Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. december 15. Valér
BelTér

Útmutató jedik neveléséhez

2018. november 16. 10:08:07 | Utolsó frissítés: 1 hónapja
A Nevelj jedit! cím eléri a célját: kellőképpen figyelemfelkeltő, ahogy maga az elképzelés is, amit a Nagy Ádám szerkesztette könyv tartalmaz.

 

A sejtelmes főcím melletti alcím: A képzelet pedagógiája már egyértelművé teszi számunkra, hogy az oktatás egy újfajta megközelítéséről van szó Nagy Ádámék könyvében. És valóban: egy új oktatási módszert kínálnak, melyben olyan filmekre, könyvekre és karakterekre alapoznak, akikre a fiatalok figyelnek, sőt, akikért rajonganak. Elsőre még nehéz lehet elképzelni, milyen oktatási célokat szolgálhat akár egy X-Men film vagy Stephen King: Az című könyve, mégis – ahogy Nagy Ádám fogalmazott – ezeken keresztül számos dologra lehet felhívni a fiatalok figyelmét.

 

Nagy Ádám az egyetemen tartott könyvbemutatót Fotó: Kakuk Dániel

 

– Ha a fiatalokat ezeken keresztül lehet megszólítani, akkor Mohamednek kell mennie a hegyhez – fogalmazott a szerkesztő. Ezeken a kedvenceken keresztül igyekszenek megközelíteni emberi dilemmákat, pedagógiai tartalmakat, tanuláselméleti fogalmakat.

 

Az intézmény oktatói is érdeklődtek az előadás iránt Fotó: Kakuk Dániel

 

Kérdésünkre, hogy mennyire nyitott a módszer felé a közoktatás Nagy Ádám elárulta: sok helyen örömmel fogadják, több helyen pedig még kevésbé.

– A kötelező olvasmányoknak két célja lehet: az első és legfontosabb, hogy megszeretessük az olvasást a fiatalokkal. Ma már látjuk, hogy ez egy 150 évvel ezelőtt íródott könyvvel nem biztos, hogy lehetséges. Az olvasmányok másik nagyon fontos célja az, hogy az alapvető emberi értékek, mint a barátság, a szerelem, az önfeláldozás dilemmáit megmutassuk a fiataloknak – hangsúlyozta a szerkesztő.Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Adventi koncert az egri Ciszterci templomban
Koncertre várja az érdeklődőket az Eszterházy Károly Gyakorló Gimnázium kórusa december...
Hajszálon múlott
Nem sikerült visszavágnia múlt heti vereségéért az EKE-Eger férfi futsal csapatának, így...
Kiemelkedő volt az érdeklődés a nyílt napon
Népszerű volt az Eszterházy Károly Egyetem nyílt napja: több mint 1200 érdeklődő volt...