Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. november 15. Albert
BelTér

Szavazz november 21-ig Eger Csillagaira!

2017. november 13. 10:29:01 | Utolsó frissítés: 1 éve
Az Egri Lokálpatrióta Egylet 11. éve hirdeti meg a pályázatot, ennek köszönhetően gazdasági társaságokat, intézményeket, szervezeteket, magánszemélyeket, fiatalokat jelölnek a kitüntető címre. A Gyakorló tavalyi sikere után most egy újabb gyakorlós jelöltért, és a Varázstoronyért szurkolhatunk!

 

Az Eszterházy Károly Egyetemen működő Varázstorony már tizenegyedik éve teljesíti legfőbb küldetését: a természettudományok népszerűsítését a 3 - 99 éves korosztályban, és a tanulók természettudományi pályaorientációját. A Camera Obscura, a Csillagda, az interaktív fizikai kísérletek terme és a Barna György optikatörténeti kiállítás egész évben várja a látogatókat. Aktív részesei a Kutatók Éjszakája, ill. a Múzeumok Éjszakája programoknak és törekednek arra, hogy a tudomány-népszerűsítés minden lehetséges fórumán megjelenjenek. Éves látogatószámunk folyamatosan növekszik, az idén várhatóan eléri a harmincezret, amivel előkelő pozíciót foglalunk el Eger város turisztikai szolgáltatásai között.

 

 

A Gyakorló kiemelkedő tehetségű gimnazistája, Panyi Evelin is Eger Csillaga lehet!
Evelin, a fiatalok kategóriájában kel versenyre. Az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Gimnáziumába jár, ahol angol és francia nyelvet tanul. Az érettségi vizsga letétele után zenei pályán szeretne tovább tanulni, ezért is örült olyan nagyon, hogy ez év augusztus 20-án az Egri Szimfonikus Zenekarral a Dobó téren énekelhetett. Jelenleg a Gárdonyi Géza Színház egyik zenés darabjában kapott lehetőséget a szereplésre.

 


A jelölteket bemutató sajtótájékoztatón Habis László, az Egri Lokálpatrióta Egylet (ELE) elnöke, Eger polgármestere elmondta: a 2017-es a sorban immár a 11. "Eger Csillaga" szavazás. Az ELE Választmánya elé 49 ajánlás került, s ezt követően alakult ki a jelölti névsor, amely öt kategóriában összesen 15 kiváló, helyi személyiséget, intézményt, vállalkozást vonultat fel. Mindenkit jó szívvel ajánlunk közülük az egriek figyelmébe, s ismét elmondható, hogy már jelöltnek lenni is megtiszteltetés ebben a névsorban – fűzte hozzá a szervezet vezetője.
A voksolás november 7-én, kedden 12.00 órakor indult és november 21-én, délig tart. Szavazni személyesen, papír alapon a Tourinform Irodában lehet, míg elektronikusan a www.egrilokalpatriotak.hu oldalon várják a szavazatokat.
A díjátadó gálát november 26-án tartják a Hotel Egerben.Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Háromszoros olimpiai bajnokot igazoltunk!
Más kérdés, hogy Szécsi Zoltán kapuba állításával sem sikerült megnyernie rangadóját az...
VINYL - Vizuális nevelés és közösségi művészet városi térben
Dr. Orosz Csaba képzőművész, a Vizuális Művészeti Intézet egyetemi docense tart előadást...
Vácon sem ment
Gyakorlatilag tíz perc után már eldőlt a két pont sorsa női kézilabda együttesünk...