a leggyakrabban használt szakmai fogalmak tisztázásával folytatta előadását. Ezt követően, hogy senkit se érjen meglepetés, bemutatta, hogy pontosan mik lesznek az oktatás következő témái. Indulva a cégalapítás alapjaitól, projektmenedzsmenten, márkaépítésen, pénzügyi tervezésen keresztül a prototípus megépítéséig, eljutva az oktatás végső céljához: az ötletversenyhez, ami az addigi munka igazi megmérettetése. A verseny meghívott zsűrik előtt zajlik, akik között lesz a Hiventures piacképes ötletek megvalósítását támogató tőketársaság megbízottja is, így a kialakult tervek a verseny után akár azonnal elindulhatnak a megvalósítás útján.

 

 

Meglepődve tapasztaltam, hogy milyen sokrétű társaság gyűlt össze a képzésre. Többen voltak az egyetem hallgatói közül, voltak régi diákok, tanárok, benézett előző Igen Eger résztvevő is, de olyan is, aki több végzettséggel rendelkezik, sok mindent elért már, de még mindig szeretne valami újat, valami sajátot megvalósítani.

 

 

A képzés előadásain bárkit szívesen fogadnak és én is bíztatom, mind a kisebb, mind a nagyobb vállalkozó szellemmel rendelkezőket, hogy ha nincs is ötletük, hallgassanak bele egy-egy előadásba, hiszen az ott megszerzett információt utána bármikor kamatoztathatják.

 

Írta: Géczi Katalin

Fotók: Szántó GyörgyTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Bronzérem az egri labdarúgó MEFOB-on
Kiváló mérkőzések jellemezték az Eszterházy Károly Egyetem által rendezett Magyar...
Tittel Esték
A Tittel Pál Könyvtár szeretettel meghívja az érdeklődőket Az egri harangöntés története...
A Szuszogó Színház bemutatja: AHA
Az Eszterházy Károly Egyetem amatőr színjátszó csoportja új bemutatóra készül....