Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. április 19. Emma
BelTér

Útmutató jedik neveléséhez

2018. november 16. 10:08:07 | Utolsó frissítés: 1 éve
A Nevelj jedit! cím eléri a célját: kellőképpen figyelemfelkeltő, ahogy maga az elképzelés is, amit a Nagy Ádám szerkesztette könyv tartalmaz.

 

A sejtelmes főcím melletti alcím: A képzelet pedagógiája már egyértelművé teszi számunkra, hogy az oktatás egy újfajta megközelítéséről van szó Nagy Ádámék könyvében. És valóban: egy új oktatási módszert kínálnak, melyben olyan filmekre, könyvekre és karakterekre alapoznak, akikre a fiatalok figyelnek, sőt, akikért rajonganak. Elsőre még nehéz lehet elképzelni, milyen oktatási célokat szolgálhat akár egy X-Men film vagy Stephen King: Az című könyve, mégis – ahogy Nagy Ádám fogalmazott – ezeken keresztül számos dologra lehet felhívni a fiatalok figyelmét.

 

Nagy Ádám az egyetemen tartott könyvbemutatót Fotó: Kakuk Dániel

 

– Ha a fiatalokat ezeken keresztül lehet megszólítani, akkor Mohamednek kell mennie a hegyhez – fogalmazott a szerkesztő. Ezeken a kedvenceken keresztül igyekszenek megközelíteni emberi dilemmákat, pedagógiai tartalmakat, tanuláselméleti fogalmakat.

 

Az intézmény oktatói is érdeklődtek az előadás iránt Fotó: Kakuk Dániel

 

Kérdésünkre, hogy mennyire nyitott a módszer felé a közoktatás Nagy Ádám elárulta: sok helyen örömmel fogadják, több helyen pedig még kevésbé.

– A kötelező olvasmányoknak két célja lehet: az első és legfontosabb, hogy megszeretessük az olvasást a fiatalokkal. Ma már látjuk, hogy ez egy 150 évvel ezelőtt íródott könyvvel nem biztos, hogy lehetséges. Az olvasmányok másik nagyon fontos célja az, hogy az alapvető emberi értékek, mint a barátság, a szerelem, az önfeláldozás dilemmáit megmutassuk a fiataloknak – hangsúlyozta a szerkesztő.Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Több lett? Maradhat!
A HÖOK Mentorprogram idén is megrendezte éves adománygyűjtését. A Több lett? Maradhat!...
Tovább növekszik az érdeklődés egyetemünk iránt
Az előző évhez képest 4,7 százalékkal többen, összesen 6568-an jelentkeztek a szeptemberben...
Vár a Varázstorony
Jó kommunikációs képességekkel rendelkezel? Nyitott vagy, szeretsz emberekkel foglalkozni?...