Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. december 15. Valér
BelTér

Tehetségünk kommunikálása

Medveczki Martina | 2018. április 16. 10:55:45 | Utolsó frissítés: 8 hónapja
A HÖOK Tehetségmentor Programban résztvevők számára Zámbori Péter, a Kommunikációs és Stratégiai Kft. tulajdonosa tartott tréninget április 14-15-ig a Leányka Úti Kollégium Nagy Társalgójában.

 

A hangsúly a tehetségünk kommunikálásán volt, és hasonlóan az előző félévi tréninghez, most is remek ötleteket, javaslatokat kaptunk. Az első napon főként arról tanulhattunk, hogy hogyan írjunk kifogásolhatatlan önéletrajzot, és motivációs levelet. Az általunk akkor, spontán írt önéletrajzokhoz és motivációs levelekhez személyre szóló tanácsokat is kaptunk, amellett, hogy közösen átbeszéltük a formai és tartalmi követelményeket.

 

 

A második nap témája az állásinterjú és a prezentálás volt. Szituációs feladatokon keresztül kellett bizonyítanunk. Állásinterjúkat játszottunk el, majd tanácsokat kaptunk azzal kapcsolatban, hogy mikre kell odafigyelnünk a siker elérése érdekében. Hatalmas élmény volt különböző karakterek szerepébe bújva megpróbálni, hogy hogyan is kell kommunikálni egy állásinterjún azt, amiben tehetségesek vagyunk. Nagyon jól éreztük magunkat, sokat nevettünk a feladatok során.

 

 

Prezentálni nem csak a későbbiekben, de jelenleg, az Egyetemen is sokat kell, így az előadásmódról szóló részben az egyetemi tanulmányainkhoz is remekül hasznosítható javaslatok hangzottak el.

Gyakorlatias, jó hangulatú volt a hétvégi tréning, csak úgy, mint előző félévben. Rengeteg új és hasznos információval gazdagodhattunk, amiért nagyon hálásak vagyunk trénerünknek.

 

Fotók: Bicsák BoglárkaTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Adventi koncert az egri Ciszterci templomban
Koncertre várja az érdeklődőket az Eszterházy Károly Gyakorló Gimnázium kórusa december...
Hajszálon múlott
Nem sikerült visszavágnia múlt heti vereségéért az EKE-Eger férfi futsal csapatának, így...
Kiemelkedő volt az érdeklődés a nyílt napon
Népszerű volt az Eszterházy Károly Egyetem nyílt napja: több mint 1200 érdeklődő volt...