Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. március 21. Benedek
BelTér

Sajtótájékoztató a Tavaszi Fesztiválról

2018. március 09. 15:32:39 | Utolsó frissítés: 9 napja
Az Egri Csillag Fellövéssel kezdődik március 15-én, majd az Egri Csillag Weekend-del ér véget május 1-jén az Egri Tavaszi Fesztivál.

 

Március 15-én a Líceumban - az Egri Csillag Fellövésen - kóstolhatják meg először a 2017-es évjáratú egri csillagokat, erről a csütörtöki sajtótájkoztatón a Fúzió Borbárban Dr. Lőrincz György borász, az Egri Borút Egyesület elnöke tájékoztatta a résztvevőket. Elmondta: számos neves bortermelő lesz jelen a március 15-ei eseményen, melynek a Líceum épülete igazi ünnepi hangulatot kölcsönöz majd. Különös „kulturális ajándék" lesz ezen az estén Tóth Vera énekesnő akusztikus koncertje, s ezúttal egy másik „meglepetésvendég", az egri bikavér is kóstolható lesz a rendezvényen.

 

 

 

A már említett Egri Bikavér tavaly március 21-e óta Hungarikum, s a Tavaszi Fesztivál keretein belül ezt a születésnapot is megünnepli a város: az Egri Várba invitálják a vendégeket. Néhány nappal később: március 23-25-ig a Szépasszonyvölgyben megrendezik az első Hungarikum Pikniket, ahol jelen lesz az összes nagy gasztro hungarikum, melyeket az egri borászatok fogadnak be a rendezvény idejére. A rendezvényhez egy szakmai nap is kapcsolódik - erről Paulikovics Ildikó, a Kulturma Városmarketing Csoport szakmai vezetője beszélt a tájékoztatón.

 

Sokszínű, tartalmas kínálat több generációnak, hosszú időre

 

Martonné Adler Ildikó, a város alpolgármestere úgy fogalmazott, három nagy értéke van a programsorozatnak: a sokszínű kínálat, az, hogy több generációt is megszólít, illetve, hogy hosszú időszak alatt kínál tartalmas időtöltést az egrieknek és a városba látogatóknak. Hangsúlyozta: példaértékű összefogással valósulhat meg a program. Hozzátette azt is: az EKF 2023 pályázat írása során szerzett értékes tapasztalatokat és kapcsolatokat a jövőben is szeretnék éltetni, használni. Példaként említette az Olasz Intézettel kialakított kapcsolatnak köszönhető Olasz Filmnapokat, mely szintén tavasszal lesz a városban, de számos más programelemet is megvalósítanak azok közül, melyek a pályázatban szerepeltek.

Mint arról korábban beszámoltunk, az Eszterházy Károly Egyetem 14 programmal kapcsolódik a fesztiválhoz, erről bővebben itt olvashattok.

 

Fotó: Kakuk DánielTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Saját Egyetemi indulónk lesz!

A The Hangover Band hatalmas meglepetéssel készül! A nagy sikerű Egergyanús című számuk után, most nekünk, a hallgatóknak is kedveskednek.

Megvan az új EHÖK elnök!

Tisztújító küldöttgyűlés keretein belül megválasztották az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökét. Az elnök bemutatta javasolt referenseit, akikről szintén szavaztak a jelenlévő tagok.

5 új, ingyenes kurzus a Virtuális Egyetemen

Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatóinak kreditértékű kurzusokat is kínálunk, amelyek egyenértékűek a jelenléti kurzusokkal.

Elegánsan ősszel is!

Bikfalvy Evelyn | 2016. október 07. 10:55:12 | Utolsó frissítés: 10 napja Vége a nyárnak és azt hihetnénk, hogy leáldozott a mini ruha és mini szoknya és jöhet vissza a farmernadrág, azonban ősszel is lehet mindenki elegáns. Sőt!

Ízek nemzetközi éjszakája

Ismét tanúi lehettünk a nemzeti konyhák csodáinak a szerda esti Global Cooking Night keretein belül. Nem is csoda, hogy az esemény a nemzetközi hallgatóink egyik kedvenc programjává nőtte ki magát az évek során.

0
komment

Reflektor

Energiakövetek pályázat
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2018 márciusában ismét meghirdeti...
VISEGRAD CHORAL BRIDGES II
Az Eszterházy Károly Egyetemen szervezik meg március 23-25-e között a Visegrádi...
Reflexiók a Kepesben
A kiállításon válogatás látható a Képzőművészeti Tanszék hallgatóinak legfrissebb munkáiból.