Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. június 21. Alajos
BelTér

Tűzijáték a Toronyból, zene a téren

Puzsár Zsófia | 2017. augusztus 22. 15:05:18 | Utolsó frissítés: 1 éve
Egy egész nap a tudás szolgálatában – erről szólt a Líceumban augusztus huszadika. A Varázstoronyban idén is rendhagyó kísérletek és nyitott múzeumok várták az államalapításunk ünnepén ide látogatókat.

 

Már délelőtt elkezdődtek varázstermi kísérletekkel, múzeumlátogatással az ünnepi programok a Líceum tornyában. A Varázstoronyban „Egész napos tudásélmény” címmel várták a tudomány jegyében ünneplőket augusztus huszadikán. A hat fő program között szerepelt planetáriumi műsor, rendhagyó kémia és fizika órák is. Már a regisztráció során megteltek a foglalható helyek, nagy volt az érdeklődés az ünnepi kísérletek iránt. Elsősorban családokat vártak az augusztus huszadikai varázslatos programokra.

 

 

Ezen az estén az Optikatörténeti, és a Csillagászati Múzeum is szélesre tárta kapuit az érkezők előtt.

Ez az első év, hogy az egyetem már saját borral is büszkélkedhet; a tűzijátékot a Líceum teraszáról figyelemmel kísérők a toronyból lefelé jövet ezzel koccinthattak és a hagyományoknak megfelelően az ország kenyeréből is törhettek a nemzeti színű napon.

 

 

A Varázstorony programjaival párhuzamosan a Dobó tér is megtelt ünneplőkkel. Az utóbbi évek sikere után idén is színpadra állt az Egri Szimfonikus Zenekar. „Az esőt mi mossuk el” – ígérte Szabó-Sipos Máté karmester az égre felnézve. Az ígéretet pedig a zenekarral közösen be is váltották: elhangzott a Route 66, a Woman from Tokio és más ismert dallamok is.

 

 

Idén az est csillagai Malek Andrea, Moór Bernadett, Karácsony János és Panyi Evelin voltak.

Az Egri Szimfonikus Zenekar tagjai az ősz beköszöntével sem pihennek: máris készülnek Eger Ünnepére és az egyetemmel közösen szervezett Kamaraopera Fesztiválra is.

 

 

(A koncertfotókat az Egri Szimfonikus Zenekar engedélyével adtuk közre.)

 Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Múzeumok Éjszakája a Varázstoronyban
A Varázstoronyba is érdemes lesz ellátogatni a Múzeumok Éjszakáján.
Múzeumok Éjszakája a Tittel Pál Könyvtárban
Az Eszterházy Károly Egyetem Tittel Pál Könyvtára június 23-án ismét csatlakozik a...
NB I: Jövünk!
Dr. Liptai Kálmán, az Eszterházy Károly Egyetem rektora bejelentette, a felnőtt csapat...