Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. március 20. Klaudia
BelTér

Tehetségünk kommunikálása

Medveczki Martina | 2018. április 16. 10:55:45 | Utolsó frissítés: 1 éve
A HÖOK Tehetségmentor Programban résztvevők számára Zámbori Péter, a Kommunikációs és Stratégiai Kft. tulajdonosa tartott tréninget április 14-15-ig a Leányka Úti Kollégium Nagy Társalgójában.

 

A hangsúly a tehetségünk kommunikálásán volt, és hasonlóan az előző félévi tréninghez, most is remek ötleteket, javaslatokat kaptunk. Az első napon főként arról tanulhattunk, hogy hogyan írjunk kifogásolhatatlan önéletrajzot, és motivációs levelet. Az általunk akkor, spontán írt önéletrajzokhoz és motivációs levelekhez személyre szóló tanácsokat is kaptunk, amellett, hogy közösen átbeszéltük a formai és tartalmi követelményeket.

 

 

A második nap témája az állásinterjú és a prezentálás volt. Szituációs feladatokon keresztül kellett bizonyítanunk. Állásinterjúkat játszottunk el, majd tanácsokat kaptunk azzal kapcsolatban, hogy mikre kell odafigyelnünk a siker elérése érdekében. Hatalmas élmény volt különböző karakterek szerepébe bújva megpróbálni, hogy hogyan is kell kommunikálni egy állásinterjún azt, amiben tehetségesek vagyunk. Nagyon jól éreztük magunkat, sokat nevettünk a feladatok során.

 

 

Prezentálni nem csak a későbbiekben, de jelenleg, az Egyetemen is sokat kell, így az előadásmódról szóló részben az egyetemi tanulmányainkhoz is remekül hasznosítható javaslatok hangzottak el.

Gyakorlatias, jó hangulatú volt a hétvégi tréning, csak úgy, mint előző félévben. Rengeteg új és hasznos információval gazdagodhattunk, amiért nagyon hálásak vagyunk trénerünknek.

 

Fotók: Bicsák BoglárkaTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Tiszta szívvel Egerben
Az Eszterházy Károly Egyetem Vizuális Művészeti Intézet Mozgóképművészeti és...
Sorsfordulók-sorsfordítók
Folytatódik a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban a Sorsfordulók-sorsfordítók előadássorozat.
Tittel Esték
A Tittel Pál Könyvtár szeretettel meghívja az érdeklődőket Dr. Varga Kálmán Esterházy...