Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. október 14. Helén
BelTér

Tovább növekszik az érdeklődés egyetemünk iránt

2019. április 08. 09:20:34 | Utolsó frissítés: 6 hónapja
Az előző évhez képest 4,7 százalékkal többen, összesen 6568-an jelentkeztek a szeptemberben induló képzésekre az Eszterházy Károly Egyetemen.

 

Az Oktatási Hivatal összesen 12.117 jelentkezést regisztrált a felsőoktatási szakképzésekre, az alap- és osztatlan, valamint a mesterképzésre jelentkezettek körében. Az elsőhelyes jelentkezések száma is 3 százalékkal növekedett, 3604 jelentkező jelölte első helyen az egyetemet, így az Eszterházy Károly Egyetem a magyarországi felsőoktatási intézmények rangsorában két helyet előbbre lépve a tizenkettedik.

 

A jelentkezők fele-fele arányban jelentkeztek nappali, illetve levelező tagozatra. A legnépszerűbb képzési szint az alapképzés – nappali és levelező tagozatra összesen – 8880 jelentkezéssel. A felsőoktatási szakképzéseket 1428 alkalommal jelölték meg a jelentkezők. Az osztatlan tanárképzésre 901, a mesterképzésekre érkező jelentkezések száma 891.

 

A legtöbb jelentkezés – 3917 – idén is a Pedagógiai Karra érkezett. Az egri és a gyöngyösi campuson képzéseket folytató Gazdaság- és Társadalomtudományi Karra 3221 helyre jelentkeztek. A karok népszerűségében a Természettudományi Kar a harmadik 2597 jelentkezéssel, a Bölcsészettudományi Kar 1789, a gyöngyösi székhelyű Agrártudományi és Vidékfejlesztési Kar 593 jelentkezést kapott.

 

Az intézményben továbbra is töretlen népszerűségnek örvend a pedagógusképzés képzési terület, az összes jelentkezés mintegy 40 százaléka érkezett erre a képzési területre. A tavalyi évben először indított gyógypedagógia alapszakra összesen 1023 jelentkezés érkezett, ebből elsőhelyes jelentkező nappali tagozaton Egerben 100 fő, levelezőn 221, de Jászberényben és Sárospatakon is nagy az érdeklődés a képzés iránt. A csecsemő- és kisgyermeknevelő, az óvodapedagógus és tanító szakra is többszáz jelentkezést regisztráltak az egri, a jászberényi és a sárospataki campuson. A tanári szakok közül a legkeresettebbek az angol nyelv és kultúra tanára, a testnevelőtanár, a magyartanár, illetve a történelemtanár és állampolgári ismeretek tanára szakkal társított szakpárok.

 

A gazdaságtudományi képzési terület 2557, az informatika 1227, a sporttudományi képzési terület 818 jelentkezést kapott. Népszerűek az intézményben a művészeti, illetve művészetközvetítői szakok, a legkeresettebb közülük idén is a tervezőgrafika, illetve a képalkotás alapszak. Az agrárképzések közül a mezőgazdasági mérnöki, illetve a szőlész-borász mérnöki szakra jelentkezők száma kiemelkedő.

 

A Gyöngyösi Károly Róbert Campuson először indul el a programtervező informatikus felsőoktatási szakképzés, melyre 77 jelentkezés érkezett. Szintén idén hirdetett az egyetem a Jászberényi Campuson szociálpedagógia mester szakot levelező tagozaton, melyen 34-en kívánnak tanulni.

 

A legtöbben Egerben kívánnak tanulmányokat folytatni, 8238 jelentkezést nyújtottak be az egyetem székhelyére. Gyöngyösre 2047 jelentkezés érkezett, míg Jászberényben 1103, Sárospatakon 729 jelentkezést regisztráltak.Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Fényűzők kiállítás
A Vakok és Gyengénlátok Integráló Sportegyesülete és az Eszterházy Károly Egyetem...
Eszterházy-bérlet
A Gárdonyi Géza Színház és az Eszterházy Károly Egyetem több évtizedes együttműködése...
Heti menü a Leányka Bisztróban
Finom ételekkel, friss menükínálattal és szeretettel vár mindenkit a Leányka Bisztró!