Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. december 18. Auguszta
BelTér

Sport és tanulás, szorgalom és kitartás

2018. június 12. 13:29:20 | Utolsó frissítés: 6 hónapja
Az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorlóiskolájának két tanulója is Magyarország Jó tanulója, jó sportolója kitüntetést kapott.

 

Fontos a visszacsatolás. A teljesítmény elismerése, a biztatás, a motiváció! Fontos, hogy mindenki találja meg magában a lehetőséget, majd tegyen érte és fejlessze, építse addig, amíg ez a kitartás meg nem hozza gyümölcsét. Szerencsére sok gyakorlós diákra igazak ezek az állítások, de közülük most ketten, nemcsak helyi, hanem országos szinten is beírták magukat a legjobbak közé!

 

Majoros Rózsa és Kocsik Eszter amellett, hogy kiváló sportemberek, tanulmányaikban sem kötnek a kompromisszumot, példát mutatva társaiknak, hogy egyszerre több területen is lehet kiválóan teljesíteni! Rózsa a sakkasztalnál, Eszter a tájfutó viadalokon bizonyítja rátermettségét, emellett pedig az osztályteremben a számonkérések során is megállják a helyüket! Nem keresnek kifogást, nem kötnek kompromisszumot!

Mindketten elnyerték az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett „Magyarország jó tanulója − jó sportolója” címet, az erről szóló dokumentumot a közeljövőben, postán vehetik majd át diákjaink!


Szívből gratulálunk diákjainknak, további szép sikereket kívánunk, melyekkel társaikat is ösztönözhetik!

 

 

A hírt küldte: Valkóné Révai RenátaTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Adventi koncert az egri Ciszterci templomban
Koncertre várja az érdeklődőket az Eszterházy Károly Gyakorló Gimnázium kórusa december...
Hajszálon múlott
Nem sikerült visszavágnia múlt heti vereségéért az EKE-Eger férfi futsal csapatának, így...
Kiemelkedő volt az érdeklődés a nyílt napon
Népszerű volt az Eszterházy Károly Egyetem nyílt napja: több mint 1200 érdeklődő volt...