Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. december 15. Valér
BelTér

Ötlettől a sikeres vállalkozásig

Géczi Katalin | 2018. október 05. 15:38:54 | Utolsó frissítés: 2 hónapja
Az Innovatív Generáció (IGEN) Debrecen és az Eszterházy Károly Egyetem összefogása révén már második alkalommal rendezi meg az Igen Eger képzést.

 

Az Igen Eger egy két hónapig tartó intenzív képzés, mellyel szeretnének gyakorlatorientáltan útmutatást nyújtani az egri egyetemistáknak, és persze minden érdeklődőnek, hogy hogyan lehet eljutni egy ötlettől a sikeres vállalkozásig.

Az Igen Debrecen 2013 óta 6 képzést vezetett le, amit 120-an végeztek el, de Egerben is az első alkalommal több, mint 30-an teljesítették. A program célja, hogy egy kis elmélettel és sok gyakorlattal a résztvevők ötleteit bemutatható vállalkozási alapokká fejlesszék. A két hónap alatt 8 alkalommal más-más vendégelőadók mutatják be a cégek, projektek és pénzügyek világát, többnyire olyanok, akik már maguk mögött tudhatják a fejlesztések rögös útját és sikeres vállalkozók lettek.

 

 

Bár vállalkozási ötletem egyelőre nincs, a képzés első alkalmára benéztem, ahol Rab Máté, az Igen Eger debreceni szervezője és előadója bemutatkozását követően a leggyakrabban használt szakmai fogalmak tisztázásával folytatta előadását. Ezt követően, hogy senkit se érjen meglepetés, bemutatta, hogy pontosan mik lesznek az oktatás következő témái. Indulva a cégalapítás alapjaitól, projektmenedzsmenten, márkaépítésen, pénzügyi tervezésen keresztül a prototípus megépítéséig, eljutva az oktatás végső céljához: az ötletversenyhez, ami az addigi munka igazi megmérettetése. A verseny meghívott zsűrik előtt zajlik, akik között lesz a Hiventures piacképes ötletek megvalósítását támogató tőketársaság megbízottja is, így a kialakult tervek a verseny után akár azonnal elindulhatnak a megvalósítás útján.

 

 

Meglepődve tapasztaltam, hogy milyen sokrétű társaság gyűlt össze a képzésre. Többen voltak az egyetem hallgatói közül, voltak régi diákok, tanárok, benézett előző Igen Eger résztvevő is, de olyan is, aki több végzettséggel rendelkezik, sok mindent elért már, de még mindig szeretne valami újat, valami sajátot megvalósítani.

 

 

A képzés előadásain bárkit szívesen fogadnak és én is bíztatom, mind a kisebb, mind a nagyobb vállalkozó szellemmel rendelkezőket, hogy ha nincs is ötletük, hallgassanak bele egy-egy előadásba, hiszen az ott megszerzett információt utána bármikor kamatoztathatják.

 

Írta: Géczi Katalin

Fotók: Szántó GyörgyTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Adventi koncert az egri Ciszterci templomban
Koncertre várja az érdeklődőket az Eszterházy Károly Gyakorló Gimnázium kórusa december...
Hajszálon múlott
Nem sikerült visszavágnia múlt heti vereségéért az EKE-Eger férfi futsal csapatának, így...
Kiemelkedő volt az érdeklődés a nyílt napon
Népszerű volt az Eszterházy Károly Egyetem nyílt napja: több mint 1200 érdeklődő volt...