Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. május 22. Júlia
BelTér

Passzold vissza tesó!

2019. március 11. 13:00:05 | Utolsó frissítés: 2 hónapja
Az Eszterházy Károly Egyetem is csatlakozott a Jane Goodall Intézet, az Afrikáért Alapítvány és a Védegylet Egyesület közös kampányához.

 

A kezdeményezés célja, hogy minél több kidobásra ítélt, már nem használt mobiltelefont sikerüljön összegyűjteni a háztartásokból újrahasznosítás céljából. Ezeknek a készülékeknek az előállításhoz ugyanis koltán ércre van szükség, amit Afrikában, veszélyeztetett fajok - pl. gorillák és csimpánzok - élőhelyén bányásznak külszíni fejtéseken.

 

A gyűjtés kezdete: 2019. március 4. (hétfő)
Gyűjtőpont: Eszterházy Károly Egyetem oktatási épületei és kollégiumai

 

A legfrissebb adatok szerint 2018-ban 5.100.000.000 mobiltelefon jutott a világ lakosságára (7.6 milliárd fő). Ha a növekedés ebben az ütemben folytatódik, 2020-ra a koltán kereslet meghaladhatja az 1000 tonnát. A használt mobiltelefonokban található ásványok újrahasznosításával azonban jelentősen csökkenthető az ércek bányászata.

 

A mobiltelefon gyűjtő kampányról, a koltánbányászat folyamatáról, valamint az újrahasznosítás előnyeiről bővebben információk itt találhatók.

 Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Bronzérem az egri labdarúgó MEFOB-on
Kiváló mérkőzések jellemezték az Eszterházy Károly Egyetem által rendezett Magyar...
Tittel Esték
A Tittel Pál Könyvtár szeretettel meghívja az érdeklődőket Az egri harangöntés története...
A Szuszogó Színház bemutatja: AHA
Az Eszterházy Károly Egyetem amatőr színjátszó csoportja új bemutatóra készül....