Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. március 21. Benedek
BelTér

Pont Ott Parti – Ez jól esett!

Puzsár Zsófia | 2017. július 27. 15:29:48 | Utolsó frissítés: 1 éve
Rengetegen ünnepeltek együtt a fővárosi Pont Ott Partin. Az esős, sőt, viharos idő sem tántorította el a legkíváncsibb fiatalokat, hogy közösen izgulják végig a felsőoktatási ponthatárok kihirdetését.

 

Esernyőtenger – első látásra ennyit látott, aki betoppant a fővárosi RIO-ba. Az ernyők alatt azonban, ha közelebb léptünk, izgatott, a kivetítőt feszülten figyelő vagy éppen lelkesen telefonáló arcok voltak kivehetők. A cudar idő ellenére is sokan jöttek el a hivatalos ponthúzásra – igazi közösségi élmény volt a POP idén is.

 

 

Koncertek, a feszültséget levezető közös torna vagy éppen egy kis boldogsághormont termelő édesség – számos módja volt annak, hogy együtt szórakozzanak és töltsék hasznosan a szerda estét az érkező leendő hallgatók.

 

 

A parti házigazdája idén a Debreceni Egyetem volt, de készültünk mi is: az Eszterházy Károly Egyetem vállalta a gyermekfelügyeletet: játszósarokkal, babzsákokkal, kifestővel, arcfestéssel készültek a csecsemő- és kisgyermeknevelő szak hallgatói és oktatói.

 

 

 

 

Volt, aki egyedül, akadt, aki barátokkal és olyan is, aki egészen nagy társasággal érkezett. A lényeg az volt, hogy a visszaszámlálás után közösen ujjongjanak vagy éppen hullajtsanak örömkönnyeket.

3… 2… 1… Éééééés igeeeen!

 

 

Este nyolckor derült fény arra, kinek merre visz tovább az útja. A legtöbben megkönnyebbültek a ponthatárok láttán, sok-sok mosolygó arc meredt a kivetítőn végiggördülő eredményekre. Volt olyan is, aki örömtáncot lejtett, sokan egymás nyakába borulva örültek az eredménynek. Az Eszterházy Károly Egyetemre felvett 2100 hallgató közül is többen meglátogatták az Egyetem sátrát, őket a jelenlegi hallgatók üdvözölték a csapatban.

Azoknak sem kell ugyanakkor feladniuk, akiknek ez most nem jött össze. A pótfelvételin egészen augusztus hetedikéig van még rá lehetőségük, hogy szakot és intézményt válasszanak!

 

Fotó: Szántó György

 

 Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Saját Egyetemi indulónk lesz!

A The Hangover Band hatalmas meglepetéssel készül! A nagy sikerű Egergyanús című számuk után, most nekünk, a hallgatóknak is kedveskednek.

Megvan az új EHÖK elnök!

Tisztújító küldöttgyűlés keretein belül megválasztották az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökét. Az elnök bemutatta javasolt referenseit, akikről szintén szavaztak a jelenlévő tagok.

5 új, ingyenes kurzus a Virtuális Egyetemen

Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatóinak kreditértékű kurzusokat is kínálunk, amelyek egyenértékűek a jelenléti kurzusokkal.

Elegánsan ősszel is!

Bikfalvy Evelyn | 2016. október 07. 10:55:12 | Utolsó frissítés: 10 napja Vége a nyárnak és azt hihetnénk, hogy leáldozott a mini ruha és mini szoknya és jöhet vissza a farmernadrág, azonban ősszel is lehet mindenki elegáns. Sőt!

Ízek nemzetközi éjszakája

Ismét tanúi lehettünk a nemzeti konyhák csodáinak a szerda esti Global Cooking Night keretein belül. Nem is csoda, hogy az esemény a nemzetközi hallgatóink egyik kedvenc programjává nőtte ki magát az évek során.

0
komment

Reflektor

Energiakövetek pályázat
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2018 márciusában ismét meghirdeti...
VISEGRAD CHORAL BRIDGES II
Az Eszterházy Károly Egyetemen szervezik meg március 23-25-e között a Visegrádi...
Reflexiók a Kepesben
A kiállításon válogatás látható a Képzőművészeti Tanszék hallgatóinak legfrissebb munkáiból.