Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2017. november 23. Kelemen
BelTér

Tűzijáték a Toronyból, zene a téren

Puzsár Zsófia | 2017. augusztus 22. 15:05:18 | Utolsó frissítés: 3 hónapja
Egy egész nap a tudás szolgálatában – erről szólt a Líceumban augusztus huszadika. A Varázstoronyban idén is rendhagyó kísérletek és nyitott múzeumok várták az államalapításunk ünnepén ide látogatókat.

 

Már délelőtt elkezdődtek varázstermi kísérletekkel, múzeumlátogatással az ünnepi programok a Líceum tornyában. A Varázstoronyban „Egész napos tudásélmény” címmel várták a tudomány jegyében ünneplőket augusztus huszadikán. A hat fő program között szerepelt planetáriumi műsor, rendhagyó kémia és fizika órák is. Már a regisztráció során megteltek a foglalható helyek, nagy volt az érdeklődés az ünnepi kísérletek iránt. Elsősorban családokat vártak az augusztus huszadikai varázslatos programokra.

 

 

Ezen az estén az Optikatörténeti, és a Csillagászati Múzeum is szélesre tárta kapuit az érkezők előtt.

Ez az első év, hogy az egyetem már saját borral is büszkélkedhet; a tűzijátékot a Líceum teraszáról figyelemmel kísérők a toronyból lefelé jövet ezzel koccinthattak és a hagyományoknak megfelelően az ország kenyeréből is törhettek a nemzeti színű napon.

 

 

A Varázstorony programjaival párhuzamosan a Dobó tér is megtelt ünneplőkkel. Az utóbbi évek sikere után idén is színpadra állt az Egri Szimfonikus Zenekar. „Az esőt mi mossuk el” – ígérte Szabó-Sipos Máté karmester az égre felnézve. Az ígéretet pedig a zenekarral közösen be is váltották: elhangzott a Route 66, a Woman from Tokio és más ismert dallamok is.

 

 

Idén az est csillagai Malek Andrea, Moór Bernadett, Karácsony János és Panyi Evelin voltak.

Az Egri Szimfonikus Zenekar tagjai az ősz beköszöntével sem pihennek: máris készülnek Eger Ünnepére és az egyetemmel közösen szervezett Kamaraopera Fesztiválra is.

 

 

(A koncertfotókat az Egri Szimfonikus Zenekar engedélyével adtuk közre.)

 Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Saját Egyetemi indulónk lesz!

A The Hangover Band hatalmas meglepetéssel készül! A nagy sikerű Egergyanús című számuk után, most nekünk, a hallgatóknak is kedveskednek.

Megvan az új EHÖK elnök!

Tisztújító küldöttgyűlés keretein belül megválasztották az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökét. Az elnök bemutatta javasolt referenseit, akikről szintén szavaztak a jelenlévő tagok.

5 új, ingyenes kurzus a Virtuális Egyetemen

Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatóinak kreditértékű kurzusokat is kínálunk, amelyek egyenértékűek a jelenléti kurzusokkal.

Elegánsan ősszel is!

Bikfalvy Evelyn | 2016. október 07. 10:55:12 | Utolsó frissítés: 10 napja Vége a nyárnak és azt hihetnénk, hogy leáldozott a mini ruha és mini szoknya és jöhet vissza a farmernadrág, azonban ősszel is lehet mindenki elegáns. Sőt!

Ízek nemzetközi éjszakája

Ismét tanúi lehettünk a nemzeti konyhák csodáinak a szerda esti Global Cooking Night keretein belül. Nem is csoda, hogy az esemény a nemzetközi hallgatóink egyik kedvenc programjává nőtte ki magát az évek során.

0
komment

Reflektor

Hogyan csinálj pénzt a tudásodból? November 30-án megtudhatod!
A Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 2017. november 30-án délután fél kettőtől...
Száz százalékos hétvége!
Három csapatunkért szoríthattunk az elmúlt napokban, de nem hiába, mindenki győztesen zárta...
Három nyerhető meccs
Szombaton kettő, vasárnap egy hazai bajnoki mérkőzésen szoríthatunk az egyetem csapatainak.