Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. január 20. Fábián
BelTér

Sajtótájékoztató a Tavaszi Fesztiválról

2018. március 09. 15:32:39 | Utolsó frissítés: 1 éve
Az Egri Csillag Fellövéssel kezdődik március 15-én, majd az Egri Csillag Weekend-del ér véget május 1-jén az Egri Tavaszi Fesztivál.

 

Március 15-én a Líceumban - az Egri Csillag Fellövésen - kóstolhatják meg először a 2017-es évjáratú egri csillagokat, erről a csütörtöki sajtótájkoztatón a Fúzió Borbárban Dr. Lőrincz György borász, az Egri Borút Egyesület elnöke tájékoztatta a résztvevőket. Elmondta: számos neves bortermelő lesz jelen a március 15-ei eseményen, melynek a Líceum épülete igazi ünnepi hangulatot kölcsönöz majd. Különös „kulturális ajándék" lesz ezen az estén Tóth Vera énekesnő akusztikus koncertje, s ezúttal egy másik „meglepetésvendég", az egri bikavér is kóstolható lesz a rendezvényen.

 

 

 

A már említett Egri Bikavér tavaly március 21-e óta Hungarikum, s a Tavaszi Fesztivál keretein belül ezt a születésnapot is megünnepli a város: az Egri Várba invitálják a vendégeket. Néhány nappal később: március 23-25-ig a Szépasszonyvölgyben megrendezik az első Hungarikum Pikniket, ahol jelen lesz az összes nagy gasztro hungarikum, melyeket az egri borászatok fogadnak be a rendezvény idejére. A rendezvényhez egy szakmai nap is kapcsolódik - erről Paulikovics Ildikó, a Kulturma Városmarketing Csoport szakmai vezetője beszélt a tájékoztatón.

 

Sokszínű, tartalmas kínálat több generációnak, hosszú időre

 

Martonné Adler Ildikó, a város alpolgármestere úgy fogalmazott, három nagy értéke van a programsorozatnak: a sokszínű kínálat, az, hogy több generációt is megszólít, illetve, hogy hosszú időszak alatt kínál tartalmas időtöltést az egrieknek és a városba látogatóknak. Hangsúlyozta: példaértékű összefogással valósulhat meg a program. Hozzátette azt is: az EKF 2023 pályázat írása során szerzett értékes tapasztalatokat és kapcsolatokat a jövőben is szeretnék éltetni, használni. Példaként említette az Olasz Intézettel kialakított kapcsolatnak köszönhető Olasz Filmnapokat, mely szintén tavasszal lesz a városban, de számos más programelemet is megvalósítanak azok közül, melyek a pályázatban szerepeltek.

Mint arról korábban beszámoltunk, az Eszterházy Károly Egyetem 14 programmal kapcsolódik a fesztiválhoz, erről bővebben itt olvashattok.

 

Fotó: Kakuk DánielTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

EKE az Educatio kiállításon
Az Eszterházy Károly Egyetem idén is részt vett az Educatio Nemzetközi Oktatási...
Ismerd meg a Jászberényi Campust!
Miért érdemes az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusának képzéseit választanod?...
Nyílt napok az Eszterházy Károly Egyetemen
Az Eszterházy Károly Egyetem januárban is kinyitja kapuit a képzései iránt érdeklődő...