Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. július 16. Valter
BelTér

Pont Ott Parti – Ez jól esett!

Puzsár Zsófia | 2017. július 27. 15:29:48 | Utolsó frissítés: 1 éve
Rengetegen ünnepeltek együtt a fővárosi Pont Ott Partin. Az esős, sőt, viharos idő sem tántorította el a legkíváncsibb fiatalokat, hogy közösen izgulják végig a felsőoktatási ponthatárok kihirdetését.

 

Esernyőtenger – első látásra ennyit látott, aki betoppant a fővárosi RIO-ba. Az ernyők alatt azonban, ha közelebb léptünk, izgatott, a kivetítőt feszülten figyelő vagy éppen lelkesen telefonáló arcok voltak kivehetők. A cudar idő ellenére is sokan jöttek el a hivatalos ponthúzásra – igazi közösségi élmény volt a POP idén is.

 

 

Koncertek, a feszültséget levezető közös torna vagy éppen egy kis boldogsághormont termelő édesség – számos módja volt annak, hogy együtt szórakozzanak és töltsék hasznosan a szerda estét az érkező leendő hallgatók.

 

 

A parti házigazdája idén a Debreceni Egyetem volt, de készültünk mi is: az Eszterházy Károly Egyetem vállalta a gyermekfelügyeletet: játszósarokkal, babzsákokkal, kifestővel, arcfestéssel készültek a csecsemő- és kisgyermeknevelő szak hallgatói és oktatói.

 

 

 

 

Volt, aki egyedül, akadt, aki barátokkal és olyan is, aki egészen nagy társasággal érkezett. A lényeg az volt, hogy a visszaszámlálás után közösen ujjongjanak vagy éppen hullajtsanak örömkönnyeket.

3… 2… 1… Éééééés igeeeen!

 

 

Este nyolckor derült fény arra, kinek merre visz tovább az útja. A legtöbben megkönnyebbültek a ponthatárok láttán, sok-sok mosolygó arc meredt a kivetítőn végiggördülő eredményekre. Volt olyan is, aki örömtáncot lejtett, sokan egymás nyakába borulva örültek az eredménynek. Az Eszterházy Károly Egyetemre felvett 2100 hallgató közül is többen meglátogatták az Egyetem sátrát, őket a jelenlegi hallgatók üdvözölték a csapatban.

Azoknak sem kell ugyanakkor feladniuk, akiknek ez most nem jött össze. A pótfelvételin egészen augusztus hetedikéig van még rá lehetőségük, hogy szakot és intézményt válasszanak!

 

Fotó: Szántó György

 

 Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Újra munkában a kézis lányok
Tíz érkező játékost jelentettek be kedd reggel az Eszterházy KESC első osztályba jutott...
NB I: Jövünk!
Dr. Liptai Kálmán, az Eszterházy Károly Egyetem rektora bejelentette, a felnőtt csapat...
Megannyi újdonság az idei Érsekkerti Nyári Játékokon
Idén július 14-én az Anconai szerelmesek zenés komédiával nyitják meg a 8. Egri Érsekkerti...