Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. március 21. Benedek
BelTér

Szavazz november 21-ig Eger Csillagaira!

2017. november 13. 10:29:01 | Utolsó frissítés: 1 éve
Az Egri Lokálpatrióta Egylet 11. éve hirdeti meg a pályázatot, ennek köszönhetően gazdasági társaságokat, intézményeket, szervezeteket, magánszemélyeket, fiatalokat jelölnek a kitüntető címre. A Gyakorló tavalyi sikere után most egy újabb gyakorlós jelöltért, és a Varázstoronyért szurkolhatunk!

 

Az Eszterházy Károly Egyetemen működő Varázstorony már tizenegyedik éve teljesíti legfőbb küldetését: a természettudományok népszerűsítését a 3 - 99 éves korosztályban, és a tanulók természettudományi pályaorientációját. A Camera Obscura, a Csillagda, az interaktív fizikai kísérletek terme és a Barna György optikatörténeti kiállítás egész évben várja a látogatókat. Aktív részesei a Kutatók Éjszakája, ill. a Múzeumok Éjszakája programoknak és törekednek arra, hogy a tudomány-népszerűsítés minden lehetséges fórumán megjelenjenek. Éves látogatószámunk folyamatosan növekszik, az idén várhatóan eléri a harmincezret, amivel előkelő pozíciót foglalunk el Eger város turisztikai szolgáltatásai között.

 

 

A Gyakorló kiemelkedő tehetségű gimnazistája, Panyi Evelin is Eger Csillaga lehet!
Evelin, a fiatalok kategóriájában kel versenyre. Az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Gimnáziumába jár, ahol angol és francia nyelvet tanul. Az érettségi vizsga letétele után zenei pályán szeretne tovább tanulni, ezért is örült olyan nagyon, hogy ez év augusztus 20-án az Egri Szimfonikus Zenekarral a Dobó téren énekelhetett. Jelenleg a Gárdonyi Géza Színház egyik zenés darabjában kapott lehetőséget a szereplésre.

 


A jelölteket bemutató sajtótájékoztatón Habis László, az Egri Lokálpatrióta Egylet (ELE) elnöke, Eger polgármestere elmondta: a 2017-es a sorban immár a 11. "Eger Csillaga" szavazás. Az ELE Választmánya elé 49 ajánlás került, s ezt követően alakult ki a jelölti névsor, amely öt kategóriában összesen 15 kiváló, helyi személyiséget, intézményt, vállalkozást vonultat fel. Mindenkit jó szívvel ajánlunk közülük az egriek figyelmébe, s ismét elmondható, hogy már jelöltnek lenni is megtiszteltetés ebben a névsorban – fűzte hozzá a szervezet vezetője.
A voksolás november 7-én, kedden 12.00 órakor indult és november 21-én, délig tart. Szavazni személyesen, papír alapon a Tourinform Irodában lehet, míg elektronikusan a www.egrilokalpatriotak.hu oldalon várják a szavazatokat.
A díjátadó gálát november 26-án tartják a Hotel Egerben.Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Saját Egyetemi indulónk lesz!

A The Hangover Band hatalmas meglepetéssel készül! A nagy sikerű Egergyanús című számuk után, most nekünk, a hallgatóknak is kedveskednek.

Megvan az új EHÖK elnök!

Tisztújító küldöttgyűlés keretein belül megválasztották az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökét. Az elnök bemutatta javasolt referenseit, akikről szintén szavaztak a jelenlévő tagok.

5 új, ingyenes kurzus a Virtuális Egyetemen

Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatóinak kreditértékű kurzusokat is kínálunk, amelyek egyenértékűek a jelenléti kurzusokkal.

Elegánsan ősszel is!

Bikfalvy Evelyn | 2016. október 07. 10:55:12 | Utolsó frissítés: 10 napja Vége a nyárnak és azt hihetnénk, hogy leáldozott a mini ruha és mini szoknya és jöhet vissza a farmernadrág, azonban ősszel is lehet mindenki elegáns. Sőt!

Ízek nemzetközi éjszakája

Ismét tanúi lehettünk a nemzeti konyhák csodáinak a szerda esti Global Cooking Night keretein belül. Nem is csoda, hogy az esemény a nemzetközi hallgatóink egyik kedvenc programjává nőtte ki magát az évek során.

0
komment

Reflektor

Energiakövetek pályázat
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2018 márciusában ismét meghirdeti...
VISEGRAD CHORAL BRIDGES II
Az Eszterházy Károly Egyetemen szervezik meg március 23-25-e között a Visegrádi...
Reflexiók a Kepesben
A kiállításon válogatás látható a Képzőművészeti Tanszék hallgatóinak legfrissebb munkáiból.