Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. október 24. Salamon
BelTér

Sajtótájékoztató a Tavaszi Fesztiválról

2018. március 09. 15:32:39 | Utolsó frissítés: 7 hónapja
Az Egri Csillag Fellövéssel kezdődik március 15-én, majd az Egri Csillag Weekend-del ér véget május 1-jén az Egri Tavaszi Fesztivál.

 

Március 15-én a Líceumban - az Egri Csillag Fellövésen - kóstolhatják meg először a 2017-es évjáratú egri csillagokat, erről a csütörtöki sajtótájkoztatón a Fúzió Borbárban Dr. Lőrincz György borász, az Egri Borút Egyesület elnöke tájékoztatta a résztvevőket. Elmondta: számos neves bortermelő lesz jelen a március 15-ei eseményen, melynek a Líceum épülete igazi ünnepi hangulatot kölcsönöz majd. Különös „kulturális ajándék" lesz ezen az estén Tóth Vera énekesnő akusztikus koncertje, s ezúttal egy másik „meglepetésvendég", az egri bikavér is kóstolható lesz a rendezvényen.

 

 

 

A már említett Egri Bikavér tavaly március 21-e óta Hungarikum, s a Tavaszi Fesztivál keretein belül ezt a születésnapot is megünnepli a város: az Egri Várba invitálják a vendégeket. Néhány nappal később: március 23-25-ig a Szépasszonyvölgyben megrendezik az első Hungarikum Pikniket, ahol jelen lesz az összes nagy gasztro hungarikum, melyeket az egri borászatok fogadnak be a rendezvény idejére. A rendezvényhez egy szakmai nap is kapcsolódik - erről Paulikovics Ildikó, a Kulturma Városmarketing Csoport szakmai vezetője beszélt a tájékoztatón.

 

Sokszínű, tartalmas kínálat több generációnak, hosszú időre

 

Martonné Adler Ildikó, a város alpolgármestere úgy fogalmazott, három nagy értéke van a programsorozatnak: a sokszínű kínálat, az, hogy több generációt is megszólít, illetve, hogy hosszú időszak alatt kínál tartalmas időtöltést az egrieknek és a városba látogatóknak. Hangsúlyozta: példaértékű összefogással valósulhat meg a program. Hozzátette azt is: az EKF 2023 pályázat írása során szerzett értékes tapasztalatokat és kapcsolatokat a jövőben is szeretnék éltetni, használni. Példaként említette az Olasz Intézettel kialakított kapcsolatnak köszönhető Olasz Filmnapokat, mely szintén tavasszal lesz a városban, de számos más programelemet is megvalósítanak azok közül, melyek a pályázatban szerepeltek.

Mint arról korábban beszámoltunk, az Eszterházy Károly Egyetem 14 programmal kapcsolódik a fesztiválhoz, erről bővebben itt olvashattok.

 

Fotó: Kakuk DánielTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Keresztféléves felvételi
Elindult a 2019-es keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás.
Javítottak pólósaink
Női kézilabdacsapatunk viszont továbbra sem tudott pontot szerezni az élvonalban.
Egyetemi napok a Libriben
Az egyetem oktatóit, dolgozóit és hallgatóit is kedvezményekkel várják az egri könyvesboltban.